![]() |
#1 |
![]() FAKIBABA OLAYININ İÇ YÜZÜ...
![]() AK Parti'den istifa ederek Saadet Partisi'ne geçerek adından bahsettiren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba olayına farklı bir yorum geldi... Fakıbaba olayına bir de bu açıdan bakın. Ömer Süt'ün haberi... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet E.Fakıbaba'yı AK Parti'den yeniden aday göstermemesi büyük yankı uyandırmıştı... Mevcut belediye başkanı Fakıbaba da şok bir karar alarak yerel seçimelere Saadet Partisi (SP) bayrağı altında girmek için girişimlerde bulunmuştu... Milletvekilleri ve Yerel Yönetimleri İzleme Derneği (MİLYER) Genel Başkanı Falih Aytar yayımladığı yazılı açıklamasında Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba olayını farklı bir bakış açısı ile ele aldı... MİLYER GENEL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI "Şanlıurfa Belediye Başkanı Sayın Ahmet E. Fakıbaba'nın beş yıldan beri ilk kez bu sıklıkta ulusal TV ve yazılı basında boy gösterdiğini görmekteyiz. Röportajlarının tek gündemi: Ak Parti'den dışlanmışlık ve akabinde gelen temelsiz iddiaları.. Şu soru aklımıza gelmektedir: Ulusal TV stüdyoları arasındaki yoğun mesai performansınızı beş yıldan beri Şanlıurfa'yı tanıtmak için neden sarfetmediniz? “Koltuk Sevdası”mı sizi bu kadar panikletti? Hani 'Urfa Sevdalısı”ydınız?.. Fakıbaba, “Belediyenin önünde bilgim dışında onbinlerce kişi miting yaptı” diyor.. Tüm Şanlıurfa biliyor ki; 18 Ocak 2009 günü düzenlenen miting, bizzat Sayın Fakıbaba ve SP tarafından hazırlanmıştır. Sayıları iki, taş çatlasa üçbini bulan çoğunluğu SP'li bir topluluktan ibaret küçük bir miting idi.Sadece Belediye Bina sınırlarıyla sınırlı olan Miting alanı matematiksel olarak zaten alabileceği kişi sayısını veriyor..”...bilgim dışında” ve “...onbinler” ifadesini ulusal kanaldan Türkiye'ye söylerken hiç rahatsız olmadınız mı? Pazar günü evlerinde,bağ-bahçelerinde piknik yapan, Bediüzzaman Mezarlığında yatan meftunlarıda mı saydınız? Şanlıurfa Valisi Sayın Yusuf Yavaşcan hakkındaki temayül yoklaması iddiasının ne kadar kasıtlı ve ciddiyetten uzak olduğunu anlamadığımızı mı sanıyorsunuz?.. Bugüne kadar bir tek delege çıkıpta “Vali bana etki etti ya da delegelerle görüştüğüne tanık oldum” dememiştir. O zaman bu balon kimin elinde patlayacaktır?Sadece tarafsız görevini yapan Devletin Valisini parmağa dolayıp siyasete malzeme yapmak ahlaki midir? Burada Sayın Başkanın amacı; halkın ve siyasi rakiplerinin beş yıllık yanlış icraatlerini irdeleyip yıpranmaktansa cevap hakkı sınırlı olan kamu görevlileri üzerinden siyaset yapmak ve gündem saptırmaktır. Sayın Başkan da çok iyi biliyor ki; yeniden adaylığını Şanlıurfa Milletvekilleri değil, Sayın Başbakan bizzat çizmiştir. Ancak o, Ak Parti de kendine açık kapı bırakma umuduyla topu Milletvekillerine atmaktadır. Diyor ki;” Milletvekilleri Sayın Başbakanı yanılttı ”Ne alakası var?Başbakanın tek haber kaynağı Milletvekilleri değil ki.. Kararlarını son şekillendirenlerde Milletvekilleri değil. ”Başbakan beni yetersiz buldu, onaylamadı” demektense bu tez siyaseten daha savunmacı ve koruyucudur. Üstelik bununla “halkın başarısızlığımı konuşmasını engellerim ve siyaset arenasında Milletvekillerini zayıflatıp gündeme otururum” düşüncesi hakimdir. Adaylık sürecinde Fakıbaba'yı iki şey çizdirmiştir: 1-Sınıf,unvan gözetmeksizin tek taraflı iletişim özürlü,konsensüsten uzak yapısı. 2-Başbakanın standardında bir Belediyecilik başarısından yoksun olması. Burada çağrı yapıyoruz.İlgi çekmek istiyorsanız şu konuları halkımıza açıklayın: 1-Başbakanın 2004 yılından beri Şanlıurfa'da gerçekleştirmek isteyipte sizin başaramadığınız ve yeniden adaylığınızı engelleyen en önemli faktör olan Şanlıurfa Kentsel Dönüşüm Projesinden söz edelim, 2-Başbakanın brifing dahi istemediği son Şanlıurfa ziyaretinde Makamınızda gerçekle-şen Başbakan,Milli Eğitim Bakanı ve sizin aranızda geçen sohbetin ayrıntılarından,ziyaret sonrası makamınızda bağırarak kaç saat volta attığınızdan söz edelim, 3-01 OCAK 2008 tarihi itibariyle el değiştiren Temizlik İhalesinin bir öncekine göre fiyat farkından,şartname alıp teklif vermeyen 8 firmanın gerekçesinden,sadece 20 aylık süre için 17 milyon 500 bin 370 TL. ile temizlik ihalesine tek firma olarak teklif veren ve kabul gören firma sahibinin siyasi nüfuzundan (Güneş Albayraklar A.Ş.) söz edelim, 4-200 trilyon civarında ve 29 Mart sonrası icra-haciz aşamasına geldiği söylenen elektrik borcunuzun olup olmamasından söz edelim, 5-İşçi prim borcunuzun tutarından ve icra-haciz aşamasından söz edelim, 6-Basında yer alan bugün adayı olduğunuz ve SP'nin idarecilerince 2004 seçimlerinde sizin için “Mason,Siyonist,Türban Düşmanı“SSK Başhekimi iken turban nedeniyle işten attığınız hemşireler kast edilerek''” sözlerini duyup duymamanızdan, tekzip edip-etmemenizden,Belediye Başkanı kimliği ile bir başka ülke üzerinden İsrail'e ziyarette bulunup-bulunmamanızdan,içeriğinden ve sayısından söz edelim, 7-2004 seçimlerinde “Sadece bir dönem başkanlık yapacağım” diye halka söz verdiniz.2008 yılında ise Adaylık sürecinde “Vallahi Ak Partiliyim. Gerçekten Ak Partiliyim. Aday gösterilmesem de büro açıp Ak Partiye hizmet edeceğim” yemini içtiniz. Ak Partiden yeniden aday gösterilmeğince aynı gün hem adaylığa müracaatta bulundunuz hem parti değiştirdiniz? Yeminli sözlerinizin güvenilirliğinden söz edelim, 8-Şanlıurfa'da 1984-1989 Yerel Seçimlerinde RP'li İ.Halil Çelik,1994-1999'da RP'li Ahmet Bahçıvan yönetiminde Muhalefet Partili Belediye Başkanları dönemini hatırlıyoruz.Çalışanlar düzenli dahi maaş alamıyordu.RP'nin devamı olan SP'den 2009 yılı adayısınız.Döneminize ait iddia edilen yüzlerce trilyonluk borç haczedilirse ki; edilecektir;Parasız-Borçlu Belediye ile Şanlıurfa'ya ne verebilirsiniz? Bundan söz edelim, 9-Mitinginizde “..eskiden 200 liralık işi 800 liraya yapıp, 600 lirayı cebe atıyorlardı” dediniz mi? Dediyseniz sizden önceki dört dönem 2 Belediye Başkanı RP kadrolarıydı.RP'liler hırsızlık mı yaptı? Hırsızlığa göz mü yumdu? Kimi kastetdiniz?Bundan söz edelim, 10-Valilikle aranızda soğuk rüzgarların esmesine neden olan Şanlıurfa'da Valilik eliyle ama Belediyece onaylanması gereken yatırımlar var mıydı? O yatırımlara zorluk çıkardığınız söyleniyor doğru mu?Bundan söz edelim, 11-Şanlıurfa'da Milli Emlak'a ait atıl bir arazide (Çevik Kuvvetin doğusunda dağlık bölge.O tarihte Şanlıurfa Belediyesi yetkisinde) kurulmak istenen büyük bir vakfa ait Özel Üniversite girişimi şahsınızca “araziye belediyenin ihtiyacı var” gerekçesi ile