AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-19-2013, 00:28   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart İstihdamda 25.691.000 Kişi ile Tarihî Rekor
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: İstihdamda 25.7 Milyon Kişi ile Tarihî Rekor Kırıldı



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2013 yılı Nisan döneminde işsizlik oranının % 9.3 olduğunu belirterek, işsiz sayısının Mart 2013 dönemine göre 160.000 kişi gerilediğini, istihdamın 700.000 kişiden fazla arttığını vurguladı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2013 yılı Nisan döneminde işsizlik oranının % 9,3 olduğunu belirterek, işsiz sayısının Mart 2013 dönemine göre 160.000 kişi gerilediğini, istihdamın 700.000 kişiden fazla arttığını vurguladı. Bakan Çağlayan, istihdamda 25,7 milyon kişi ile tarihî rekor kırıldığını bildirdi.

İstihdamın 2012 Nisan döneminin 1,3 milyon üzerinde olduğuna dikkat çeken Bakan Çağlayan, "AB'de işsizlik rekor kırmaya devam ederken bizde geriliyor. Krizden sonra 6 milyona yakın istihdam yarattık. OECD içinde de en iyi performans gösteren üyelerden biriyiz." dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Nisan ayı istihdam verilerini değerlendirdi. İstihdam hacminin 25.691.000'e ulaştığını vurgulayan Bakan Çağlayan, "Bu bir rekor, şimdiye dek görülen en yüksek çalışan sayısına ulaştık. Özellikle küresel ekonominin yeniden belirsizleşmeye başladığı bu dönemde gelen bu veri, ekonomimizin ne kadar dinamik ve sağlam olduğunun bir başka göstergesi. Eminim gelecek aylarda daha yüksek rakamlar da göreceğiz." dedi.

İstihdam hacminin geçen aya göre yaklaşık 700.000, geçen yıla göre yaklaşık 1,3 milyon kişi arttığını vurgulayan Bakan Çağlayan, son kriz döneminde yaratılan istihdamın 6 milyona yaklaştığını bildirdi. Dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir performans görülemeyeceğini dile getiren Çağlayan, AB ülkelerinde 26 milyondan fazla işsiz bulunduğunu ve bu sayının son 4 yılda 4 milyon artış gösterdiğini ifade etti. Çağlayan şunları kaydetti:

"Bizde ise inadına gerileyen bir işsizlik var. Ama 9.3 bize yetmez, hedefimiz orta vadede mutlaka 6-7 düzeyine inmek. Şu anda 2. 641.000 işsizimiz var. Umuyorum ki yaz aylarında bu sayı da gerileyecek. Gerek mal gerek hizmet ihracatındaki performansımız, gerek teşviklerdeki sıçrama istihdama olumlu katkı yapıyor ve yapmaya devam edecek. İç talepte de bunu ivmeyi yakalarsak daha büyük bir Türkiye için önemli bir kavşağı dönmüş olacağız. Dün sayın Başbakanımızın başkanlığında yapılan Ekonomi Değerlendirme Toplantısında da işsizlik konusu üzerinde duruldu. Daha fazla istihdam, daha düşük işsizlik hedeflerimiz doğrultusunda, gerek büyümeye önemli katkı veren ihracatın daha da artırılması, gerek iç piyasanın güçlendirilmesi yoluyla ekonomik büyüme artışının sürekliliğinin sağlanması hususları üzerinde önemle duruldu. Türkiye Ekonomisi her türlü olumsuz dış ekonomik-siyasi konjonktürel gelişmelere rağmen büyümeye devam edecektir ve 2023 hedeflerine ulaşma noktasında kararlılığı tamdır. Bu anlamda daha fazla küresel doğrudan yatırım çekilmesi ve yeni teşvik sisteminden faydalanılması noktasında bakanlık ve hükümetimizin çalışmaları daha da yoğunlaşacaktır."


Kaynak

Haberler 15.07.2013

 


Konu Cihannur tarafından (07-19-2013 Saat 02:13 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-19-2013, 02:12   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Dertlere Derman AK Parti.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
25.691.000 çalışan, adaletvekalkınmapartisi, ak parti, ak parti genel başkanı, başbakan erdoğan, ekonomi bakanı, istihdamda tarihî rekor, recep tayyip erdoğan, zafer çağlayan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım