AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslam'da Kadın & Tesettür İslamda kadın,tesettür vb. ile ilgili konuları bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-07-2009, 22:18   #1
Kullanıcı Adı
u.esra
Standart Modern tesettür (!)
Gözü yaratan, gözün baktığı yeri görür. Harama bakan, gözüyle avlanmıştır. Sanki onun bakışı ip olur, kişiyi baktığı şeye bağlar. İnsan da ister istemez o yöne gider. Bu sebepten harama bakmamak lazım.

Askeriyede savaş anında her asker bir "sütre" gerisinde yatar, oradan ateş eder.
Kore'den gelen bir subay, bir taş göstermiş, "Beni kurtaran bu taştır." demiş. Savaşırken o taşın arkasında yatmış. Bir iki kurşun o taşa değip sekmiş, böylece o arkadaş vurulmamış.

Sütre ve tesettür aynı kökten gelir. Setr... Yani örtmek...

Nasıl ki askerler savaşta sütre gerisinde yatarak korunur, Müslüman hanımlar da tesettürle kendilerini düşmanlardan korurlar. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bir zamanlar modernizme uyarak hızla açılan Amerika gibi ülkeler şimdi tesettürün çarelerini arıyorlar. Amerikalılar bir zaman çıplaklıkta sınır tanımayarak çıplaklar kampı bile kurdu. Sonra baktılar ki soyunmak felaket getiriyor, hiç faydası yok, babasız çocukların sayısı her geçen gün artıyor; şimdi de müstehcenlikle mücadeleye başladılar. Çünkü haramlar, insanı çökerttiği gibi aileyi ve milleti de çökertir.

Bazı insanlar gözlerini, güzellik aramak için kullanır. Güzel bir çiçeğe baktığı gibi güzel bir kadına da bakar. Çiçeğe bakar, "Bu ne güzel bir çiçek!" der alır. Güzel kadın da hoşuna gitmişti...

Videolar, resimler, filmler, internet müstehcen resim göstererek insanlığı çökertmek istiyorlar. Ya onlara bakmayacağız veya onlar ortadan kalkacak! Eğer onlara bakarsak koyunun ota koştuğu gibi, sineğin tatlıya koştuğu gibi insan da harama yapışır; maddeten ve mânen ölür.

Gözü yaratan, gözün baktığı yeri görür. Harama bakan, gözüyle avlanmıştır. Sanki onun bakışı ip olur, kişiyi baktığı şeye bağlar. İnsan da ister istemez o yöne gider. Bu sebepten harama bakmamak lazım.

Otobüsteydim. Önde oturan yolcu, gazeteyi açmış bakıyor. Gazetede bir resim var. İçimden dedim ki: "Allah'ım, bu resme bakmamı haram etmişsin; işte ben de başımı çevirdim!"

Nefse hakim olmak kolay değil. Fakat zoru başarmak mesele...

Tesettürde renk sınırlaması var mıdır?

En başta örtünen insan örtüsünün manasını bilecek. Şeffaf bir kumaşla örtünme olmaz. Penye gibi vücuda yapışan bir kumaşla, yanar döner parlak renkli elbiseyle tesettür olmaz. Böyle giyinenlerle insan gözü muhakkak alaka kuruyor. Elbiseyi inceleyeyim derken, vücut hatlarına kayılıyor... Bir hanım tesettürde fakat elbisesi diyor ki, "Bana bak!" Bu olmaz! Rengin önemi yoktur yeter ki, kişiyi cazip göstermesin. İnsan kendini Allah'a beğendirmeye çalışmalı. Önemli olan bu. Mesela bir hanım manto almış. Kimisi bu mantonun rengini beğenmez, kimisi biçimini, kimisi düğmelerini beğenmez. O hanım şöyle soracak kendine: "Bu mantoyu Allah beğenir mi?" O'dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?

Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Kadının bakışları, yürüyüşü, hareketleri... Bunlar tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır. Kur'an'da tesettür, "cilbab" diye geçer. Yani kadının kafasından bir örtü bırakacağız, işte oldu cilbab...

Şimdiki hanımlar, modern tesettürlü (!) Modernizm Avrupa'ya aittir. Kanımca böyle hanımları imanları kurtaracak... "Efendim ben öyle kapanamam." Kapanma. O zaman gelecek tehlikelere de razı ol.

Kapalı bir hanım, yolda giden diğer bir kapalı hanımı durdurmuş, şöyle demiş: "O kadar güzel kapanmışsın ki, çok cazip görünüyorsun!"

Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İslamiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İslamiyet'in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!

Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!

u.esra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-07-2009, 22:26   #2
Kullanıcı Adı
xhidayet
El değmemiş konuyu irdelemişsin..emeğine sağlık..
Yorumlar gelsin hele, Daha sonra benim de bir iki çift lafım olacak...
xhidayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-07-2009, 22:30   #3
Kullanıcı Adı
tayyipci2434
tesekkurler paylaşım ıcın..allah dınımıze uygun gıymemızı nasıp eylesın cumlemıze de..amın
tayyipci2434 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2009, 10:20   #4
Kullanıcı Adı
LeyaL
Çok güzel bir konuya temas olmuş..Öncellikle Allah razı olsun kardeşim..

Şahsen ülkedeki en büyük islami sorunlardan biridir bu örtünme olayı..İsanların cahilliklerinde midir yoksa nefse hakimiyet kuramamakdan mı bilinmez; örtünmeyi sadece "saçı kapatmak- başı örtmek" olarak görmekteler..

Ben başımı kapadım tamam demekle olmuyor maalesef..Yazıda da belirtildiği gibi..
Örtünme bir kompozisyon gibi..
Öncelikle fiilen, Hakk'ın emrettiği şekile örtü,
sonra konuşma adabı,yolda yürüyüş.. Tesettürlü Mü'müne her yönüyle her haliyle örnek teşkil eden olmalıdır..

Rabbim hakkıyla örtünenlerden eylesin bizleri..

Teşekkürler paylaşımdan ötürü..

Selametle.
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2009, 10:45   #5
Kullanıcı Adı
redyellow
çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz, teşekkür ederim.

İslami hassasiyeti hakkıyla koruyanlardan olmak dileğiyle.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2009, 13:44   #6
Kullanıcı Adı
A.FERHAT
İlk önce hepsini içeri alarak kastetmiyorum tabiki dinimize ahlaka göre giyinen kardeşlerimizde var ama ben şuna şahit oluyorum işime giderken yolda açık bir bayan kapalılık buysa başına bir kumaş örtmek bende örtüyom güneşten korumak için arada ne fark kalıyo diyo aslında biyanda haklılar böyle birkaç modern tesettürlü düşünen kız kardeşlerimiz giyiniş tarzları okadar ilgi çekiyoki onları böyle düşündürüyolar ama olan onlara değil diğer kız kardeşlerimizide aynı keseye koyuyolar buda insanımızın peşin hüküm vermesi rabbim hidayete kavuştursun böyle kardeşlerimizi.çok güzel bir konuya denilmiş gerçekten allah razı olsun kardeşim
A.FERHAT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2009, 15:36   #7
Kullanıcı Adı
xhidayet
İlk HAŞEMA (Bilmeyenler için açılımı; 'Hazır Şeriat Mayosu' dur) çıktığında.. İran'da İmam Humeyni'ye soruyorlar; 'Türkiye'de böyle bir şey icat oldu, islamda yeri var mı yok mu?' diye..
İmam Humeyni şöyle cevap vermişti..;'İslamdaki hükmü araştırılır..bakılır..Ancak benim korkum, Bunu erkekler için icat eden zihniyet yarın kadınlara da özgü.."İslami Bikini" çıkartırsa işte o zaman biz ne yaparız??!!'
Evet kardeşler.. Biliyorsunuz o da icat oldu..sadece o değil, daha bir çok acaip şey 'İslam' kılıfına sokulup bize yutturuldu...
Ne diyelim ve ne yapalım??..
Buyrun kalem sizde....;
xhidayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2009, 19:03   #8
Kullanıcı Adı
u.esra
ben teşekkür ediyorum kardeşlerim yorumlarınız için rabbim cümlemizden razı olsun.
u.esra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2009, 19:20   #9
Kullanıcı Adı
manifesto
Aslında çok örnek mevcut
Mesela Abdullah Gül'ün hanımı
Veya Erdoğan'ın hanımı
Tesettürleri bu yukarıda ki tesettür tanımına giriyor sanki
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2009, 23:29   #10
Kullanıcı Adı
A.FERHAT
Aslında çok örnek mevcut
Mesela Abdullah Gül'ün hanımı
Veya Erdoğan'ın hanımı
Tesettürleri bu yukarıda ki tesettür tanımına giriyor sanki

Ben buna kesnlikle karşıyım işte kardeşim şunu belirtim ilk önce kesnlikle kalp kırmak değil niyetim lakin şu var siz sayın abdullah gülün veya erdoğanın eşini üstüne yapışıcak derecede kıyafetle gördünüzmü ki anlamış değilim neden bu örnekleri verdiğinizi okadar çokki neden bu isimlerin eşi? tartışmaya yol açıcak bir durum ama şuvarki isim vermeden hatalarını yüzlerine vurmadan insanların o kişiler hakkında olumsuz düşünceler kafa karıştırma gibi düşüncelerden kaçınalım bu sadece verdiğiniz örnek için değil çevrenizdeki kişiler için de geçerlidir eğerki kırdıysam affınıza sığınarak yazdım
A.FERHAT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)