AK Gençliğin Buluşma Noktası

Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-31-2012, 21:42   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Milliyet'ten örgütlü Çiller yalanı!


Milliyet Gazetesi'nin bugün manşetinden verdiği 'Çiller Özel Örgütü' haberindeki iddiaların yalan ve uydurma olduğu ortaya çıktı. Milliyet'in 'psikolojik harp' haberinin altından Ergenekon sanığı Doğu Perinçek çıkarken,Rotahaber şok ayrıntılara ulaştı.

Milliyet Gazetesi''nin bugünkü 'Çok gizli belgelerden Çiller Gizli Örgütü çıktı' başlıklı manşetinden verdiği haberinde büyük bir yalana ve skandala imza atıldı. Milliyet'in 11 yıl sonra Çiller üzerinden oynadığı psikolojik harp oyunun ayrıntıları ise okuyanları şoke edecek cinsten.

Gazete bugün Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunun “çok gizli” ek belgeleri içinde yer alan ve dönemin Başbakanı Erbakan’ın MİT’ten istediği rapor olduğu iddia edilen bir belgeyi açıkladı. Haberde raporun basında yer alan iddialarla hazırlandığı belirtilirken, Rotahaber, rapora konu olan haber ve iddiaların kaynağına ulaştı.

Sözde 'Çiller Özel Örgütü' iddiaları ilk olarak 90'lı yıllarda Ergenekon tutuklusu ve Aydınlık gazetesinin sahibi Doğu Perinçek'in 'Çiller Özel Örgütü' adlı kitabında yayınlandı. Perinçek daha sonra söz konusu iddialarına TBMM Susurluk Komisyonu'na verdiği ifadelerde de yer verdi.

BELGELER SAHTE

Perinçek kitabında ve TBMM Susurluk Komisyonu'na verdiği ifadelerde, Çiller'lerin uyuşturucu kaçakçılığının içinde olduğunu, Özer Çiller'in de "Nükleer Madde" kaçakçılığı yaptığını ileri sürerken bu iddiasını da Van Emniyet Müdürlüğü'nce aranan, aynı zamanda silah ve nükleer element kaçakçılığı da yaptığı belirtilen Hüseyin Duman isimli kaçakcı ile Özer Çiller'i tavla oynarken görüntülediği iddia edilen bir resme dayandırıyor. Ancak daha sonra resimdeki kişinin Hüseyin Duman olmadığı ortaya çıkıyor.

Perinçek bu resmin yanında bir de belge yayınlıyor ve belgede Özer Çiller'in Hüseyin Duman ile birlikte, Lacosa GmbH adlı Alman firmasıyla parça başına komisyon karşılığında nükleer madde sağlama sözleşmesi yaptığı iddia ediliyor. Ancak bu belgede de Hüseyin Duman'ın isminin sonradan eklendiği, üstü çizilen kişinin de Aydın Doğan olduğu belirleniyor.

Bu iddialar o günlerde medyada yer alıyor ve özellikle Doğan Grubu gazeteleri bu iddiaları büyüterek veriyor. Ancak resmin aldatmaca ve belgenin düzmece olduğu ileriki günlerde ortaya çıkıyor.

Resimler incelendiğinde resimdeki kişinin Hüseyin Duman olmadığı belirlenirken, resimde ilginç bir ayrıntı göze çarpıyor. Resimde Aydın Doğan'ın da yer aldığı belirlenirken, yayınlanan sözleşmede silinen ismin de Aydın Doğan olduğu 2001 yılında Atin.org'da yayınlanan bir haberde yer alıyor.

Resimdekiler ise Özer Çiller ile mimar Esen Kale ve Aydın Doğan ile Em. Oramiral Orhan Karabulut'dan oluşuyor. Fotoğraflar 1995 yılında Almanya'daki bir sağlık tesisinde Doğan Medya Grubunun Avrupa'daki temsilcisi tarafından çekildiği belirtiliyor.

İDDİALAR DOĞAN GRUBU TARAFINDAN HABERLEŞTİRİLİP PAZARLANDI

Bu iddialar Meclis zabıtlarına geçerken, ilerleyen günlerde iddialar Aydın Doğan'ın gazeteleri tarafından pazarlandı.

Radikal gazetesinde 22.01.1997 tarihinde yayınlanan bir makalede, "Uluslararası nükleer madde kaçakçılığı ile Alman gizli servisinin ilgisi bulunduğu öne sürülüyor ve Almanya bağlantısı iddiasına yer veriliyor.

29.01.1997 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yeralan bir haberde de, Interpol'ün Avrupa ayağı sayılan EUROPOL'ün 1996 raporunda uyuşturucu konusunda Türkiye'yi suçlayıcı ifadeler kullanılmasının yanısıra, Özer Çiller'in silah ve uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Duman ile çok sıkı ilişki içinde bulunduğu ve adı geçen kişilerin Ukrayna'dan kaçak olarak nükleer madde getirdiğinin de belirtildiği iddia ediliyor.

Bu aşamadan sonra halen günümüzde uygulanan taktik devreye giriyor ve Türkiye'de pazarlanan bu haberlerin yurtdışında yayınlanması sağlanıyor ve bu aşamada devreye Alman ve İngiliz mahkemeleri giriyor. Alman ve İngiliz mahkemeleri söz konusu haberlerden yola çıkarak benzer suçlamalarda bulunuyor.

SAHTE BELGERLERDEN SUÇ ÖRGÜTÜ YARATILDI

Ergenekon sanığı Doğu Perinçek'in söz konusu sahte belge ve yanlış bilgiler içeren iddialarından oluşan haberlerin ardından Çiller'i yıpratmak amacıyla 'Çiller Özel Örgütü' denilen bir örgüt şeması dahi hazırlanıyor.

MİT RAPORU UYDURUK HABERLERLE HAZIRLANIYOR

Milliyet'in haberine konu yaptığı MİT raporu da, Perinçek'in yalanlarından oluşan ve Milliyet'in de haberinde belirttiği gibi bu uydurma haberlerle hazırlanıyor.

MİLLİYET YENİ BİR OYUNU DEVREYE SOKUYOR

Tam 11 yıl önce sahta belgeler ve resimler üzerinden hayata geçirilmek istenen bu skandal bugün ilginç bir şekilde Milliyet gazetesi tarafından yeniden gündeme getiriliyor.

Milliyet bu haberiyle karar aşamasına gelen Ergenekon davasında dikkatleri başka bir yöne çekmeye çalıştığı ileri sürülüyor.


ROTAHABER

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım