AK Gençliğin Buluşma Noktası
Çocuk Eğitimi Çocuk gelişimi ile ilgili herşeyi burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-17-2012, 23:48   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Thumbs up Korkmayın şımarmaz

Korkmayın şımarmaz

Yaşı ellinin üstündeydi... Gözlerini boşluğa doğru dikmiş şöyle diyordu: "Annem iyiydi de babamdan hiç sevgi görmedim, rahmetli bize çok uzaktı. Evlenmiştim çocuklarım vardı ama içimdeki açlığı hiçbir şekilde gideremiyordum. Hafta sonları çocuklarımı alır babama gider ve onunla konuşmaya çalışırdım. Hoş geldin der odasına çekilirdi... İki kelime etmeden geri dönerdim... Babam rahmetli olduğunda mezarına yaslandım, sarıldım, içimden geldiği gibi konuştum ve saatlerce ağladım... Ama beni duyar mıydı bilmem ki?

Neye açlık çekiyor, neyin yoksunluğunu yaşıyorsak o noktada zayıfızdır. Yaşadığımız ortam ya da içinde bulunduğumuz konum ne olursa olsun açlığını çektiğimiz şeyin özlemini hep yaşarız.

Baba çocuğun dünyasında güç, güven ve umudu temsil eder... Çocuklar, babadan aldıkları güvenle topluma açılır, düştüklerinde, aynı enerji ile kalkıp yollarına devam ederler.

Çocuklar kendi aralarında konuşurken " benim babam çok büyük, herkese gücü yeter" diyerek babaya olan güvenlerini ifade ederler. Çünkü baba çocuğun kahramanıdır. Kahramanı ile dayanışma içinde olan çocuk ise kanatlanır ve uçmayı başarır.

Çocuk gelişimi uzmanları, çocukluğunda baba sevgisinde yoksun büyüyen çocuklarda güven kırılması olabileceğini ve bu çocukların diğerlerine göre daha güçsüz ve zayıf kalabileceklerini ifade ediyorlar. Çünkü çocuğun dünyasında baba, koruyandır, kollayandır, ailenin maddi ve manevi destekçisidir. Baba aynı zamanda çocuğunu seven ve sevgisini vermekten kaçınmayandır da ...

Pek çok kere ifade etmişizdir, bizim toplumumuzda babalar, çocuklarına nasıl davranacaklarını, sevgilerini nasıl verebileceklerini pek bilmezler. Kimileri de, çocuğuna en pahalı eşyaları alarak sevgisini ifade edebileceğini düşünür. Çocuğun sevgi ve ilgi ile şımaracağını düşünenler de vardır. Oysa çocuk, anne babanın sevgisi ile değil, egosu şişirildiğinde ve bencillik empoze edildiğinde şımarır.



Fatma Tuncer

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-18-2012, 00:18   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Biz çok farklı yola girmişiz bu konuda... çocuk nasıl eğitilir konusunda ne dine ne de töreye bağlı kalmışız... (töre derken gerçek manada olan özümüzdeki töre)
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım