![]() |
#1 |
![]() Yeni mahya: Darbe yap, sıhhat bul!
Genç Siviller'den yeni mahya önerisi: Darbe yap, sıhhat bul ![]() İstanbul'un büyük camilerine kurtuluş yıldönümü nedeniyle asılan ve büyük tepkilere neden olan mahyalar, Genç Siviller tarafından eleştirildi. Mahyaların asıldığı camilerden biri olan Süleymaniye Camii önünde toplanan Genç Siviller, yeni mahya önerilerini ellerinde taşıdı. Genç Siviller adına yapılan basın açıklamasında, camilerin ezanın Türkçeleştirilmesinden bu yana bu kadar zulüm görmediği savunuldu. Açıklamada, "Dağlardan kaldırılsın dediğimiz sözler İstanbul'un semalarına asıldı. İstanbul'un kurtuluşu yıldönümü için kafa kafaya verip bu ırkçı-militarist sloganları camilere asanları Allah'a havale ediyoruz." denildi. Açıklamanın sonunda Genç Siviller bu işin sorumlusu olarak gördüğü İstanbul Valisi Muammer Güler'e yeni mahya önerilerinde bulundu. Genç Siviller, 29 Ekim'de "Tehlikenin farkında mısınız?", 28 Şubat'ta "Camiler laiktir laik kalacak", 12 Eylül'de "Darbe yap sıhhat bul", 27 Mayıs'ta "Ey asker tut bizi", 30 Ağustos'ta "Ya sev ya Terk eyle, Hoş geldin ey şerr-i Milliyetçilik" mahyalarının camilere asılmasını önerdi. (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Enteresan olaylarla karşılaşıyoruz..Hayırlısı olsun,ne diyelim..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Dedim n'oluyor ya başlığı görünce YUH dedim.
Ama neyseki gerçek değilmiş. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Saçmalamak da üzerimize yok hani..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Genç Sivilleri kuluyorum.Zekada son nokta diyebilirim.Siyasetti cammi avlusuna sokmaya çalışıp,insanlar arasına nifak tohumu serpmeye çalışan bu ahmakça zihniyet ancak bu kadar güzel 'ti'ye alınabilir!!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ![]() Yeni Asya nın manşettide oldukça manidar! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() "Darbe yap sıhhat bul" (!?) bir an afalladım dedim ne oluyoruz (:
Çok yerinde bir protesto olmuş tebrikler... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ![]() MADE IN GENÇ SİVİLLER! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Hasan Karakaya dan mahya işgüzarlığı yapanlara!;
KİM BU MAHYA İŞGÜZARLARI? Mesela, şu “İstanbul’un kurtuluşunun 86. yıldönümü” dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde sergilenen “işgüzarlık”lar!.. Kim akıl etti, kim uyguladı bilmem ama yapılan iş, tamamen ve “taammüden bir cinayet”tir!.. “Diyanet” de yapsa cinayettir, “Vakıflar” ve “vilayet” de yapsa!.. İstanbul’un 5 büyük camisine; “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Ordumuza şükran borçluyuz” gibi “mahya”ları hangi “sivri zekâlı” yazdırdı, bunları hangi “embesil” astırdı ise, yaptığı iş, resmen ve alenen “bölücülük”tür!.. O “mahya”ları yazdıran ve asılmasına izin veren zevat bilmez mi ki; bu ülkede “30’u aşkın etnik grup”tan insan vardır ve çoğu da “Müslüman”dır!.. Hal böyle iken, camilerin minarelerine “Ne mutlu Türküm diyene” mahyasını astırmak; “birlik ve beraberliğe hizmet” değil, “bütünlüğe dinamit” koymaktır!.. Hem de, ne zamanda?!?.. “Açılım”ların konuşulduğu, hemen herkesin “kucaklaşma”ya çağrıldığı bir zamanda!.. Merak ediyorum; “cami”lere de mi “ulusalcı” ve “Ergenekoncular” sızdı?.. Çünkü, bu “mahya”ları assa assa, “ulusalcı”lar veya “Ergenekoncu”lar asar!.. Tabiî, “açılım sürecini baltalamak” için!.. “Gelin, bir ve beraber olalım... Birbirimizi kucaklayalım” çağrılarının yapıldığı bir dönemde; “ırkçılık” ve “orduculuk” yapmak, hiç şüphe yok ki, “Türkiye düşmanları”nın ekmeğine yağ sürer!.. Dahası da var: Bugün “minarelere mahya” astıranların, yarın “camilerin içine” neler astırmaya yelteneceğini Allah bilir!.. Bu “işgüzar”lığın, bu “bölücü”lüğün sorumlusu kimse, ondan hesap sorulmalıdır!.. Aksi halde; bu iş “mahya”larla kalmaz, Allah korusun camilere “mafya” girmesine kadar gider!.. Hiç kimse, topu birbirinin üzerine atmaya kalkmasın!.. Erkek gibi çıksın ortaya ve “ben yaptım” desin; “Ben yaptım, sorumluluğunu da üstleniyorum!” Hem yapacak, hem de sıvışacaksın!.. Yok öyle yağma!.. Bari; çıkın, deyin ki; “Ne yapalım, alnımıza silâh dayadılar!” Deyin de, “densiz” kimmiş, bilelim!.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bu mahyaları İstanbul Fetih Komitesi diye bir birimin astırdığını duydum İstanbul'da imamlık yapan bir abimden. Öyle anlaşılıyor ki fetih komitesi valiliğe bağlı. O halde şimdi durum daha net. Yine ulusalcı bürokrasi yine totaliter zihniyert... Ama güzel yazamamışlar be. Genç Sivillerin hayran bırakan zekasının ürünü sözlerden kullansalardı daha çok sempati toplardılar statükodan. Bir daha kendileri zahmet etmesin Genç Siviller onlar için çok güzel sloganlar hazırlar...
Bunları önümüzdeki önemli günler için saklasınlar: Tehlikenin farkında mısınız? Camiler laiktir laik kalacak Darbe yap, sihhat bul Ey asker tut bizi Ya Sev Ya Terk Eyle! Hoş geldin ey şerr-i Milliyetçilik Cumhuriyet kazanımları tehlikede |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|