AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 11-15-2009, 16:31   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Kanadoğlu'na Başbakan'ın dinlenmesi olayını sordular. BAKIN NASIL CEVAP VERDİ
Yargıtay Eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, yasal olmayan dinlemelerin önüne geçmek gerektiğini belirterek, "Elbette ki Başbakan da dinlenmemeli. Yasadışı dinlemeler önlenmeli. Yasal dinlemelerde de yasalar uygun davranılmalı." dedi.

Yargıtay Eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, YARSAV'ın 2. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kanadoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Siz de dinlendiğinizi düşünüyor musunuz ?' şeklindeki bir soru üzerine Kanadoğlu, "Sorunun tek muhatabı ben değilim, kime sorarsanız dinlendiğini düşünür. Ben her konuşmamda seçme özelliğimi kullanırım. Bundan önce olduğu gibi." diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Bu dinlemeye karşı bir önlem mi ?' şeklindeki sözleri üzerine Kanadoğlu, "Hayır, elbette çok yakınlarımla konuşmalarıma dikkat ederim. Bunları yapıyorum diye rahatım anlamında da söylemiyorum." diye cevapladı.

Kanadoğlu, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun dinlendiği yönündeki soruya ise "Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına saygılı, laik bir hukuk devletidir. Eğer insan haklarına saygılı ise 70 milyon dinleniyorum kaygısı taşımamalıdır. Hukuk devleti iseniz, yargı bağımsızlığının yaşatılması lazım. Hukuk devleti iseniz, her şey çağdaş demokrasi kurallarına uygun olmalı. Eğer bunlar teker teker ortadan kaldırılıyorsa, işte siyasi partilerin uymaları lazım gelen ilkelerin dışına çıkıyor demektir; aykırı eylemler içine giriyor demektir." diye cevap verdi.

Türkiye'nin çağdaş demokratik bir ülke olması gerektiğini söyleyen Kanadoğlu, yargı bağımsızlığını zedeleyen eylemlerden kaçınılması gerektiğini ifade etti. Kanadoğlu, şöyle dedi: "Vazgeçsinler ya da işin çivisi çıktı diyerek bunun önüne geçemezsin. Vazgeçme, iradi bir eylemdir. Vazgeçsinler değil, vazgeçirtilsinler noktasına gelmiştir."

Bir gazetecinin, 'Başbakan'ın da dinlendiği ortaya çıktı. Değerlendirmeniz olacak mı ?' sözleri üzerine Kanadoğlu, "Yasal olmayan dinlemelerin önüne geçmek gerekir. Elbette ki Başbakan da dinlenmemelidir. Yasal dinlemelerin, yasaya uygun olarak yapılmasına kimsenin diyeceği yok." diye konuştu.

Kanun dışına çıkılarak, yasalmış gibi yapıldığı iddia edilen dinlemelerin kanuna ve hukuk devletine yakışmadığına işaret eden Kanadoğlu, şöyle devam etti: "Bu polis devletidir, bunun adı diktadır. Yasadışı dinlemeler önlenmeli. Yasal dinlemelerde de yasalara uygun davranılmalı. Yasaya aykırı hareketlerle bir yere varılmaya çalışılırsa, bu rejimin adı başkadır."

Türkiye'nin hukuk devleti olmaktan çıkartıldığını ileri süren Kanadoğlu, "Çünkü yargı bağımsızlığı ortadan kaldırılıyor. Siyasi iktidar ödüllendirme ve cezalandırma yöntemini kullanarak kendine bağlı bir yargı oluşturuyor." dedi.
(CİHAN)
/ Habervaktim

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)