![]() |
#1 |
![]() Zonguldak Karaelmas Üniversitesine bağlı olarak Karabük ilinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren fakülte ve yüksekokullar, 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulan Karabük Üniversitesi çatısı altında toplanmıştır. Karabük Üniversitesi evrensel değerler ışığında, bilim, teknoloji ve sanat birikiminden yararlanarak ülkenin geleceği için üstün nitelikli bireyler yetiştirmeyi, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmayı görev edinmiştir. Karabük Üniversitesi, Karabük'te Baliklar Kayasi mevkiinde sehir merkezine 5 km uzaklikta Karabük ile Safranbolu arasinda bulunmaktadir. Iletisim Bilgileri Karabük Üniversitesi, Baliklar Kayasi Mevkii / 78050 Karabük / TÜRKİYE Telefon : 0 370 433 82 00 (santral) Faks : 0 370 433 82 04 http://www.karabuk.edu.tr Rektör Prof.Dr. Burhanettin UYSAL TEKNIK EGITIM FAKÜLTESI Fakülte bünyesinde Makine, Metal, Mobilya ve Dekorasyon, Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri ve Eğitim Bölümleri mevcuttur. Makine Eğitimi Bölümünde, Talaşlı Üretim, Tasarım ve Konstrüksiyon, Otomotiv ve Tesisat, programlarında eğitim vermektedir. Metal Eğitimi Bölümü'nde, Metal İşleri ve Döküm olmak üzere 2 alanda eğitim-öğretim verilmektedir. Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü’nde Bilgisayar Sistemleri programında eğitim verilmektedir. Fen Bilimleri Enstitüsünde Makine, Metal, Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Anabilim Dallarında Yüksek Lisans eğitimi verilmektedir. FEN-EDEBIYAT FAKÜLTESI 2007 yılında Fizik ve Kimya Bölümlerinde eğitim ve öğretime başlamıştır FETHI TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESI 2002 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi bünyesinde kurulmuş, 2007 yılında Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır. Fakültemizde Mimarlık, Resim, Müzik ve Heykel olmak üzere dört bölüm bulunmaktadır 2007 yılında Mimarlık bölümü, 2007 yılında Resim bölümü eğitim-öğretime başlamıştır. MÜHENDISLIK FAKÜLTESI 2008 yılında Makine Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinde eğitim ve öğretime başlayacaktır. FEN BILIMLERI ENSTITÜSÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde Makine, Metal ve Mobilya Dekorasyon Eğitimi Anabilim Dallarında yüksek lisans eğitimi verilmektedir. Enstitümüzde bulunan mevcut programların yanında Fizik, Kimya, Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi ve Mimarlık Anabilim Dallarında yüksek lisans açma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans eğitimini sürdüren Makine Eğitimi, Metal Eğitimi ve Mobilya Dekorasyon Eğitimi Enstitü Anabilim Dallarında doktora programı açma çalışmaları sürdürülmektedir. MESLEK YÜKSEKOKULU Meslek Yüksekokulunda, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Otomotiv, İklimlendirme-Soğutma, Makine, Elektrik alanlarında eğitim-öğretim verilmektedir. SAFRANBOLU MESLEK YÜKSEKOKULU Teknik ve İktisadi ve İdari Programlar bölümlerinden oluşan Yüksekokulumuzda; kuruluşundan itibaren öğretime devam eden Restorasyon ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programları 1997 yılında Moda Konfeksiyon(Tekstil), Geleneksel El Sanatları ve Turizm Rehberliği, 1999 yılında Turizm ve Otel İşletmeciliği II. öğretim ve Mobilya Dekorasyon, 2000 yılında İşletme ve Muhasebe Programları ile Turizm Rehberliği ve Restorasyon II. Öğretim Programları, 2002 yılında Muhasebe ve Geleneksel El Sanatları II. Öğretim Programları ve 2008 yılında da Radyo ve Televizyon Yayıncılığı ve Tekstil Programı eğitim ve öğretime başlamıştır.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
karabük üniversitesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|