AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-09-2007, 19:15   #1
Kullanıcı Adı
maviinsan
Standart 'İnadına Baykal inadına sol'


Baykal için "İnadına Baykal" sloganı atıldı. Baykal Anıtkabir defterine neler yazdı..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığındaki heyet, CHP'nin 84. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Çeşitli illerden otobüslerle gelen partililer, sabah erken saatlerinden itibaren Tandoğan Meydanı'nda toplanarak kalabalık gruplar halinde Anıtkabir'e giriş yaptılar.

Ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan CHP'liler, Anıtkabir'de mozolesini ziyaret ettiler. Burada fotoğraf çektiren ziyaretçiler, askerlerin nöbet değişimlerini de alkışlarla izlediler. Bazı vatandaşların ellerinde Atatürk posterleri taşıdıkları görüldü.

Tören için Anıtkabir'e gelen Baykal ve parti yöneticileri vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Baykal, Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına geldi. Bu sırada avluyu dolduran vatandaşlar alkışlar eşliğinde ''Türkiye laiktir, laik kalacak'' şeklinde slogan attılar.

Kalabalık nedeniyle Baykal ve beraberindeki heyet güçlükle ilerleyerek, mozoleye ulaştılar. Bu sırada içeriye girmek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldular.

AZİZ ATATÜRK, SEVGİLİ GENEL BAŞKANIM...

Baykal, partililer adına Ulu Önder'in mozolesine kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan, üzerinde ''Cumhuriyet Halk Partisi'' yazılı çelenk koydu, ardından saygı duruşunda bulundu.

Vatandaşların sevgi gösterisi nedeniyle güçlükle ilerleyen Baykal, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne gelerek, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

''Aziz Atatürk, Sevgili Genel Başkanım, İkinci büyük eserin olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 84. kuruluş yıl dönümünde huzurundayız. Cumhuriyetimizi, Türkiyemizin barışının, kalkınmasının güvencesi olarak güçlendirip geliştirmek temel görevimizdir. Cumhuriyete karşı dışarıdan yöneltilen saldırılar karşısında hep birlikte dirençle durarak bunları etkisiz kılmayı başardık. Bugün yeni bir dönemin içindeyiz. Cumhuriyetimiz içeriden kaynaklanan saldırılara, kuşatmalara karşı da savunulmak durumundadır. Yozlaşmış, içeriği boşaltılmış, biçimsel bir kalıba dönüştürülmüş bir demokrasi anlayışıyla Cumhuriyetimiz ve ulusal birliğimiz tehdit altındadır. Birinci büyük eserin olan Cumhuriyeti, savunmak daima Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel görevi olmuştur. Biz Cumhuriyet Halk Partililer milletimiz söz konusu olduğunda hiçbir zaman gaflet, delalet ve ihanet içinde olmadık. Cumhuriyetimizi ve milli birliğimizi hiçbir zaman sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız. Sana ve eserine sahip çıkan milyonlarca insanımız adına bir kez daha sevgilerimizi saygılarımızı ve derin bağlılıklarımızı sunuyoruz.''

CHP Genel Başkanı Baykal ve beraberindekiler daha sonra İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundular. Burada da kalabalık nedeniyle kısa süreli bir izdiham yaşandı.

Baykal Anıtkabir'den ayrılırken ziyarete gelenleri el sallayarak selamladı. Bu sırada ''İnadına Baykal, inadına sol'' şeklinde sloganlar atıldı.


 

maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi