![]() |
#1 |
![]() Yılmaz Özdil / Hürriyet
Hastir öyle mi? Noel arifesi... Lefkoşa. Kumsal Mahallesi. Numara 2. Tek katlı, bahçeli ev. Saat 22 suları. Hava ayaz. Boğuk, tok vuruşlar yırtıyor geceyi aniden, trok trok trok... Kalleş, basıyor. * Mürüvvet Hanım, lambaları söndürüyor telaşla... Hakan kucağında. Uyuyor. Bebe. 10 aylık... Dalıyor çocukların odasına, öbür koluna Kutsi'yi alıyor, 4 yaşında... “Kalk Murat” diyor bi yandan... Gözlerini ovuştura ovuştura kalkıyor Murat, henüz 6 yaşında. Eteğinin ucundan tutuyor anasının geceliğini... Dışardan hüzün abajuru gibi sızan sokak lambasının cılız ışığında, hayalet misali, parmaklarının ucuna basa basa banyoya süzülüp, dördü birden “küvet”e giriyor ve koyun koyuna sarılıyorlar, çıt çıkarmadan, duyulmasın diye nefes bile almadan... * Korkunç bekleyiş başlıyor. * Bir dakika. İki dakika. Üç dakika. Saniyeler... Asırlar gibi adeta. Önce şangırtı duyuyorlar. Pencere. Kırılıyor. Sonra, ayak sesleri... Salondalar. Vahşi haykırışları geliyor. Ve, tekmeyle açılıyor banyonun kapısı... Üç Rum. Tarıyorlar. 33 el. ![]() * Evet, merhum gazeteci Sami Coşar tarafından çekilen ve hafızalarımıza mıh gibi çakılan “o fotoğraf”ın öyküsü bu... Kanlı Noel. * Alnından vurmuşlardı Mürüvvet Hanım'ı, yedi yerinden daha... Murat'tan üç kurşun çıktı. Kutsi'den iki. * Evin direği, baba, tabip binbaşı, evde değildi o sırada... 103 Türk köyü basılmıştı son üç günde, yaralılar vardı... Gönyeli'ye gitmişti. Göreve. * Bir babanın başına gelebilecek en büyük felaketi yaşayan bu tabip binbaşı, evlatlarının cenazesini bizzat kendi elleriyle yıkadı... Minik bedenleri santim santim yokladı, Hakan'da kurşun izi bulamadı. 10 aylık bebecik... Vücudunu yavrularına siper etmeye çalışan anacığının altında kalmış, nefessizlikten boğularak can vermişti çünkü. * Sonra? * Rum taburu vardı oralarda... Nizamiyesinde şu yazıyordu: “Cesursan, gel al!” * Türk taburu kuruldu oraya... Nizamiyesine şu yazıldı: “Cesurum, geldim aldım!” * Bugün, oralarda, utanmadan, Türkiye defolsun gitsin diye “hastir” pankartı açan Rum dalkavuğu lavuk! Yüreğin varsa... Gel de al.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Çıkamadım işin içinden.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Yılmza Özdil nasıl böyle bir yazı kaleme almış hayret.
Hükümet aleyhine olan herşeyi yaftalayrak özünden saptırıp saldıran Özdil son cümlesi ile beni etkiledi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bu görüntünün videos yayınlandı daha sonradan.
Zaten bu küfrü edenler,o dönemde yerleşmiş rumlar veya en kötü ihtimalle rumların tohumları. Bunların babaları da,rumlarla iş birliği yapıp oradaki insanları öldürenlerdi. Bugün aynı şartlar oluşsa,ellerine silah alıp,çoluk çocuk demeden öldürmeye başlarlardı bu kansız dinsizler. Bazı şerefsiz siyasetçiler de bunları savunuyor.Neymiş pankartı açan 2-3 kişiymiş.Sonra sayıyı arttırıyor 10-15 kişiymiş. La şerefsiz,geri kalan ibneler ne ayak derler o zaman. Onların ağzı dili tepksi yokmuda bu pankarta izin verdiler ? Onların elinde Türk bayrağını geçtim kktc barağı nerede ? Bunu da hasitrdim hadi,rum bayraklarına tepki nerede ? Bu kişiler fişlenmeli. Şu fişleme olayının kalkmasına gıcıktım zaten,referandumda ayrı ayrı oylansaydı buna hayır derdim. Gerçi kim oldukları belli. Oranın lideri 'bunları %1'lik kesim' dese dahi,isterse %0,1 olsun kimse ülkemdenbeslendiği halde küfür edemez başkalarının bayrağını sallayıp. Taksim de kendini Türkiye için yakan ermeni vatandaş,bunlardan daha Türk,daha insan. ana özdil yazmış hayret ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() adam yazmış beyler hakkını vermek lazım
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() hayret ettim...