![]() |
#1 |
![]() YILLARDIR Türkiye’de nükleer santrallere karşı çıkan CHP, sürpriz bir biçimde nükleer teknoloji vaadinde bulundu.
CHP’nin önceki gün açıklanan ve seçim bildirgesinde de yer alacak olan Yeni Ekonomi Stratejisi Raporu’nda nükleer vaadi dikkat çekti. Raporda, “Nükleer teknolojide en yüksek güvenlik kıstasları gözetilerek, yeni kuşak reaktörlere odaklanan, teknoloji transferini içeren çalışmaları gündemimize alacağız” denildi. Deniz Baykal döneminden bu yana nükleer enerjiye karşı politik tutumuyla bilinen CHP’de nükleer açılımı yapılmasının parti içinde de tartışmaya yol açacağı belirtiliyor. Bugüne kadar başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP milletvekilleri de nükleer tehlikeye dikkat çeken ve nükleer santrale karşı çıkan açıklamalarıyla dikkat çekmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Japonya’daki nükleer santral kazasının ardından, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın nükleer teknolojiyle ilgili sözlerini, “Radyasyonun ne olduğunu, insanların genlerinde ciddi tahribat yarattığını, havayı, suyu, besini kirlettiğini bilmiyor” sözleriyle eleştirmişti. Parti içinde rahatsızlık yaşanabilir Ankara kulislerinde, programda yer alan nükleer enerji vaadinin daha önceki açıklamalar dikkate alındığında partide büyük tartışmalara neden olacağı konuşuluyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Engin Altay, nükleer santral civarında yaşayanlarda kanser vakalarında yüzde 400’lük artış tespit edildiğini savunarak, “Türkiye’de daha fazla lösemili çocuk görmek istemiyorum” demişti. Nükleer enerjinin ucuz olduğu söyleminin tamamen yalan olduğunu belirten Altay, nükleer enerjinin atıklarıyla ilgili henüz dünyada çözüm bulunamadığını iddia etmişti. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise nükleer kazalarıyla ilgili Başbakan Erdoğan’a bir mektup yazarak, nükleer kazaların ardından radyasyondan en çok ana rahmindekiler, sonra bebek ve ardından çocukların etkilendiğini savunmuştu. CHP teşkilatları ise birçok kez nükleer santrale karşı eylem yapmıştı. NEŞE SARIDOĞAN http://www.stargazete.com/ekonomi/nu...ber-345982.htm Buyrun ben CHP'nin seçim bildirgesine indirip bizzat baktım sonrada o kısmı upload ettim : ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() boşuna demiyoruz ne dediklerini bilmiyorlar diye...
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Chp bizim nimetimiz, karışmayın kemalimize...
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|