![]() |
#1 |
![]() Gandi'den Çok Acı CHP İTİRAFLARI
Kemal Kılıçdaroğlu; dün Önder Sav'a savaş açtığı, meydan okuduğu konuşmasında öyle itiraflarda bulundu ki... Kendi ağzıyla CHP'de demokrasinin olmadığını, CHP'nin Atatürk'ün partisi olmadığını söyledi Kılıçdaroğlu... CHP'deki iç savaşın görünürdeki nedeni tüzüktü ama asıl nedenin parti içi iktidar savaşı olduğu çok geçmeden anlaşıldı. Dün sabah saatlerindeki sessizlik öğleden sonra tam mesaj bombardımanına döndü. Deyim yerindeyse CHP'de ortalık toz duman oldu. Açıklama üstüne açıklama yapıldı. Hamleler birbirini izledi. Seçildiği günden beri Önder Sav'ın vesayeti altında olduğu iddia edilen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, liderlik için ilk adımını attı ve Önder Sav'a meydan okudu. Kılıçdaroğlu dün ve bugün olmak üzere iki kez kameralar karşısına geçti ve önemli açıklamalarda bulundu. Aslında Kılıçdaroğlu, yıllardan beri herkesin söylediği ama CHP yönetiminin bir türlü kabul etmediği gerçekleri söyledi. Bir bakıma Kılıçdaroğlu dün 53 yıldır birikmiş acı gerçekleri itiraf etti. İşte Kılıçdaroğlu'nun dün ve bugün yaptığı konuşmasından dikkat çeken itiraflar; * "Partideki korku imparatorluğunu yıktık" (Demek ki korku imparatorluğu varmış) * "Halkın partisiyiz, birilerinin partisi değiliz" (Demek ki bugüne kadar birilerinin partisiymiş) * "Ben gücümü halktan alıyorum. Gücünü bir yerlerden alanlar artık bu partide olmak zorunda değil" (Demek ki CHP'de gücünü halktan değil de başka yerlerden alanlar varmış. CHP devletin partisi, bürokratların partisi, askerin partisi denildiğinde CHP'lilerin kızmasına gerek yokmuş) * "Yeni bir anlayışla halka gideceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz" (Eskiden ötekileştiriyorlarmış) * "Hiç kimse bir partinin içinde korku kanalları yaratmamalı buna izin vermeyeceğiz. Herkes özgürce düşüncesini söyleyecek." (Pardon, daha önce CHP'de düşünce özgürlüğü diye birşey yok muydu?) * "Yeni bir tüzük için söz verdim, partiye demorkasiyi getireceğiz." (Bunun anlamı açık sanırım: CHP'de demokrasi daha önce yokmuş) * "İzin verin yetki verin diyorum. CHP'yi Mustafa Kemal'in o özgür CHP'si haline getirelim." (CHP'li yöneticiler yıllardır Atatürk'ün izinde olduklarını ve CHP'nin Atatürk'ün partisi olduğunu söylüyordu. Kılıçdaroğlu'na göre bu parti Atatürk'ün o özgür partisi değilmiş. Kandırıldık) * "Bu yeni yönetim halktan yana bir yönetimdir." (5 ay önce Önder Sav'ın desteği ile genel başkanlık koltuğuna oturan ve Kılıçdaroğlu'nun yine genel başkan olduğu yönetim halktan yana bir yönetim değilmiş demek ki...) www.stratejikboyut.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Yahu yav olsa ne olur,keMAL olsa ne olur ?
chp aynı chp. Ağzından halk kelimesini düşürmeyen keMAL sağda solda meydanda tv de konuşurken bile nasıl hakaret ettiği,nasıl sabah başka akşam başka konuştuğu gerçeğinin üstümü kapanacak ? Yine küfür edecek,yine hakaret edecek,yine sabah başka akşam başka konuşacak. önder sava kalsa parti,başka birisini koysa parti başına,yine aynı çizgiyi izleyecekler,geçmişinden bugune belli bir kapasitesi var bu partinin ve asla değişmez.'chpliyim' dediğin an bitmiştir,belli bir seviyeden aşağı inerler ama asla yukarıya çıkamazlar. Şimdi izliyorum bir chpli konuşuyor milletvekili,tutturmuş 'halk halk halk'. Ulan demezlermi madem sorun vardı madem halkla bütünleşmeyi engelliyordu bu parti şimdiye kadar, o zaman neden bu partiden girdin ? Başka bir parti neden seçmediniz ? Tabi başka partieye gitmezler.Sonuçta Atatürkün kurduğu parti bu ve belli bir oyuda bu sayede elde ediyorlar. 'Atatürk,laiklik,cumhuriyet' de belli bir oran garanti.Erkan Tan anlatıyor,resepsiyona giden chpli bir miletvekilini burnundan getirmişler. Hani herkes gitmekte özgürdü ? Adama sövmedikelri kalmış ki kim bilir sövmüşlerdir. Boku istediğin kadar altın suyuna batır yine kokar yine mide bulandırır. Ak partinin tüzüğünün birebirini yapmışlar. Bu parti ülkemi yönetecek Allah aşkına yahu ![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|