AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-15-2010, 15:01   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Metrobüste mesafeli tarife dönemi
Metrobüs ücretleriyle ilgili çalışmalar devam ederken, Metrobüslere mesafeli ücretlendirme uygulaması geliyor. Yeni gelecek sistem ile yolcular, gittikleri mesafe kadar ücret ödemesi yapacaklar.

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, metrobüs ücretleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, 'Metrobüslerde mesafeli ücretlendirmeyi uygulamayı planlıyoruz. Bu sistemde yolcular, gittikleri kadar ücret ödeyecekler' dedi.

Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Baraçlı, İETT'nin bu yıl otobüslerin yenilenmesi ve hizmet kalitesinin arttırılması gibi farklı projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Raylı sistemlerle ilgili yatırımların 2010 yılında devam edeceğini ifade eden Baraçlı, şöyle konuştu:
'Metrobüs ile ilgili çalışmalarımız artarak devam ediyor. Metrobüsle ilgili olarak, değişik hatlarda metrobüs olabilir mi, olamaz mı konusunda çalışmalarımız var. İlk etapta halkımızın istediği Avcılar-Beylikdüzü hattıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 2010 yılında bu hatla ilgili projeler başlatabiliriz. Çevreye duyarlı otobüsler almayı planlıyoruz. Bu otobüslerle ilgili 2010 yılında ilk etapta 100 adet otobüs alma düşüncemiz söz konusu. Bunun için finansman modelleri oluşturmaya gayret gösteriyoruz.
'2010 YILI HEDEFİMİZ HİZMET KALİTESİ'
Baraçlı, Otogar-Olimpiyat Köyü Metrosu Projesi'nin büyük bir bölümünün 2010 yılında tamamlanacağını belirtti.
Bazı hizmetleri uç noktalara ulaştırabilmek için garaj ve parklarla ilgili çalışmaların sürdüğünü anlatan Baraçlı, Anadolu ve Avrupa yakasında yeni park yerleri araştırdıklarını ifade etti. Ölü kilometre maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, bu maliyetleri minimum hale getirebilecek park alanları oluşturma gayreti içinde olduklarını söyleyen Hayri Baraçlı, şunları kaydetti:
'Metrobüs hattında 335 aracımız var, ortalama 300 araçla hizmet veriyoruz. Bizim için hedef, İstanbul halkına hızlı, güvenli, konforlu bir ulaşımı sağlayabilmek. Bu çerçevede metrobüs bizim için çok önemli bir proje. 600-700 bin civarında yolcu taşıyoruz. Bizim hedefimiz çok yolcu taşımak değil, konforlu ve daha rahat şekilde yolcuları istedikleri mekanlara ulaştırabilmek.
2010 yılında hedeflediğimiz en önemli çalışmalardan bir tanesi, hizmet kalitesiyle ilgili faaliyetler. Bu nedenle biz halkımızın, araçlarımızla daha kaliteli hizmet alabilmesi için neler yapabiliriz konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz diyoruz ki sadece hızla kıyaslamayalım, hizmet kalitesi, konfora ve güvene de endekslersek İstanbul halkını daha çok memnun etmiş oluruz.'
İSTANBUL'DAKİ TRAFİK YOĞUNLUĞU
İETT Genel Müdürü Baraçlı, şehir trafiğine her gün 400-500 civarında yeni aracın katıldığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ulaşımla ilgili hayata geçirdiği projelerin bu trafiğin biraz daha rahatlamasını sağladığını söyledi.
'Kamusal kültürümüzde toplu taşımanın özendirilmesini değil, kamu tarafından sevilmesini ön plana çıkarmamız lazım. O yüzden hizmet kalitesini arttırarak, insanları toplu taşımaya özendirmek istiyoruz' diyen Baraçlı, 'Her geçen gün araç ve nüfus arttığı müddetçe çözümleri sadece İETT olarak bulmamız mümkün değil, ama halkımız toplu taşımaya yöneldikçe biraz daha trafikte rahatlama oluyor' görüşünü dile getirdi.
MESAFELİ ÜCRETLENDİRME TARİFESİ
Hayri Baraçlı, 'Maliyetlerimizi kontrol edebildiğimiz müddetçe, zamla ilgili bir şey düşünmüyoruz. Ama maliyetlerimiz kontrolümüzün dışında gelişirse, bazı şeyler düşünülebilir. İlk etapta hedefimiz, maliyetleri sınırlayıp kontrol etmek ve İstanbul halkına daha iyi hizmet sunabilmek' dedi.
Baraçlı, metrobüs ücretleriyle ilgili de şu bilgileri verdi:
'Metrobüs ücretleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Metrobüslerde mesafeli ücretlendirmeyi uygulamayı planlıyoruz. Bu mesafeli ücretlendirme içinde yolcular gittikleri kadar ücret ödeyecekler. O yüzden mesafe bazlı hareket edeceğiz. Yolcular belki de tek durak, iki durak gibi mesafelerde daha az ücret ödeme şansına ulaşmış olacaklar.'
İstanbul'da vatandaşların büyük bir bölümünün artık sabah işe gidip, akşam eve dönerken araçlarını garaja bıraktıklarını, bunun kent trafiğini büyük ölçüde rahatlattığını belirten Baraçlı, 'Deniz taşımacılığı da bu rahatlamaya etki ediyor. Metrobüsle belki bazı deniz seferlerinin bile kalkmasına sebep olmuş olabiliriz' dedi.
AA

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-15-2010, 16:15   #2
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart
Bu memlekete bugüne kadar bir çivi bile çakmayanları destekleyenlerin dili nasıl bu kadar uzun olabiliyor anlamak mümkün değil. Bu ne yüzsüzlük...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-15-2010, 17:47   #3
Kullanıcı Adı
oguzdesouza
Standart
Alıntı:
SürgünHayaller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tarifelidir. Önce yapılan yüzde 35'lik zammı geri alsınlar. Daha sonra tanesine 1 milyon 600 bin avro verilen bu otobüs pardon (istanbulluların tabiri ile) kADİRBÜS'lerin her gün bir ya da ikisi sürekli arızalanıyor buna çözüm bulsunlar. Daha bir sene olmadan yapılan yolların çökmesine çare bulsunlar sonra tarifeliye geçerlker.
Arkadaşım metrobüslere muhalefet olacağına zamanında senin zihniyetindeki başkanların İstanbulluyu hurda otobüslere bindirdiğini yargıla!İstanbul'da arıza yapan her otobüs bakımdan geçiriliyor tekrar yollara çıkıyor ayrıca İstanbul'da KadirBUS gibi saçma bir kelime de kullanılmıyor ha chp mhp gibi partilerin gençlik kolları bulduysa normaldir onlar aynaya bakmadan yargılama yaptıkları için böyle güzel hizmetleri anlayamazlar.Sen Kadıköy'den Avcılar'a kısa bir sürede gidiyorsan önce teşekkür etmesini bileceksin!

Muhalefet yapmak için muhalefet yapmayı da bırakacaksın yapıcı muhalefet olun biraz genel başkanınızın yolundan gitmeyi bırakın da biraz faydalı olun..
oguzdesouza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2010, 03:55   #4
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart
Binme arkadaş o zaman...
Sen Sözen zamanında kalma körüklü kırmızılara bin...
Kadıköyden Avcılara 3,5 saatte git...
Klimasız araçlarda yazın piş, kışın don...
Zorlamı bindiriyorlar...
Sizin döneminizden kalma otobüsler hala faaliyette, git onları kullan yahu...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2010, 04:42   #5
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart
Sen hala konuşuyormusun ya bu ne yüzsüzlük...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2010, 04:42   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Gördüğün gibi konu metrobüs şehir İstanbul onu şikayet edeceksin ozmn şikayet bölümüne yeri burası değil
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2010, 04:49   #7
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart
Bu foruma hem doğru olmayan ifitralarda bulunacaksın ve hala bu forumda yazmaya devam edeceksin...
Ayıp diyeceğim ama ayıptanda anlamazsın...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2010, 04:56   #8
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart
Alıntı:
Yürüyüs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iftira nedir

Biz ,gelir adam gibi konuşuruz ama siz banlarsınız...
Bunu demeye hakkınız yok. Bunu diyor iseniz ki dediniz, bu forumda yazmaya hakkınız yok. Eğer yazıyor iseniz yüzsüzsünüz. Yine diyorum eğerki ban yetkim olsa idi forum kurallarını çiğnemediği halde banlanan ilk üye siz olacaktınız. Bu forumda hiç kimse diyemez ki ben küfür etmediğim yada forum kurallarına aykırı bir harekette bulunmadım ve beni banladılar.. Hatta bırakın forum kurallarını küfür etmediği ve birden fazla hesap açmadığı sürece kimse banlanmamıştır kolay kolay...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2010, 04:57   #9
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart
Kim banladı ise allah razı olsun...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi