AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kişisel Gelişim Kişisel gelişim, kariyer, çocuk eğitimi, başarı merdiveni.

Stil
Seçenekler

Alt 11-21-2008, 02:01   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Hayata İz Bırakın!
Tarihin iz dolu sayfalarında gezinirken hep düşünmüşümdür. Hayata nasıl iz bırakırım?

Benim ismimim nasıl gelecek nesiller tarafından bilinmesini ve hatırlanmasını sağlarım? Bu soruların egoistlik ya da bencilik ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u isminin yüzyıllar sonra hatırlanması için fethetmedi. Kendi halkının geleceği için fethetti. Yada Edison, Einstain, Mustafa Kemal Atatürk ve birçok adını ilköğretimden itibaren öğrendiğimiz kişiler. Her birinin başardığı işler tarihe damgasını vurmuş benin tanımıma göre de “Hayata İz Bırakmışlardır.”

Şuan da Türk tarihine ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Yazar Orhan Pamuk, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim… gibi kişiler kendi alanlarında ve tüm Türkiye geleceğinde bahsedilecek, tarih sayfalarında yerlerini alacak başarılara imza atmışlar ve hayata iz bırakmışlardır.

Hayata Bağlanmanın Ve Başarının Yaşı Olmaz!

Hayatınıza bağlanmanın herhangi bir süreci ve zamanı olduğuna inananlardanmısınız?

Bir kez daha düşünün. Başarı denilince akla gelen isimleri düşündüğümüzde kimisi çok genç yaşta iken yakalamıştır ve ömrünün beklide en doruk noktasıdır. Kimisi tam başarının ondan beklenilen zamanda sahibi olmuştur. Aynı şekilde kimi tarihe ismini yazdıran kişiler ise hayatının sonbaharında karşılaşmış ve yakalamıştır başarının en büyüğünü.

Mesela en çok verilen genç başarı örneğinden başlayalım; Fatih Sultan Mehmet. 12 yaşında oturduğu tahtı 21 yaşında çağ açıp kapatacak bir başarı ile süsledi. Büyük İskender ismini taşıyan imparator hayatına 33 yaşında veda etti.

Tam tersi olarak da Mimar Sinan, Süleymaniye Camiini tamamladığında 70 yaşındaydı. Harry S. Truman ABD başkanlığına giden siyasi kariyeri 49 Yaşında başlamıştır, bu kariyerine başlamadan önce batırdığı şapkacılık işi ile uğraşıyor ve hiç beceremediği çiftçiliği yapıyordu.

Hayatı yaşamak ve hayata bağlanmak kişilerin kendi iç yapıları ile özdeşleşen bir durumdur. Asıl sonuç şudur, içinizde çıkmak isteyen enerji ve potansiyel varsa işte o an her şeye rağmen başarıyı kovalamalısınız.

Daha çok gencim üniversiteliler/mezunlar veya bizden geçti diyen emekliler için söylüyorum. “Eğer başarıyı hissedebiliyorsanız, hiç bir şey için erken ya da geç değildir.”

Önceliklerinizi Belirleyin

Tabi ki yukarıdaki bahsettiğim kişiler bu başarıları hayatta belirledikleri önceliklerini tam anlamıyla ellerinden gelenin en iyilerini yapmaları ile başarmışlardır. Yapacağımız birçok şeyi erteleyerek geleceğe bir ton iş ve görev bırakıyoruz. Fakat zamanımız ve hayatımız bu kadar ertelemeleri kabul edecek bir sistemle çalışmıyor. Her gün yaptığımız her erteleme ile yeni işleri öteliyoruz. Yani yaptığımız her erteleme ile o işin hayata geçirilme oranını bir derece daha azaltıyor. Ancak ertelemelerin olmadığı bir hayatta başarılarımızdan söz edebiliriz.

Burada ertelemeler ve öncelikle konusunda sizin haritanız yol gösterici olacaktır. Mesela kariyeri hayatında ön planda olan için, aşkı ertelediği için üzülmesinden bahsetmiyorum. Eğer öncelikli olduğu işimiz ve eylemimiz için ertelemeler yapıyorsak işte bu hayatımızda önceliğimiz tekrar düşünmemiz gerektiği anlamına geliyor. Buda bir sonraki aşamaya hiç geçemeden ulaşmak istediğimiz hedeften uzaklaşmamız anlamına geliyor.

Hayatta başarıya ulaşmak için neyi neden beklediğinizi kendinize sorun ve yapmanız gereken tüm hamleleri belirleyin. “Savaş masada kazanılır.”

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-21-2008, 03:07   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Ben yazmadım ama teşekkür ederim..
Yorumunuz içinde ayrıca tabi..
Alt 11-21-2008, 11:03   #3
Kullanıcı Adı
Akl-ı Selim
Benim ismimim nasıl gelecek nesiller tarafından bilinmesini ve hatırlanmasını sağlarım? Bu soruların egoistlik ya da bencilik ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u isminin yüzyıllar sonra hatırlanması için fethetmedi. Kendi halkının geleceği için fethetti. Yada Edison, Einstain, Mustafa Kemal Atatürk ve birçok adını ilköğretimden itibaren öğrendiğimiz kişiler. Her birinin başardığı işler tarihe damgasını vurmuş benin tanımıma göre de “Hayata İz Bırakmışlardır.”
Kararsızlığın derekesinde yuvarlanan yola çık yol açık ilkesinden gafil olan ruhlaru şaha kaldırmada saik olacak paylaşımızın için teşşkkrler....

Yalnız bir durumu da saygılarımla arz etmek isterim duygu hanım Fatih isminin yüzyıllar sonrasında hatırlanması için değilde yüce nebinin bir hadisine mazhar olmak için bu yola baş koymuştur .Hani bildiğiniz malum hadis İstanbulu feth eden komutan ne güzel komutan ...............Diğer isimlerin durumlarıyla bu fatihimiz biraz farklı olsa gerek
Akl-ı Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2008, 10:50   #4
Kullanıcı Adı
dilemma
ancak aşk ile geriye bırakılır isim...

artık her neye aşk duyuyorsanız...
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)