AK Gençliğin Buluşma Noktası
Genel Sporlar Genel Spor dalları ile ilgili paylaşımlar.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-01-2010, 06:58   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Thumbs up Pisti ağlattı

Pisti ağlattı
Nevin Yanıt, Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre engellide finale çıkan ve altına uzanan ilk Türk atleti olarak tarih yazdı

Milli atlet Nevin Yanıt, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Bayanlar 100 metre engellide önce yarı finalde sahne alan başarılı atletimiz, 12.71'lik derecesi ile hem kendisine ait olan 12.74'lük Türkiye rekorunu 0.3 salise geliştirdi hem de finalde boy göstermeye hak kazandı. Bayanlar 100 metre engelli finalinin startı verildiğinde ise ekran başına kilitlenen Türkiye, Nevin'in tarihi performansına tanıklık etti.Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engelli yarışı finaline çıkan ilk Türk atleti olan Nevin, çok iyi bir çıkış yaptı ve öne fırladı. Tüm engelleri başarılı bir şekilde geçen ve hiç sendelemeden finişe kadar mükemmel hız sergileyen Yanıt, yarışı ikinci sırada tamamlayan İrlandalı Derval O'Rourke'un son metrelerdeki güçlü sprintine de anında cevap verdi. Yarı final serisinde kırdığı 12.71'lik Türkiye rekorunu 12.63'e çekerek rekorunu, 8 salise geliştiren Yanıt, bu kategoride Türkiye'ye altın madalya kazandıran ilk atletimiz olmayı başardı. Bu dalda ikinciliği 12.65 ile İrlandalı Derval O'Rourke ikinci, Alman Carolin Nytra da 12.68 ile üçüncü sırada yer aldı.

REKOR VE ALTIN İŞTE BÖYLE GELDİ

NEVİN: RESMEN DELİRDİM
Nevin, yarışın ardından kendini yerlere atarak büyük bir sevinç yaşarken, saha içinde Türk bayrağı ile attığı tur tüm stat tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Nevin, duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Resmen delirdim. Hayal ettiğim şeydi. İnanmayacaksınız belki, ama 12.63 diye bile yazmıştım. Piste çıkarken de (yapacağım) dedim." "Tabi ki derece için değil altın madalyayı kazanmak için çıktım ve ekranda Nevin Yanıt yazınca deliye döndüm" diyen 24 yaşındaki Türk atlet, "Emeğimin karşılığını aldım. Onun için şükrediyorum, anne baba sizi çok seviyorum. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Sanki rüyadaymış gibiyim. Keşke şu anda Dünya Şampiyonası yapılsaydı. Ben yarın (bugün) haberleri görünce inanırım. Öğle uykusuna yatmışım kaldıracaklar gibi" diye konuştu.

Ay-yıldız sevgisi!
Antrenörü Cüneyt Yüksel ve eşinin hediye ettiği ayyıldızlı kolye ile ay yıldızlı küpeler ve kırmızı-beyaz ojeler ile 100 metre engelli finaline çıkan 24 yaşındaki milli atlet Nevin Yanıt, "Evet, herşeyimle bu finale hazırdım. Türkiye'ye bu yakışırdı ben de altın madalyayı aldım geliyorum" yorumunu yaptı.

12.63'ün uğuru!
Türkiye adına bir Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engelli yarışında final koşan ve altın madalya kazanan ilk atlet olan Nevin Yanıt, kendisine ait Türkiye rekorunu 12.63'e çekmeyi de başardı. Nevin'in telefonunun son 4 rakamının '1263' ve Barcelona'da kaldığı odanın numarasının da '1263' olması da ilginç bir raslantı olarak tarihteki yerini aldı.














sabah

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-01-2010, 06:59   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Dün canlı izledim helal olsun bizi gururlandırdı...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2010, 07:03   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Bişi yazcam ama gülmeyin.

Hani engelli diyor ya,bende bakıyorum acaba nasıl oluyor ? Bacaktan mı engelli ?
Yok diyorum tek bacakla koşulmaz. Destek alarak mı yoksa ?

Fotoya baktım bir kaşı inmiş diğeri bir garip,töbe acaba dedimgörme engellilerin yarışımıydı ?
O zaman da biririne çarparlar diyorum.

Acaba duyma/konuşma engellilerin yarışması mı dedim ? Bu ihtimal daha fazlaydı.
Karar veremedim.

Jeton tabi paraşütle düştüğü için sonradan dank etti.

Başarıların devamını dileyim napayım
  Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2010, 07:07   #4
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
....
Espiri güzeldi...
Allah razı olsun güldürdün...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2010, 07:08   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Keşke espiri olsa ama paylaşayım dedim güldüm çünkü kendime
  Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2010, 07:13   #6
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
İlginç....
Ama şuda bir gerçek ki mantık doğru...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2010, 18:59   #7
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart

Çamurlu pistlerden altın madalyaya

Baba Nazım Yanıt: Kızım çamurlu pistlerden Avrupa Şampiyonluğu'na ulaştı.
Çamurlu pistlerden altın madalyaya
Milli Atlet Nevin Yanıt'ın, bayanlar 100 metre engellide Avrupa Şampiyonu olması Mersin'de yaşayan ailesini sevince boğdu.

Baba Nazım Yanıt, kızının çamurlu pistlerde imkansızlık içinde yıllarca çalıştıktan sonra 20. Avrupa Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attığı için gururlu olduklarını söyledi.

Kızının başarısıyla gurur duyduğunu vurgulayan baba Yanıt, Türkiye'de genelde futbola önem verildiğine dikkati çekerek, "Lütfen artık atletizme daha fazla önem verilsin. Kızım yaklaşık 13 yıldır koşuyor. Geçmişte Mersin'de antrenman yapacak saha yoktu. Çamur sahalarda koştu, yağmur altında koştu. Yılmadı ve başardı." dedi.

Nazım Yanıt, Mersin'de hizmete giren sentetik yüzeyli atletizm pistinin biraz geç yapıldığını, ancak yine de önemli olduğunu kaydetti.

Anne Semra Yanıt, Nevin'in koştuğu sırada yarışı heyecanla izlediklerini, şampiyonluğa ulaşınca da oturdukları siteyi adeta ayağa kaldırdıklarını söyledi.

Çok mutlu olduğunu ve kızıyla gurur duyduğunu belirten Semra Yanıt, "Böyle bir başarı bekliyorduk. Çünkü yıllardır idmanlarını hiç aksatmadı. Çok şükür emeğinin karşılığını aldı." diye konuştu.

Ağabey Cem Yanıt ise (26), kardeşinin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Böyle birşey bekliyordu ve emeğinin karşılığını aldı." dedi.


















CİHAN
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım