AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-18-2008, 02:39   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Laikliğin teminatı Baykal!
CHP İzmir İl Kongresinde konuşan Genel Başkan Baykal'a partililer yeni misyon yükledi!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Ekonomik sıkıntılar, borçlar, satılan fabrikalar, bunlar telafi edilir ama Türkiye'nin yapısı, dokusu, toplumun birliğinin, dirliğinin, bütünlüğünün güvencesi olan ana temel sarsılırsa, Türkiye'nin huzuru kaçmaya başlarsa, çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalırız'' dedi.

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen CHP İzmir İl Kongresi'ne katılan Baykal, salona 10. Yıl Marşı eşliğinde, partililerin ''laikliğin teminatı'' sloganlarıyla girdi. Baykal, kongrede yaptığı konuşmada, İzmir'in CHP için, CHP'nin ötesinde Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, ''İzmir'in siyasi bilinci ve siyasi duruşuna bütün Türkiye'nin minnet ve şükran duyması gerektiği'' görüşünde olduğunu söyledi.

Hükümetin İzmir'deki yatırımlara arzu edilir ölçüde destek vermediğini öne süren Baykal, kentin altyapı, çevre ve liman sorunları göz önünde bulundurulduğunda, ekonomiyi harekete geçirecek projelerin yürürlüğe konulmadığını savundu. ''Sıradan günler içinde değiliz'' diyen Baykal, günlük siyaset anlayışının artık anlamını kaybettiğini, kişisel, partisel hesapların ötesine geçildiğini ifade ederek, ''Türkiye çok önemli tercih zorunluluklarıyla karşı karşıya. İçinde bulunduğumuz dönem, parti siyaseti dönemi değildir, ülke, millet, devlet siyaseti dönemidir'' diye konuştu.

''NARİN İSTİKRAR''

Ciddi ekonomik çöküntü döneminin ardından uluslararası konjonktürün çok uygun olduğu, paranın yatırım yapacak yerler aradığı ortamda Türkiye'de bir iktidar değişikliğinin meydana geldiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Baykal, AK Parti iktidarının 6 yıldır iş başında olduğunu, bu sürede beklenen siyasi, ekonomik sosyal açılımların yapılamadığını ileri sürdü.

Deniz Baykal, ekonomide ''narin bir istikrar'' olduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Narin istikrar, her an bozulabilecek nitelik taşıyor. Türkiye'nin iç ve dış borç yükü artmaya devam ediyor. Sadece özel sektörün 150 milyar dolar dış borcu var. Türkiye'nin cari açığı, olağanüstü boyutlara ulaştı. Bu açık sıcak parayla sürdürülebiliyor. Yapay denge, Türkiye'den para çıkışıyla bozulabilir. Uluslararası ortam uygunken bu yapısal sorunlar çözülebilmeliydi.''

AA

 

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-18-2008, 02:49   #2
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Standart Laikliğin teminatı Baykal!
aaah ahhh
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2008, 11:55   #3
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Standart Laikliğin teminatı Baykal!
Laikliğin teminatı hiçbir kurum ve kişi olamaz. Bizatihi bu unsur kimsenin tekelinde de değildir. Bunu kooruyacak hakimiyetin kendisidinde olduğu Türk halkıdır.
Bir dönem ülkemizi ve halkımızı sorunlara yoksulluğa sürükleyen karne ile ekmek almaya zoralayan (v.s.) politikayı hangi akla ve mantığa uygun görerek halen devam ettirmeye, hatta oy kaybetmeyi göze alarak sürdürmeye devam eden biir zihniyetin istikrar ve ekonomiden bahsetmesi utanç verici geliyor bana...
Beslendiği kaynağı ve unsurları bir gözden geçirme zamanıdır sayın Baykal...
Keşke bunu sizde anlayabilseniz!
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi