AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-16-2008, 21:28   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Kutan'dan esprili 'kapatma' yorumu
Partisinin amblemindeki yıldızların Milli Görüş'ün kapatılan partilerini simgelediğine ilişkin yoruma atıfta bulunan Genel Başkan Recai Kutan, ''Yakamdaki rozete bakın, neredeyse yıldız koyacak yer kalmadı'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, AK Parti hakkında açılan kapatma davasına tepki göstererek, "Kapatılan 26 parti ile ülkemiz, partiler mezarlığı haline getirilmiştir" diye konuştu. Partisinin amblemindeki yıldızların Milli Görüş'ün kapatılan partilerini simgelediğine ilişkin yoruma atıfta bulunan Genel Bakan Recai Kutan, "Yakamdaki rozete bakın, neredeyse yıldız koyacak yer kalmadı." dedi.

SP Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin ilçe başkanlarının Altınpark ANFA'da düzenlediği Ankara Hamle Toplantısı'ında AK Parti'ye açılan kapatma davasına değindi. Kapatma davası ile Türkiye'nin yeni bir suni gündem içine sürüklendiğini belirten Kutan, "AK Parti hakkında açılan kapatma davası, parlamenter demokratik sistem açısından son derece kaygı verici bir gelişmedir. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Herhangi bir siyasi partiye bir takım değerlendirme ve yorumlar ile kapatma tehdidi altında bulundurmak demokrasinin gelişip serpilmesine, güçlenmesine engel olmak demektir." dedi.

Kutan, "Kapatılan 26 parti ile ülkemiz, partiler mezarlığı haline getirilmiştir." ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin; bürokratik oligarşinin egemen olduğu, keyfi uygulamaların yapıldığı basit ve ilkel bir devlet olmadığını; çağdaş bir hukuk devleti olduğunu söyleyen Kutan, "çağdaş hukuk devletinin en temel vasfı olan milli irade üzerinde hiçbir vesayet veya ipotek kabul etmeme ilkesi, tüm kurum ve kuruluşların özenle korunması gereken en temel değerdir. Bu dava ile bir yandan ülkemizin imajı ciddi şekilde zedelenecek, öte yandan hassas dengeler ile ayakta durmaya çalışan ekonomki yapı daha da zayıflayacak. " dedi.

Partililere, "Parti kapatmanın ne gibi zararlar getirdiğini en iyi bilecek camia, bu camiadır." diye seslenen Kutan, "Yakamdaki rozete bakın, neredeyse yıldız koyacak yer kalmadı." dedi. 28 Şubat süreci yaşanmamış ve Refah Partisi kapanmamış olsaydı bugün Türkiye'nin bambaşka bir ülke haline gelmiş olacağını söyleyen Kutan, "Hep şunu hayal ediyorum. Erbakan hükümeti 2- 3 yıl daha iş başında kalmış olsaydı, nasıl bir Türkiye olurdu. İş başında kalsaydı ABD; Afganistan'a, Irak'a saldırabilirler miydi? 1 milyar Müslüman nüfus dış politikada, ekonomide, kültürel çalışmalarda tam kardeşçe bir araya gelmiş olacaklardı. Bunu gören Batılı güçler, zalimler bu güçten korkacaklardı. Onun için, bunun ilk şartı tam ve kamil manada ülkemizde demokrasiyi tesis etmektir. Bu çerçevede bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, aydınları demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyoruz. En önemlisi milli iradenin tecelli yeri olan TBMM'nin sırf bu kapsamda derhal toplanarak bu soruna kalıcı bir çözüm üretmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Kutan şöyle devam etti: "Geçmiş yıllarda bir savcı çıktı. Rahatlıkla o camianın mensuplarına vampir diyebildi, habis ur diyebildi. Şikayet edildi, hiçbir şey yapılmadı. Bu üzücü olaylar devam etmesin isteniyor ise mutlaka TBMM bu konuya bir çözüm getirmek mecburiyetindedir."

habervaktim

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-16-2008, 21:28   #2
Kullanıcı Adı
Beritan
yorum yok :
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2008, 21:38   #3
Kullanıcı Adı
florasan
güzel noktalara temas etmiş
latifesi de yerinde olmuş
florasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-18-2008, 15:49   #4
Kullanıcı Adı
isimsiz
çok doğru yorum yapmış sayın Recai Kutan. :
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-18-2008, 16:18   #5
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Burda katılıyorum doğru demiş..
hep bu haksızlıklar muhafazakar kesimi temsil eden partilere geliyor buda demek oluyorki bu imansız azınlık bu ülkenin tekbirlerle kazanıldığını unuttu.. >
Alt 03-18-2008, 16:28   #6
Kullanıcı Adı
aksavaşçı
hoş bir yorum...
aksavaşçı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-18-2008, 17:33   #7
Kullanıcı Adı
oguzdesouza
Saadette kapatılırsa artık yeni bir amblem bulacaklar galiba :D
oguzdesouza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-18-2008, 17:58   #8
Kullanıcı Adı
mavera
o degilde saadet kapatilsaydi isim ne olurdu onu merak ediyorum nizam, selamet, refah, fazilet, saadet isim kalmamis ama isimlere bakiyorum hepsi birbirini tamamlayan isimler ;)
Alt 03-18-2008, 18:18   #9
Kullanıcı Adı
isimsiz
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
o degilde saadet kapatilsaydi isim ne olurdu onu merak ediyorum nizam, selamet, refah, fazilet, saadet isim kalmamis ama isimlere bakiyorum hepsi birbirini tamamlayan isimler ;)
öyle birşey olmaz inşALLAH da ama diyelim oldu isim bulunur n-merak etmeyin mesela erdem partisi ;)
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-18-2008, 18:19   #10
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
öyle birşey olmaz inşALLAH da ama diyelim oldu isim bulunur n-merak etmeyin mesela erdem partisi ;)
erdem ismi gitmez kardes malum fazilet bölünürken ak partililere erdemliler diyorlardi ;)..ama huzur partisi olabilir mesela..
ama tabiki dediginiz gibi insallah kapatilmaz 8)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)