AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-25-2011, 19:43   #1
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Arrow İnsanlık Ölmedi Gemisi SOMALİ'ye

Mersin Limanı’ndan Somali’ye uğurlanan "İnsanlık Ölmedi" yardım gemisi 3700 ton temel yardım malzemesi taşıyor. Somali'ye uzanan yardım eliyle ilgili detaylar dernek tarafından açıklandı.

Düzenlenen törene Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Mersin Valisi Hasan Basri Uzunoğlu, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, iş adamları, dernek gönüllüleri ve Mersin halkı katıldı.
"İNSANLIK ÖLMEDİ " yardım gemisinin içeriği üç haftadır titizlikle yürütülen Afrika Gıda Kampanyası'nda yardımseverlerin yaptıkları ayni bağışlardan oluşuyor. 3700 tonluk gemi 185 konteynır içeriyor.
"İNSANLIK ÖLMEDİ " yardım gemisinde bulunan yardım malzemelerin arasında un, şeker, pirinç, bulgur, makarna, yağ, bisküvi, gevrek, helva, hurma, fasulye, pekmez, tuz ve benzeri gıda malzemelerinin yanında bay-bayan giyim, ayakkabı, çadır, deterjan ve kumaş da yer alıyor. Gemide bulunan yardım malzemelerinin maddi tutarı ise 7,5 milyon TL olarak ifade ediliyor. Yardım gemisi, 15 gün sürecek olan yolculuğun ardından Somali'ye ulaşacak.
Somali'de günde 72.000 kişiye sıcak yemek
26 Temmuz'dan beri Somali'de bulunan Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri Ramazan ayının başından itibaren günde iki öğün sıcak yemek dağıtıyor. 5 aş evinde günlük 12000 aileye yemek dağıtımı gerçekleşirken ailelerin ortalama 6 kişiden oluştuğu düşünüldüğünde günlük olarak yardım alan kişi sayısı 72.000'i buluyor. Ayrıca bu aş evlerinde 4000 çocuğa da günde 2 öğün çocuk maması dağıtımını gerçekleştiriliyor.

Kimse Yok Mu gönüllüsü 16 sağlık çalışanı Somali'de
16 doktor, eczacı ve sağlık personeli Kimse Yok Mu sağlık gönüllüsü olarak Somali'ye gitti. Gönüllüler beraberinde 2 ton ilaç yardımı götürdü.
Kimse Yok Mu Derneği ile Uluslararası Sağlık ve Eğitim Derneği'nin (USEDER) birlikte düzenlediği organizasyonda 16 Ağustos'ta Somali'ye giden gönüllü doktorlar 26 Ağustos'a kadar sağlık yardım faaliyetleri yürütecek.

Başbakan Kimse Yok Mu yardım kampını ziyaret etti
Başbakan Erdoğan, 19 Ağustos Cuma günü Somali'nin Hodan bölgesinde Kimse Yok Mu Derneği'nin sıcak yemek dağıttığı kampı ziyaret etti. Kimse Yok Mu Derneği'nin Afrika kampanyası hakkında Kimse Yok Mu yetkilileri ile görüşen Erdoğan ayrıca Somali'de bulunan Kimse Yok Mu gönüllüsü doktorlardan Somalili hasta çocuklar hakkında bilgi aldı.

SOMALİ'ye Bağış İçin
Tüm hatlardan "ACLIK" yazıp 5777'ye SMS olarak gönderip 5 TL bağışlanabilir.

shiftdelete

OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-25-2011, 20:07   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Yardım edenlerden ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)