AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-07-2007, 00:56   #1
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart HAKLILIĞIMIZI BÜTÜN DÜNYA KABUL ETTİ
Haklılığımızı bütün dünya kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda hükümetin başlattığı diplomasi atağının çok önemli sonuçlar verdiğini açıkladı.

Diplomasi hamlesi sayesinde Türkiye'nin sınır ötesi operasyon konusundaki haklılığını bütün ülkelerin kabul eder noktaya geldiğin söyleyen Erdoğan, terörü, siyasi, askeri ve diplomatik boyutuyla ele aldıklarını anlattı.

Gelinen noktada uluslararası camiada Türkiye'nin haklığını herkesin teslim ettiğini vurgulayan Başbakan, "Türkiye'nin sınır ötesi operasyondaki haklı yaklaşımı, AB üyesi hemen bütün ülkelerden, Körfez ülkelerine, ABD'den Japonya'da bütün o çevrelerde artık kabul görmeye başlamıştır. Ben yaptım oldu' demekle olmuyor. Hem gerekli adımı atacaksınız hem uluslararası destekleri alacaksınız ki, yarın bunlar karşısına bir bedel olarak çıkmasın'' dedi.

1982 Anayasası adeta yamalı bohçaya döndü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1982 Anayasası'nın ''adeta delikli bohçaya'' döndüğünü, devamlı değiştiğini, şu anda üçte biri değiştirilmiş bir anayasanın bulunduğunu ifade ederek, ''Taslağı (anayasa taslağını) okusalar, uzmanlarına sorsalar, araştırsalar, inanıyorum ki onlar da destek verecekler. Ancak, sırf eleştiri, müdahale olsun diye böyle bir yaklaşım içine girmişlerdir'' dedi.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'ndaki Türk-İş 20. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, anayasa konusunda hazırladıkları taslağı, bütün siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, ilgili tüm kuruluşlara, yazılı ve görsel medyaya göndereceklerini hatırlattı. Buralardan gelecek eleştirilerin hazırlayacakları teklif için önemli bir adım olacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu konuda bizim bir ön yargımız, ön kabulümüz yoktur. Şu anda da o istikamette ilerliyoruz. Yine biz 30 yıl sonrasına, 50 yıl sonrasına ilişkin düzenlemeleri nasıl yapabiliriz? Bazı arkadaşlar çıkıp, yarın her şey değişecekmiş gibi ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Bunu gördük. Bugüne kadar gelen iktidarlar yarın her şeyi değiştirebildiler mi? Anayasamız 1982 yılından bu yana adeta delikli bohçaya döndü, devamlı değişti. Üçte biri değiştirilmiş bir anayasa var şu anda. Ve biz bunun üzerinde şu anda yoğun bir çalışmayla, inşallah geleceği kuşatacak, asgari noktada eleştirilere neden olabilecek bir anayasayı hazırlayacağız.

Taslağı okusalar, uzmanlarına sorsalar, araştırsalar, inanıyorum ki onlar da destek verecekler. Ancak, sırf eleştiri, müdahale olsun diye böyle bir yaklaşım içine girmişlerdir. Bu konuda ülkemiz çok zaman kaybetmiştir. Artık zaman kaybına tahammülümüz yoktur.''
-'

'ANKARA'DA TÜRK-İŞ'İN OLDUĞUNU BİLİYORUZ''-

Sosyal diyalogdan vazgeçmelerinin mümkün olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, sosyal diyalog mekanizmasını işletemeyen siyasetçilerin bugün nerelerde olduğunu herkesin bildiğini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Attığımız her adımda görüşlerinizi, katkıları, değerlendirmelerinizi alacağız ve politikalarımızı buna göre şekillendireceğiz. Ben işçilikten gelmiş bir başbakanım. Masanın her iki tarafında da oturdum. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, İETT'de işçi olarak çalıştım. Ondan sonra İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı oldum. İşçi olarak çalıştığımda sendikal faaliyette bulundum. Belediye başkanı olduktan sonra işveren tarafında oldum. O dönemde Belediye-İş'in başında olan kardeşlerim bilir. Ne tür pazarlıklar yaptığımızı, ne tür anlaşmalarla sonuca kavuştuğumuzu o kardeşlerim gayet iyi bilirler. Bizim bu noktadaki mücadelemizin esprisi şudur: İnsanca yaşama ulaşabilmek.

Bu ülke sadece yönetenlerin ülkesi değil. Bu ülke yöneteniyle, yönetileniyle tüm milletimizin, Türk milletinin ülkesidir ve buna hep birlikte sahip çıkacağız. Biz, Ankara'da Türk-İş'in olduğunu biliyoruz, bunun farkındayız, açıkçası bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz. Karşılıklı güveni hiç sarsmadan devam ettirmek en büyük arzumuzdur. Türk-İş Türkiye için Türk demokrasisi için, ekonomisi için, sendikal çalışmalar için en önemli kurumlarımızdan biridir.''

Başbakan Erdoğan, AB sürecinde Türk-İş'in katkılarını önemsediklerini, bunun artarak devam etmesini beklediklerini kaydetti.

Endüstriyel ilişkilerin tüm dünyada kabuk değiştirdiğini ve dönüşüm yaşandığını anlatan Erdoğan, bugün işçi işveren ilişkilerinin, çalışma şartlarının, çalışma hayatıyla ilgili konuların geçmişe göre farklı bir noktaya geldiğini ifade etti. Erdoğan, geçmişte işçi-işveren ilişkilerinde rekabet, tartışma üzerine kurulu olduğunu, ancak bugün diyalog, anlaşma ve uzlaşma gibi kavramların çalışma hayatına hakim olduğunu söyledi.

Erdoğan, ''Şunun artık hepimiz farkındayız; aynı gemide yolculuk ediyoruz, aynı rotada gidiyoruz, aynı limana doğru yol alıyoruz. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum, zira hepimiz güçlü bir Türkiye, güçlü bir ekonomi istiyoruz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, herkesin istihdamın, ihracatın, üretimin artmasını, yaşanabilir, güvenli, istikrarlı bir ülke istediğini belirterek, ''Kişi başına milli gelirin 10 bin doların üzerinde seyretmesini istiyoruz ve bu bizim hedefimiz'' dedi.

-''İŞÇİ HAKLARINI SAVUNAN BİR TÜRK-İŞ VAR''-

Erdoğan, enflasyonun dizginlenmesinin, enflasyon canavarından kurtulmanın ortak hedef olduğunu ve bunu da büyük ölçüde başardıklarını kaydetti. Geçmişte çalışanlarla aynı hedefi paylaştığını söyleyen iktidarların bulunduğunu belirten Erdoğan, bu iktidarların Türkiye'nin ekonomisini, itibarını, emeğini ve emekçilerini nerelere taşıdıklarını gördüklerini söyledi.

Erdoğan, geçmişte bu tür genel kurullara gelmeye cesaret edemeyen siyasetçilerin, başbakanların, bakanların olduğunu belirterek, ''Bugün Ankara'da işçi dostu bir hükümet var. İşçinin arasından gelen bir başbakan vardır. Bugün Ankara'da çalışanların sorunlarını dert edinmiş bakanlar var ve bugün Ankara'da yanlış yapıldığında eleştirecek, yol gösterecek, demokratik haklarını sonuna kadar kullanacak, sendikanın değil, işçi haklarını savunan bir Türk-İş var'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, hükümet olarak en önemli hedeflerinden birinin de çalışma hayatında diyaloğun kurulması ve kurumsal hale gelmesi olduğunu ifade ederek, sosyal diyaloğun, demokratik olgunluğun en somut göstergelerinden biri olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Sorunları konuşacağız, tartışacağız. İşçi, işveren, hükümet bir araya gelecek ve çözümleri birlikte üreteceğiz. Esasen son 5 yıldır yaptığımız da budur'' dedi.

-ASGARİ ÜCRET-

Asgari ücret konusunda 5 yıldır bir sorun yaşanmadığını da belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Türk-İş'in zaman zaman itirazları oluyor. İnşallah zaman içinde bu gerekçeleri de çözüm yoluna koyacağız. Geldiğimizde net asgari ücret 184 YTL seviyesindeydi. Bugün asgari ücret net 419 YTL. O günden bugüne asgari ücret tam yüzde 127 oranında artmıştır. Reel artış yüzde 40'tır. Asgari ücretin o günkü alım gücüne bakınız, bugünkü alım gücüne bakınız. Aradaki fark zaten net olarak görülecektir. Bu asgari ücret yeterli mi? Bu asgari ücret bizim gönlümüzden geçen mi? Tabii ki hayır. Ancak her zaman söylüyorum. Biz 70 milyonun sorumluluğunu her zaman omuzlarımızda taşıyoruz. İmkanlarımızı zorlayarak bugüne kadar asgari ücret olsun, diğer ücretler olsun bunları bir noktaya kadar getirdik. İnşallah bu iyileşmeler devam edecek, geçmişten gelen kayıplar da telafi edilecek.''

-ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNDEKİ ENGELLER
-

Erdoğan, asgari geçim indirimi uygulamasına da 1 Ocak 2008'den itibaren başlayacaklarını anımsatarak, şöyle konuştu:

''Birlikte çözüm aradığımız bir başka konu da çalışma hayatımızı düzenleyen yasalardır. Daha önce de ifade edildi. 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununda önümüzdeki aylarda yapacağımız değişiklikle, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını hedefliyoruz. Bununla ilgili olarak sizlerle yakın temas halindeyiz. Önümüzdeki süreçte de bu diyaloğumuz devam edecek. AB, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) standartlarında bir sistemi de inşallah hep birlikte kuracağız.''

Erdoğan, çalışma hayatının en önemli sorunlarından birisinin de işsizlik olduğunu vurgulayarak, ''İşsizliği azaltmanın ve istihdamı artırmanın en etkili yolu yüksek ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi yakalamaktır. Türkiye, çok şükür bu süreci yakalamış durumdadır'' dedi.

-İŞSİZLİK-

Türkiye'nin 22 çeyrekte yakaladığı büyümeye paralel olarak, istihdamın da önemli ölçüde arttığını ifade eden Erdoğan, son 5 yıl içerisinde istihdam edilen kişi sayısının 2 milyon 400 bine ulaştığını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İşsizlik noktasında henüz arzu ettiğimiz noktada değiliz. Ancak, kısa zaman içerisinde işsizlik oranlarını da makul seviyelere çekeceğiz. İstihdamı artırmak ve artırırken işsizliği önlemek için yeni bir istihdam paketi üzerinden çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız bir heyetle şu anda bu konuda titiz bir çalışmayı sürdürüyor. Yılbaşına kadar bu konuda da somut gelişmeler ortaya çıkacaktır. Bu çalışmalarda da sizlerin değerli katkılarınızı bekliyoruz. İnanıyorum ki bu en önemli sorunu da yine biz sendikalarımızla çözüme kavuşturacağız.''

Konuşmasını bitirirken, demiryollarında geçici işçi olduğunu belirten bir vatandaşın sözleri üzerine Başbakan Erdoğan, geçici işçilerle ilgili bilgi verdi. Erdoğan, ''219 bin geçici işçiyi bu iktidar daimi işçi kadrosuna almıştır. Niye? Orada ciddi bir sıkıntı vardı, bu sıkıntı giderilsin diye. Bütün bunlar sendikalarla yapılarak atılmış adımlardır'' dedi.

AA

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-07-2007, 01:01   #2
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart HAKLILIĞIMIZI BÜTÜN DÜNYA KABUL ETTİ
konuşmasını izledim. politik dilde çok güzel msjlar verdi yine
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)