AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-23-2009, 02:30   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Meclis'te Kapan şov - Foto

DTP'li Kaplan, AK Parti'nin, Taksim Meydanı'na Çin Seddi'nin surlarını çekmek istediğini iddia ederek muhalefeti Taksim'e davet etti.



MECLİS'TE EYLEM VAR - KARELER İÇİN TIKLAYIN

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ''21 Mart günü, Nevruz Bayramı olarak kutlansın'' diye önerge verdiklerini ama bu önergenin reddedildiğini ifade ederek, ''75 Kürt milletvekili red verdi. Nasıl anlatacaksınız bunu Diyarbakır'da?'' dedi.

TBMM Genel Kurulda, 1 Mayıs'ın ''Emek ve Dayanışma Günü'' olarak tatil ilan edilmesini öngören tasarının maddeleri üzerinde konuşan CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, ''Bırakın Taksim'e 1 Mayıs için izin vermeyi, Taksim Meydanı'na 1 Mayıs isminin verilmesi ve oraya 1977'de ölenler için anıt dikilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da ''Darbecilerin 12 Eylül 1980'de elimizden aldığı bu bayramı geri alırken, bunu bize lütuf gibi sunmayın'' ifadesini kullandı.

1 Mayıs için Mecliste grubu bulunan partilerin konsensüs sağlamasını, geç kalınmış bir karar olarak nitelendiren Kaplan, Meclisten, 1 Mayıs'ı tatil ilan etmenin de ötesinde şeyler beklediğini dile getirdi. Hasip Kaplan, ''1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasını, pala bıyıklı bir emniyet müdürünün insafına bırakmayalım'' dedi.

Kaplan, şöyle devam etti:

''Ben buraya seçildiğim günden bugüne kadar, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları sadece Obama geldiği zaman buraya geldi, oturdu. Ben sandıktan çıktım. 3 milyon oyun iradesine saygı göstermiyorsa, Başbakan hala benim partime 'o parti' diyorsa, tuşa geldiği 29 Mart seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu'da Siirt'te belediye başkanlığını kaybediyorsa, bakanının olduğu Diyarbakır'ı kaybediyorsa, Şırnak'a gidemiyorsa, gelip burada bana 'o parti' diyemez. Yarın 23 Nisan Egemenlik Bayramını kutlayacağız. Egemenlik Türkiye halkınındır, o halkın üzerinde güç, kurum, kişi tanımam ama her partinin ve milletvekilinin önünde saygı ile eğilirim. '21 Mart günü, Nevruz bayramı olarak kutlansın' diye önerge verdik ama reddedildi. 75 Kürt milletvekili red verdi. Nasıl anlatacaksınız bunu Diyarbakır'da?''

Kaplan, AK Partinin, Taksim Meydanı'na Çin Seddi'nin surlarını çekmek istediğini iddia ederek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'e, 1 Mayıs'ta Taksim'e emekçilerle birlikte gelme çağrısı yaptı.

İzin verilsin ya da verilmesin, 1 Mayıs'ta Taksim'e gideceğini ifade eden Kaplan, herkesin Taksim'e gidip, 1977'de ölenler için saygı duruşunda bulunmaları gerektiğini söyledi.
Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sendikal faaliyetlerinden dolayı tutuklanan hiç kimsenin olmadığını söyledi.

1 Mayıs'ın, bütün çalışanları kapsaması için Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan edildiğini ifade eden Çelik, ''İşçi bayramı olarak ilan edilseydi, sadece işçilerin bayramı olarak algılanacaktı'' dedi.



Samanyoluhaber

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-23-2009, 02:36   #2
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Standart
o bunun son showu olacak derhl hapise hasip kaplan, bu arada chp ile dtpliler birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar, ALLAH bozmazsın onları.
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-23-2009, 02:39   #3
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Alıntı:
ATmaCA53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
o bunun son showu olacak derhl hapise hasip kaplan, bu arada chp ile dtpliler birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar, ALLAH bozmazsın onları.


Hapis KAPLAN olur yakında...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-23-2009, 11:13   #4
Kullanıcı Adı
LeyaL
Standart
Hey gidi hey başka işe yaramazlar zaten :D
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi