AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-11-2007, 14:11   #1
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart Mahkeme Erdoğan'ı haklı buldu
Mahkeme Erdoğan'ı haklı buldu

Başbakan Erdoğan, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle MHP lideri Bahçeli hakkında açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında açtığı 20 bin YTL'lik manevi tazminat davasında, 3 bin 500 YTL manevi tazminat kazandı.

Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey katıldı.

Erdoğan'ın avukatı Şahin, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini, Bahçeli'nin avukatı Kocabey ise davanın reddedilmesini talep etti.

Hakim Süleyman Kapusuz, davanın “kısmen kabul edildiğini” belirterek, Bahçeli'nin, Erdoğan'a 3 bin 500 YTL manevi tazminatı, yasal faiziyle birlikte ödemesine hükmetti.

DAVANIN KONUSU

Dava dilekçesinde, terör olayları üzerine Bahçeli'nin, 13 Haziran 2007'de yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Bugüne kadar etnik bölücülüğe cesaret veren ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini zaafa uğratan Başbakan Erdoğan, bugünkü kanlı ve karanlık tablonun baş mimarı olmuştur”, “Terörle etkili bir şekilde mücadelenin gereklerinin yerine getirilmemesi, tarihin ve Türk milletinin affetmeyeceği bir gaflet, dalalet ve ihanettir”, “Başbakan ve AKP ileri gelenlerinin MHP'yi hedef alan suçlamaları hezeyan sınırlarını da aşmıştır”, “Hafıza kaybı hastalığı ile malul olan Başbakan'a ve Meclis Başkanı'na buradan bir hatırlatmada bulunmak istiyorum” şeklinde ifadelere yer verildiği belirtilmişti.

Dilekçede, “Başbakan Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunulduğu” iddiasıyla, Bahçeli'den, 20 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

AA

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-11-2007, 14:12   #2
Kullanıcı Adı
Meftun
ohh içimin yağları eridi...o adam bu lafların bedelini ödemeliydi...hoş bu bedeli değil hiç bir mebla da olamaz ama olsun...
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 14:14   #3
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Daha çok davaları hakediyorlar da işte.Başbakanımızın insani değerlerinin yüksek oluşuna şükretsinler ..
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 14:17   #4
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Aslında bu ceza sadece BAHÇELİ ye değil danışmanlarına da ödetilmeli idi. BAHÇELİ hiç bir mitinginde veya açıklamasında bağımsız olarak fikirlerini beyan edememekte. Bütün konusmaları hazırlanan dökümanlardan takip ediyor. Böylelerine ne denir artık.
Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 14:19   #5
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
ümitli_bekleyiş Nickli Üyeden Alıntı
Daha çok davaları hakediyorlar da işte.Başbakanımızın insani değerlerinin yüksek oluşuna şükretsinler ..
kesinlikle bunlar ilgilendikleri kat be kat umursamadıkları var
Alt 12-11-2007, 14:23   #6
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Alıntı:
yavuz_niksar Nickli Üyeden Alıntı
Aslında bu ceza sadece BAHÇELİ ye değil danışmanlarına da ödetilmeli idi. BAHÇELİ hiç bir mitinginde veya açıklamasında bağımsız olarak fikirlerini beyan edememekte. Bütün konusmaları hazırlanan dökümanlardan takip ediyor. Böylelerine ne denir artık.
Evet.Ben hiç Bahçeli yi başı havada bağımsızca konuşurken görmedim.Gören varsa lütfen söylesin ben de görmek istiyorum.Hep kağıda yazılanlar söz konusu.Fikir yürütmek için sadece kağıt gerekiyor sanırım (!)
Alt 12-11-2007, 14:26   #7
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
22 TEMMUZ seçimleri öncesi Tokat a mitinge gelmişti. Tv den izledim. Okurken bir ara halka baktı. Daha sonra okuyacağı yeri atladı. Danışmanı parmağı ile okuyacağı yeri gösterdi
Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 14:27   #8
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
22 TEMMUZ seçimleri öncesi Tokat a mitinge gelmişti. Tv den izledim. Okurken bir ara halka baktı. Daha sonra okuyacağı yeri atladı. Danışmanı parmağı ile okuyacağı yeri gösterdi
Allah düşürmesin
Alt 12-11-2007, 14:38   #9
Kullanıcı Adı
MaU_95
Alıntı:
Ne yazık yaw ne yazık.

Tazminatı az olmuş yanlız. O lafların hesabı daha fazla olmalıydı.
MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2007, 14:41   #10
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Alıntı:
Allah akıl fikir versin ne diyelim.Kağıda bakması daha iyiymiş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)