AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-11-2009, 10:03   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Hükümetten 'demokratik açılım'da kararlılık vurgusu:Vatanseverliğimizi sınamayın,....
Vatanseverliğimizi sınamayın, bu Türkiye'nin projesi


Hükümet, dün 6,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında 'Kürt açılımını' masaya yatırdı. Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında dört hafta aradan sonra toplanan kabine, açılımın yol haritasını belirledi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hafta boyunca tüm mesaisini bu konuya ayıracak.



Meclis içi ve dışındaki bütün partilerin kapısını çalacak. Sivil toplum kuruluşlarıyla temas kurulması çerçevesinde ilk görüşme çarşamba günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yapılacak. Toplantı çıkışı açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, açılımı 'kardeşlik projesi' olarak nitelendirdi. Muhalefete, "Bu AK Parti'nin değil, Türkiye'nin projesi. Kimse kimsenin vatanseverliğini sınamasın. Konu, gündelik siyasete kurban edilmesin." mesajı verdi. Çiçek, çalışmaları 'milli bir anlayış'la yürüttüklerini vurguladı. Hükümetin kararlılığını da, "Türkiye bu sorunu çözmezse, başkaları kendi hesabına karıştırır. Bizim sorunumuzu biz çözeceğiz, birlikte çözeceğiz." sözleriyle ortaya koydu.

Hükümet Sözcüsü Çiçek, siyasî partilere randevu taleplerinin yapıldığını hatırlattı. Yüz yüze yapılacak görüşmelerle, tüm partilerin görüşlerinin ve telkinlerinin dinleneceğini ifade etti. Çiçek, "Meclis içi, dışı hepsinin sürece katılması, düşünceleri, kanaatleri neyse öğrenmek istiyoruz. Endişe ve korku enjekte etmeden, sükunet içinde dinlemeye hazırız. Kimin ne düşüncesi varsa, katkısı varsa, bunu gündelik siyasete kurban etmeden büyük bir vatanseverlik duygusu içinde dinlemeye gayret ediyoruz. Siyasî partilerimiz önemlidir. Hepsinin görüşlerini alacağız." dedi. Yapılacak değerlendirmelerden de azami şekilde istifade etmeye çalışacaklarını belirtti.

STK'ların ve meslek kuruluşlarının da görüşlerini almak istediklerini söyleyen Hükümet Sözcüsü, temasları 'milli bir anlayış, birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışı içinde' sürdüreceklerinin altını çizdi. Çiçek, konunun hassasiyetine binaen makul ve meşru bir zeminde, olabildiğince süratle çalışmaları tamamlamak istediklerini aktardı. "Bu yüz yıllık geçmişi olan bir konudur." diyen Bakan, böyle bir meselenin iki üç günde çözülemeyeceğine dikkat çekti.

ÇÖZÜM DEMOKRASİ İÇİNDE BULUNACAK

Hükümet Sözcüsü, açıklamasında çözüm yolunun çerçevesini de şu sözlerle çizdi: "Bu değerlendirme yapılırken Türkiye'nin temel değerleri, temel kabulleri var. Bu çerçevede bunlar yapılacaktır. Yani bu ülkenin sorunlarına çözüm bulunurken demokrasi içinde bulunacaktır. Zaten yapılacak çabaların özünde demokratik açılımlar vardır. İkincisi bu çabalar, bu gayretler sevgi, barış, kardeşlik zemini üzerinden inşa edilecektir ve doğru olan da budur. Şu ana kadar zaten uygulamak istediğimiz kardeşlik projeleridir. Üçüncüsü, Türkiye üniter bir devlettir. Bu çözümler de üniter devlet içinde bulunacaktır."

Çiçek, "Siyasî partiler randevu vermezse ne olur?" sorusuna, "Bugünden bir fal açmam. Verirse vermiş olur, vermezse vermemiş olur. Tahmin yapmaya ne gerek var." şeklinde cevap verdi. Başta CHP olmak üzere muhalefetin, görüşme talebinin Başbakan yerine İçişleri Bakanı'ndan gelmesini eleştirmesiyle ilgili olarak da şu cevabı verdi: "Daha önce aldığımız karar gereği, terörle mücadeleyi yapanla, planlamayı yapanın aynı makam olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bu çalışmalar İçişleri Bakanlığı'nda koordine ediliyor."

HARÇLARA YÜZDE 8 ZAM

Toplantıda dış politika konuları da ağırlıklı olarak konuşuldu. Türkiye'nin dış politikasında temel tercihlerinden vazgeçmediği vurgulandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretinde imzalanan 20 anlaşma üzerinde duruldu. Ayrıca AB hedefleri doğrultusunda Yargı Reformu Stratejisi belgesinde sona gelindiği belirtildi. Sayıştay Kanun Tasarısı da yeniden görüşülecek.

Üniversite harçları da masaya yatırıldı. Çiçek, bu konunun istismar edildiğini savunarak, "Harçlara yüzde 8'lik artış yapıyoruz. Yüzde 300-500 iddiası tümüyle yalan." diye konuştu.













ZAMAN

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi