AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-09-2009, 05:57   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Obama'ya Davos sorusu

İstanbul temasları çerçevesinde Tophane-i Amire'de öğrencilerle bir araya gelen ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama, bir birinden kritik sorulara muhatap oldu. Bir öğrenci Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışını sordu ve bakın Obama hangi karşılığı verdi:

SORU: Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz aynı tutumu sergiler miydiniz?

OBAMA'NIN CEVABI

ERDOĞAN'A ÖVGÜLER

-Öncelikle Sayın Erdoğan'a çok büyük saygı duyuyorum. Önce Londra'da, daha önce de telefonla görüştüm ve burada da temaslarda bulunduk. İyi bir insan olduğunu, barışın ilerlemesini çok isteyen biri olduğunu düşünüyorum ve taraflar arasındaki konularda çaba sarfetmekte çok büyük gurur duyduğunu söyleyebilirim. Türkiye'de özel bir konuma sahip ve barış sürecine özel bir katkısı olabilir.

YORUMSUZ BIRAKTI

-Tepkiye neden olan şeyleri yorumlamam uygun olmaz. İnanıyorum ki Ortadoğu'da barış mümkündür. Yan yana yaşayan iki devletli bir çözümle mümkün olduğunu düşünüyorum. Uzlaşının ne olması gerektiğine dair düşüncelerimiz var. Siyasi irade ve cesaret gerekiyor. ABD ve Türkiye'nin rolü insanları cesaretlendirmekte onlara iyi birer dost olabiliriz.

ANNELERİ DİNLEMEK LAZIM

-İnanmak zorundayız. Filistin ve İsrailli anneler çocukları için aynı şeyi düşünüyor. Çocukları otobüse bindiği zaman otobüsün patlamasından korkmamalılar. Aşağılanmamalılar. Geleceği düşünme ruhuyla barış sürecinin ilerlemesi mümkün olacaktır. oradaki durumda zamanla sürdürülebilir, İsrail'in güvenliği açısından sürdürülebiler bir durum değil. Düşmanlık arttıkça bu daha az güvenli bir hale geliyor. Filistin için de böyle. Bu gidilmemesi gereken bir yol ve yeni bir yöne gitmesi gerekiyor.

İSRAİL TEK SORUMLU DEĞİL

-Geçmişte çok fazla nefret olmuştur ve bunun giderilmesi yönünde çok fazla adım atıldı. Sizler gibi gençlerin kalıplaşmış şeylere itibar etmemesi gerekiyor. İsrail'in sorunların kaynağı olduğu düşüncesi dengesiz bir düşüncedir. Bir sorunun daima iki yönü vardır. Filistinlilerin bakış açısını görmeniz gerekir diyorum. Başkalarının bakışıyla bakmayı öğrenmek gerekiyor. Çok teşekkürler.

/ HABERVAKTİM.COM

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)