engellendi mi? Bu Üniversite kurulsaydı binlerce öğrencinin Şanlıurfa'ya,Gençliğe,Aile Bütçesine ve Esnafa katkısı ne olurdu?O araziye halen bir çivi çakılmış veya ağaç ekilmiş midir?Bundan söz edelim. Şanlıurfa'da yatırımları engellediğiniz söylemi doğru mudur? Hep haklılığınızı ve mağduru oynayıp masumiyet vurgusu yapıyorsunuz.Bu olaylarda hiç mi kusurlu değilsiniz?.Herkes hatalı bir tek siz mi doğrucu duvar,sütten çıkmış kaşıksınz? İnandırıcı ve güvenilir olmak için birazda öz eleştiri konuşalım." cafesiyaset
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() FAKIBABA akpartiden aday adayi oldugu icin secimlere katilamayacakdir... Ayni sekilde Hikmet sahin'de katilamayacakdir. Adana'da ise aytaç durak aday adayi olmadigi için seçime katilabilecekdir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() is yapabilenindir yapamamissan lutfen bunu gor ve tipis tipis cekil .
tesekurederim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Evet haklısın
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Eğer böyle bir şey varsa fakıbabanın seçime girmesi engellenirse anti akpartili oluveririm birden
mazlumun yanında olan ak parti birden küffara dönüşürse işler değişir.. Herkes dikkatli olsun Ak partiye yakışan yapılsın geçmişte sayın Bülent Arınç ın dediği gibi kimse kimsenin seçilme hakkına ipotek koymaya kalkmasın yoksa halktan yer şamarı ki zaten ben Ak partinin böyle bir şeye kalkışacagına inanmıyorum . Külliyen yalan Tayyip Erdoğan en başta izin vermez buna.. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() fakıbabayı tanımam etmem.sadece biraz bilgi yopladım arkadşlardan ve utfa sitelerinden.ya bir insan bu kadar mı sevilir valla helal olsun.
bu açıklamayı neden vekillerimiz yapmıyor da o kuruluş yapıyor.var bunda bir iş...halkın bu kadar sevdiği bir kişi de iş vardır... onu engellemeye kalkışmasın ak parti yoksa urfada tamamen kaybeder.çünkü o durumda bağımsız katılır seçime...benim yaptığım araştırmaya göre vekillerimiz ve çalışanların bazıları sevmiyormuş fakıbabayı..çalışanlar bizi çok çalıştırıyor diyorlarmış... ayrıca saadetin onu için mason dediğini be de duydum..haberd de geçiyor zaten... hayırlısı olsun...bu da bize ders olsun..inşallah fakıbab alır urfada ki o vekillere de ders olsun...sayın başbakanın haklılığı ortaya çıksın...çünkü sayın başbakanın istemeyerek aday göstermediği söyleniyor.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() fakıbaba hakkında yazılanlar tamamen yalan fakıbabanın yaptığı miting değil belediye önünde yapılan halka kısa bir hitap fakıbaba için gelenlerde onbinlerce 3bin olması tamamen yalan
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Birkaçgün önce Sn. Fakıbabayı Tvde Gördüm.
İşte belediye başkanı budur dedim. Hatırladığım kadarıyla dediki; Ben geçen dönem Ak Parti saflarında seçime girerken onlara dedimki belediye başkanı seçildiğim andan itibaren Ak Parti rozetimi çıkarırım. Öylede yaptım. Çünkü mesleğimiz particilik değil halka hizmettir. Bu gün Saadet partisinede söylüyorum Belediye başkanı olursam Rozetimi bi kenara koyup hizmete devam edeceğim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Erdem bumudur ki ; Bizde iken iken iyi başkasındaiken kötü...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|