![]() |
#1 |
![]() Beşiktaş ligin 11. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.
Siyahbeyazlılar`da kaleci Hakan kurtarışlarıyla maça damga vururken, Ernst attığı gol ve oynadığı güzel oyunla büyük alkış aldı. Beşiktaş 11. hafta sonunda puanını 24`e yükseltti. TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ: 0-2 Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Cem Satman, Alper Ulusoy Trabzonspor: Sylva, Tayfun, Song, Egemen, Cale (84 Serkan), Colman, Ceyhun, Selçuk (64 Alanzinho), Gabric (55 Engin), Gökhan, Umut Beşiktaş: Hakan, Sivok, Ferrari, İbrahim Toraman, Ekrem, Fink, Ernst, Uğur (46 İbrahim Kaş), Tabata (46 Yusuf), İsmail, Nobre (77 Bobo) Goller: Ernst (48), Bobo (90) Sarı Kart: Ceyhun -HABER1903- ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Beşiktaş`ın kalecilerinden Hakan Arıkan, Trabzonspor karşılaşmasında adeta parlayan oyuncu oldu.
Trabzonsporlu oyuncularla birçok kez karşı karşıya kalan ve tam olarak 6 net gol pozisyonu çıkaran Hakan Arıkan galibiyetin baş mimarlarından olmayı başardı. Ayrıca Beşiktaşlı futbolcular maçın bitiminde Hakan Arıkan`ın yanına koşarak kendisini tebrik ettiler ve bir anlamda galibiyeti getiren elleri sıkarak arkadaşlarını kutladılar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli, 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçından sonra açıklamalarda bulundu.
Denizli yaptığı açıklamada "Bizim bugünkü şartlarda topu önde tutma şansımız pek yoktu. Bulduğumuz toplarla çabuk ileri çıkmamız lazımdı. Bunu da son dakikalarda çok yakaladık. Bugün kadroda kullandığımız oyuncularımızın yapısı da bu oyuna müsaitti. Rakibimizin iyi bir takım. Türkiye`nin en korkulan deplasmanlarından birtanesi. Yani oyunun büyük bir bölümünün onların baskısı altında geçmesi normaldi. Biz de bulduğumuz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyordu. Ve bunu da başardık. Biz buraya 3 puan için geldik. Ama berabere de bitebilirdi. Ben ve takımım hiç bir zaman 1 puanla mutlu olan insanlar değiliz. Burada ilk hedefimiz gol yollarını tıkamaktı. Oyunu küçük bir alana sıkıştırmaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Hakan bugün en başarılı oyuncularımızın başında geliyor. İsmail de Türk futboluna uzun yıllar hizmet edecek. Kendisinin ne kadar doğru bir isim olduğunu ilerleyen zamanlarda herkes görecek. İkinci golün de pasını çok güzel verdi. Özellikle bu günlerde bu takımın psikolojisini bir düşünün. İnönü stadı`ndan nasıl çıkmış, sakatları kimler, bunların hepsinin düşünülmesi gerekiyor. O yüzden bugün oyun şeklimizi biraz değiştirmemiz gerekiyordu. Biz de değiştirerek oynadık bugün. Beşiktaş bundan sonra 6`da 6 da yapar, 8`de 8 de yapar. Fenerbahçe maçı için belirleme noktası olacak. Şu anda maç başına 2 puanı tutturduk sanıyorum ki. Geçen sezon bu takım şampiyon olduğun ilk yarıyı 28 puanda bitirdi. Şu anda da 24 puanı var ve kazanılacak 15 puan daha var. Bu takımın daha iyi oynayabilmesi için bütün birimlerimizin kendisini çok iyi hazırlayıp takıma destek olması lazım." dedi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() TRABZON PANTERİ HAKAN ARIKAN
Sinan Vardar Vedat Okyar ve Kazım Kanat`tan sonra İlker Ateş`i de kaybettik. Başımız sağolsun... Dünkü maça gelince... İlk yarı Beşiktaş defansif bir futbol ortaya koyarken, Türkiye`de hücum futbolunun yaratıcısı Mustafa Denizli`nin maça 3 stoper, 2 ön liberoyla çıkmasını gerçekten çok yadırgadım. İlk yarıda Beşiktaş`ın tek tehlikesi bile yok Trabzonspor kalesinde. Trabzonspor ise ilk yarıda 4 net gol pozisyonu yakalamasına rağmen Hakan Arıkan`ı aşamadı. Tabii bunda Umut Bulut`un beceriksizliğinin de büyük payı var. İkinci yarıda Yusuf Şimşek ve İbrahim Kaş`ı oyuna alan Mustafa Denizli, ilk yarı için düşündüklerimizin tam aksine, Yusuf`u da genel koordinatörlüğe getirdi. Beşiktaş çok pozitif bir futbol ortaya koydu. Yusuf topu ayağında tutmaya başlayınca da Beşiktaş savunması dahil tüm oyuncular nefes aldı. Hastalığından dolayı aldığı serumlar Fabian Ernst`e çok yaramış. Çok iyi mücadele etti ve çok da güzel bir gol attı. Oyunun son dakikaları Beşiktaş için gerçekten çok zor geçti. Sahanın en iyilerinden İsmail Köybaşı`nın asistiyle Bobo şansızlığını kırdı. Bu gol onu da kendine getirecektir. Futbolda zor maçları iyi oynayarak kazanmak zorunda değilsiniz. Bu tip maçlarda kötü oynama hakkınız var. Nitekim, Beşiktaş, Trabzon`da belki de sezonun en kötü futbollarından birini oynadı. Ama 3 puanı aldığınız zaman her zaman haklısınız. Tekrar maça dönersek, 90 dakikanın gerçek kahramanı Hakan Arıkan`dı. Herhalde ona bundan sonra Trabzon panteri denir. Trabzonspor`un 4-5 net gol pozisyonunu çıkararak kalitesini gösterdi. Onun yetenekli olduğunu her zaman söylüyordum. Nitekim, kalitesini de gösterdi. Bu galibiyetin bir başka anlamı daha var. Beşiktaş tribünlerinde yaşanan olaylardan sonra bu zafer camiayı biraz daha kenetlendirecektir. Trabzon`daki galibiyetin anlam kazanması için Fenerbahçe`yi İnönü Stadı`nda yenmek gerekir. İnşallah, Beşiktaş gelecek hafta derbiyi kazanarak çıkışını sürdürecektir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() HAMSİYİ HAKAN TUTTİ, ERNST VURDİ Hayri Ülgen Beşiktaş Trabzon’da futbol olarak belki keyif vermedi ama çok mücadeleci ve kazanma arzusu ile oynadı. Zaten bu inançla da kazandılar. İlk yarıda rakibi deneyen ve orta sahada oyunu rölantiye alan bir Beşiktaş vardı sahada. Ancak ikinci yarıda Mustafa Denizli, orta sahada aksayan ve etkisiz görünen Ekrem ve Tabata’yı oyundan alarak yerine İbrahim Kaş ve iyi top kullanan Yusuf’u alınca Beşiktaş takımı daha akıllı, pozitif bir oyun sergilemeye başladı. Kaleci Hakan Arıkan dün Avni Aker’de adeta tarih yazdı. 4 veya 5 net gol pozisyonu kurtardı ki her kurtarışı muhteşemdi. Eğer Hakan böyle devam ederse Türk milli takımı hiç kaleci aramasın. Hakan Arıkan ay-yıldızlı kaleyi başarıyla korur. Ferrari ile Sivok ikilisi iyi kademe yaparken, İbrahim de hırsıyla arkadaşlarına cesaret verdi. Nobre çıkıncaya kadar hücumda tek başına adeta savaştı. Yerine giren Bobo da golünü atarak takımının galibiyetinde pay sahibi oldu. Harikasın Fabian Ernst Takımın adeta ‘orkestra şefi’ Alman oyuncu. İnanılmaz pres yapıyor, inanılmaz koşuyor. Tek başına bir takım gibi. Güçlü fiziğiyle rakibini öldürüyor. Attığı gol akıl doluydu. Yusuf’un ayağını iyi kullanması Trabzon’u oyundan düşürdü. İsmail Köybaşı her geçen gün kendisine bir artı koyuyor. Sol kanatta çok etkiliydi. Kim ne derse desin Trabzon’da 3 puanı almak kolay değil. Beşiktaş’ın bu aldığı 3 puan en az 6 puan değerinde. Ayrıca bu galibiyet taraftarlar için de barış mesajı olarak yorumlanabilir. Hayri Ülgen |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() TRABZON:0 - HAKAN:2
Rıdvan Dilmen Trabzonspor sahasında oynadığı en iyi maçlardan birini kaybetti. Ancak kalede bir Hakan vardı ki, Ümraniye’ye tek başına üç puanı getirdi Hakan Arıkan, Trabzonspor’u Trabzon’da yendi. Tabii ki genel olarak Beşiktaş takımına ve Mustafa hocaya haksızlık yapmayalım. Çok mücadele ettiler. Mustafa Denizli, Trabzonspor maçını kafasında bütün hafta oynamış. Çok ciddi kararlar almış ki, oyun boyunca alışılagelmişin dışında bir taktik denedi. İyi yaptı veya kötü yaptı bu önemli değil. İlk kez klasiğin dışına çıktı. Özellikle ilk yarıda üçlü gibi kalan savunma; İbrahim, Sivok ve Ferrari, yanlarına Ekrem ve İsmail eklenince beşli oluyor. Top Trabzonspor’a geçtiğinde on kişi birden kendi yarı alanında beklediler. Trabzonspor’un hazırlık paslarında Nobre ayağını koyuyor, arkada ikili Tabata ve Uğur, onların arkasında üçlü... 3-6-1 gibi... İkinci yarıda Yusuf girince Denizli, biraz daha önde kalmayı düşündü. Çünkü rakip sahada kalamıyorlardı. İbrahim’i de oyuna alınca arkada tam beşli oldular. Ernst’in müthiş golü ile öne geçtikten sonra Trabzonspor’un şaşkınlığından yararlanıp pas yapma, hatta ikinci golü bulacak olanağı da buldu. Denizli’nin kafasındaki planlar tamamen tuttu. Ama Mustafa hoca bu kadar kötü oynayacaklarını düşünmüyordu herhalde. Çünkü hem çok pozisyon verdiler, hem de kontraatağı iyi yapamadılar. Trabzonspor takımı kendi sahasında oynadığı en iyi maçlardan birini kaybetti. Beşiktaş’ı oyunun tamamında kendi sahasına hapsetti. Pozisyonda buldular. Trabzonspor’un uzun yıllardır böyle tek kale oynadığını hiç görmemiştim. Herkes görevini iyi yaptı. Hocanın değişiklikleri bile yerindeydi. Alanzinho da, Engin de girdikten sonra katkı sağladı. Ama yapamadıkları tek şey vardı, o da golü atmak. Kalede bir Hakan vardı ki, üç puanı Ümraniye’ye getirirken, Beşiktaş’ın beşte beş yapmasını ve ligde “ben de varım” demesini sağladı. Hakan Arıkan’ın böyle bir maça ihtiyacı vardı. Bu oyunu kendisinin uzun yıllar Beşiktaş kalesini koruyabileceğinin kanıtıydı. Rüştü’nün yerini doldurabileceğini gösterdi, kendisine şüpheyle yaklaşan taraftarına sanırım yeterli güveni verdi. Alnının akıyla maçı bitirdi. Rıdvan Dilmen |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() `HAKAN AĞABEY YAPTIĞI KURTARIŞLARLA TAKIMI ATEŞLEDİ` -HABER1903- Beşiktaş’ın sol beki İsmail Köybaşı Trabzonspor maçından sonra şu açıklamalarda bulundu “HAKAN AĞABEY TAKIMI ATEŞLEDİ” İsmail Köybaşı şunları söyledi: “Biz İbrahim ağabeyle rakip sayılmayız. Bana maçtan önce verdiği güvenden dolayı golden sonra kendisine koştum. Aramızdaki rekabetten karlı çıkan Beşiktaş’tır. Kaç yaşında olursa olsun bir futbolcunun eksiği vardır. Futbol oynadığım sürece bildiğim tek şey çalışmaktır. Başka yapacak bir şey yok. Mevki olarak hiç önde oynamadım. Futbol hayatımda hep geride oynadım. Futbol bir strateji oyunu. Bu stratejiyi bugün çok iyi uyguladık. Verilen arayı çok iyi değerlendirmeliyiz. Hakan ağabey baskı yediğimiz anlarda yaptığı kurtarışlarla takımı ateşledi. Biz bir takımız ve Hakan ağabey de bu takımın parçası. Her hafta bu takım ruhunu biraz daha yakalıyoruz. Bunun üstüne kattığımız sürece korkulacak bir şey yok.” |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() PARDON HAKAN
Adnan Aybaba Hakan kardeş, seni Wolfsburg`a karşı Şampiyonlar Ligi maçından sonra bir hayli hırpaladık. Doğruya doğru. O gün belki de bir kalecinin yaşamaması gerekenleri yaşadın. Yerle bir oldun! Yerle de bir ettik seni. Dün için kusura bakma, sana "Pardon" demek zorunda hissediyorum kendimi. Hani derler ya, "Bir kaleci bir maçı alır da verir de" Sen bir maçı verdin, bir maçı aldın! Bana sorarsan her maçı al. Ben sana ne dedim: `Sen de yetenek var konsantrasyon yok.` Bak doğru mu yanlış mı sen kendin düşün. İki farklı maç, iki farklı Hakan! Denizli hocam doğru bir düşünce ve şablonla bu maça çıktı. Her zaman tek forvet ve doğru zaman. İşte bu oluştu. Baktığımız zaman diyoruz ki, bu takım tek forvet oynar. Bazen Nobre bazen de Bobo. Ben buna da saygı duyarım. Bu bir teknik adamın tercihidir. Başarılı olduğun müddetçe, İbrahim Toramanher zaman bir sigortadır. Öyle olmuyor mu? O oynadığı zaman bir başka rahat oluyorum! 10 numara iş yaptı Şampiyonlar Ligi maçında dedik ya, "Ernst`in de Beşiktaş`ın da motoru tekledi" diye. Bak dün Ernst`in motoru, şanzımanı sağlamdı. Bir de öyle bir salladı ki yani resmen Schumacher gibi. Vınnn diye top ağlara! Her şey tamam da Denizli hocam, ben bu maçta Uğur İnceman`a pek sıcak bakmadım. Belki sen de başlangıçta sıcak baktın ama sonradan da soğuduğun belli. Yusuf`u, oyuna aldın, Tabata`yı çıkardın, Yusuf`u oyuna almakla da 10 numara iş yaptın. Uğur`u çıkarıp İbrahim`i almakla 11 numara iş yaptın, Nobre`yi çıkartıp Bobo`yu oyuna almakla 9 numara iş yaptın. 9 numara ne biliyor musunuz? "Kartal gool gool gool..." Trabzonspor büyük bir camia. İyi bir kadroya sahip ama çok sesli bir kadroya sahip değil. Belki ilerleyen haftalarda bunu başarabilirler. Çünkü Trabzon`da potansiyel var.. Hakem Kuddusi Müfütüoğlu, Avni Aker`de 10 numara maç yönetti, herkes orasından burasından bir şeyler bulabilir ama o da hikaye olur! Adnan Aybaba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ![]() ÖP HAKAN`IN ELİNİ ERNST`İN KELİNİ Basında Bugün Avni Aker`deki nefesleri kesen derbiyi Beşiktaş 2-0 kazandı ve şampiyonluk yarışına iyice ağırlığını koydu. Umut ile akıl almaz goller kaçıran Trabzonspor ise liderin tam 13 puan gerisinde kaldı. Kalesinde uçan panter kesilen Hakan Arıkan, derbiye damgasını vurdu. Maçtan sonra Trabzonspor tribünlerinden "Yönetim istifa! Hugo Broos istifa!" sesleri yükseldi. Trabzonspor ilk yarıda tek kale oynadı. Umut Bulut ile 5 net gol pozisyonundan yararlanamadı. İkinci devrede oyunda dengeyi kuran Beşiktaş, 48`de Fabian Ernst ve 90+3`te Bobo`nun mükemmel golleri ile galibiyete ulaştı. Bordo-mavililer; sürekli amatörce goller yiyen Tony Sylva, beceriksiz iki forveti Umut Bulut ve Gökhan Ünal ile hocası Hugo Broos`un kurbanı oldu. Fotomaç |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() YETER DEDİKÇE UÇUYOR
Basında Bugün Beşiktaş, taraftarı "Yeter Demirören" tezahüratına başladığından beri ligde puan kaybetmedi. Trabzon deplasmanında da Ernst ve Bobo`nun golleriyle uçan Kartal, Ankara maçı da dahil 6`da 6 yaptı Mustafa Denizli Trabzon`daki stratejisini çaresiz takımların baş yöntemi olan "Çanakkale geçilmez" üzerine kurmuş. Trabzon`u kendi alanında karşılayıp 5`li savunma hattı, önünde de rakibi bozan 4`lü yapısıyla çıktı. 8`de Umut`un vuruşuyla başlayan ev sahibinin ataklarında kaleci Hakan sahneye çıktı. 13`te Gökhan`ın indirdiği topu kafayla tamamlayan Umut`un vuruşunu Hakan çıkardı. 18`de Umut, defansın arkasına sarktı. Kalesini terk eden Hakan sakatlanma pahasına topu çıkardı. Gabric önüne gelen topu tamamlayamazken, Hakan ikinci mutlak golü de önlemeyi başardı. İlk yarı tek bir ciddi atak bile gerçekleştiremeyen siyah-beyazlıların oyunun kontrolünün %63`ünü Trabzon`a bırakmış olması, düştüğü durumun özetiydi. Çoğu zaman 11 futbolcusuyla kendi alanında savunma yapan Denizli`nin oynamaktan ziyade, oynatmamayı ve gol yememeyi düşündüğü görüldü. Beşiktaş`ın kapandığı bu anlarda gözler, Hugo Broos`un dar alanda top hakimiyeti yüksek Alanzinho`yu oyuna almasını bekledi. İlk 15`ten sonra oyuna Alanzinho girebilir, kadroda olsa Yattara çok iş yapabilirdi. İkinci yarı Yusuf`un alınması ve Ekrem`in öne çıkarılması Beşiktaş`ı biraz olsun kendi sahasından ileri doğru çıkardı. Ancak gol, 48`de takım futbolu veya taktikten ziyade Colman`dan kaptığı topla ceza alanının dışından sol ayağıyla vuran Ernst`in becerisiyle geldi: 1-0. 64`te Alanzinho`nun oyuna girişi, Trabzon ataklarını renklendirirken pozisyonların hovardaca harcanmaya devam edilmesi büyük bir tezattı. Sabah |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|