![]() |
#1 |
![]() Başörtülü öğrencilerin üniversitelere girebilmeleri için YÖK’ün aldığı karar kimi üniversitelerde uygulanırken, kimi üniversitelerde eski sistem devam ediyor. Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi’nde başörtülü öğrenciler derse hala giremiyor.
Haber: Melahat KILIÇARSLAN Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) başörtülü bir öğrencinin şikayeti üzerine aldığı karara göre, başörtüsü takan öğrenciler artık derslerden çıkarılmayacak; aksi yönde davranan öğretim üyesi hakkında disiplin işlemi başlatılacak tı. Ancak konu gündeme geldiği günden itibaren ortada hala bir netlik yok. Bazı üniversitelerde bize yazı gelmedi diyerek öğrenciler derse alınmazken bazı üniversitelerde ise yazı gelmemesine rağmen öğrenciler derse başörtülü olarak alınıyor. Derslere başörtülü olarak giremeyen öğrenciler bu durumdan yakınırken:”Bize üniversitede özgürlüğü öğretiyorlar ama bizim özgürlüklerimizi kısıtlıyorlar. Özgürlüğün olmadığı bir yerde biz nasıl özgürlük öğrenebiliriz.Bu konuda emsal bir karar olduğu halde bizi derse almıyorlar.Başka üniversitelerde derslere giriyorlar biz niye giremiyoruz.dediler. YÖK'ün İstanbul Üniversitesi'ne (İÜ) gönderdiği yazı üniversitelerde başörtüsüyle ilgili yeni bir uygulama başlatıyor. YÖK'ün 23 Temmuz tarihli kararı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Zeynep Nur İncekara'nın şikayeti üzerine alındı. İncekara 2009'da, iki yıl boyunca perukla girdiği derslere şapka takarak girmek istedi. "Kılık Kıyafet Yönetmeliği"ne aykırı davrandığı iddiasıyla sınıftan çıkarılan İncekara, eğitim hakkının engellendiği gerekçesiyle Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na başvuru yaptı. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı da YÖK Başkanlığı'na resmi bir yazı göndererek görüş istedi. YÖK'ün konuyla ilgili aldığı karar şöyle: “Derse katılmak isteyen öğrenciyi derse almayarak, dersten çıkararak veya derse girmiş öğrenciyi yok göstererek kanun ve yönetmeliklerde yer almayan bir yaptırım uygulayan öğretim elemanının bu fiilinin disiplin suçu teşkil edeceği açıktır." Bu karar üzerine öğrenciler derslere başörtülü girebilecekler haklarında rapor tutulacak. Dersten çıkarılma söz konusu olursa da öğretim görevlisi hakkında soruşturma açılacak. Ancak uygulamada hala bir netlik yok. Uygulama da bir netlik olmaması kafaları karıştırırken Manisa Celal Bayar Üniversitesinde hala uygulama başlamadı ve öğrenciler derslere başörtüsü ile giremiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü; “Bize Yök’ten bu konuyla alakalı herhangi bir açıklama gelmedi. Bu sebeple geçmişteki uygulamamıza aynen devam ediyoruz. Üniversitemizde bugüne kadar herhangi bri sorun yaşanmadı. Eğitimlerimiz bu şekilde devam etti.”dedi.
![]() Konu Menderesay tarafından (10-11-2010 Saat 09:34 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|