AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=125)
-   -   Mısır'da türbana lolipop benzetmesi (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=34022)

Neşe 07-01-2008 18:03

"Tesettür sizi korur"

paylaşım için çok teşekkürler allah razı olsun canım :-*

Sukût-u_Hayal 07-01-2008 18:04

"Tesettür sizi korur"

Bu konu daha önce paylaşılmıştı sanırım... ???

Bence verilen mesaj ve verilme şeklide çok yanlış .. Açık bayanları rencide edicek şekilde bir mesaj olmuş ...

Enfal 07-01-2008 18:08

"Tesettür sizi korur"

Ya açılmıştı demek. Tarihine bakınca açılmamıştır diye arama yapmadım. Neyse kısmet diyelim.
:)

Alıntı:

ha_lee Nickli Üyeden Alıntı
Bu konu daha önce paylaşılmıştı sanırım... ???

Bence verilen mesaj ve verilme şeklide çok yanlış .. Açık bayanları rencide edicek şekilde bir mesaj olmuş ...

Ya acaba hangi başlık altında paylaşıldığını hatırlıyor musun? Aramada bulamadım da. :)

ümitli_bekleyis 07-01-2008 18:29

"Tesettür sizi korur"

Alıntı:

"Onları (erkekleri) durduramazsınız. Ama kendinizi koruyabilirsiniz"
Bu slogan iyi bence. Ama üzerinde sinek bulunan şeker benzetmesi başı açık bayan genellemesi için hoş olmamış gibi. Ben de başörtülüyüm ama başörtülü olmayıp , imanını sonuna kadar yaşatmaya çalışan arkadaşlarım var ve hiç de bu resimde görüldüğü gibi benzetmeye uymuyorlar.Yargılamak bize düşmez .Tabi ki bir şekilde doğru , hakkın yoluna çekmek gerekir. Reklam da çarpıcı olmalı dikkat çekmesi için .Bu nedenle bu kadar abartıldı sanırım ..Her ambalajsız şekere sinek konacak diye kaide yok.Kendini kişisel ve fiziksel olarak muhafaza edebilmek ile de alakalı bence...

Enfal 07-01-2008 18:46

"Tesettür sizi korur"

Uygulamada benzetilen şeyin şeker olması kadınlar sadece 'hazdan ibaret' bir varlık olarak mı görülüyor yorumlarına da neden olabilir. Açıkcası ben son derece rahatsız oldum bu benzetmeden.

Şu anda adını tam olarak hatırlayamadığım sonradan kapanmış bir bayan da başı açık kadını 'zarfsız mektuba' başı kapalı bayanı da 'kapalı zarfın içindeki mektuba' benzeterek şöyle demişti: Zarfsız mektubu herkes okur. Diğerini ise sadece sahibi.

Yani bu tür benzetmeler oluyor. Çok doğru diyemediğim gibi çok da yanlış diyemiyorum. Bu tür uygulamalar Mısır da olumlu yanıt veriyor olabilir ama şu anda Türkiye'de asla..

ENGİNEER 07-01-2008 18:48

"Tesettür sizi korur"

Erkek sinek olmuş kızda lolipop (:

Ama verilmek istenen mesajın doğru olduğunu düşünüyorum...

Enfal 07-01-2008 18:51

"Tesettür sizi korur"

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Erkek sinek olmuş kızda lolipop (:

Ama verilmek istenen mesajın doğru olduğunu düşünüyorum...

Mesaj doğru olabilir ama veriliş şekli burada daha ön planda

parabol 07-01-2008 18:51

"Tesettür sizi korur"

Açığım ama hiç bir zaman o lolipopun düştüğü duruma düşmedim bilmem anlatabildim mi...iş kafadaki örtüde değil kafanın içindeki zihniyette yani....hiçde doğru bir mesaj değil

Enfal 07-01-2008 18:53

"Tesettür sizi korur"

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
Açığım ama hiç bir zaman o lolipopun düştüğü duruma düşmedim bilmem anlatabildim mi...iş kafadaki örtüde değil kafanın içindeki zihniyette yani....hiçde doğru bir mesaj değil

Verilmek istenen mesaj başın örtülmesiyse bu doğru. Bunun inkarı söz konusu değil. Ama bu şekilde verilmesi ne derece doğru. Yani bu benzetme.

cartman 07-01-2008 18:56

"Tesettür sizi korur"

Alıntı:

Enfal Nickli Üyeden Alıntı
Uygulamada benzetilen şeyin şeker olması kadınlar sadece 'hazdan ibaret' bir varlık olarak mı görülüyor yorumlarına da neden olabilir. Açıkcası ben son derece rahatsız oldum bu benzetmeden.

Şu anda adını tam olarak hatırlayamadığım sonradan kapanmış bir bayan da başı açık kadını 'zarfsız mektuba' başı kapalı bayanı da 'kapalı zarfın içindeki mektuba' benzeterek şöyle demişti: Zarfsız mektubu herkes okur. Diğerini ise sadece sahibi.

Yani bu tür benzetmeler oluyor. Çok doğru diyemediğim gibi çok da yanlış diyemiyorum. Bu tür uygulamalar Mısır da olumlu yanıt veriyor olabilir ama şu anda Türkiye'de asla..

Tespitlerinize katılıyorum (+) Açık bayanlardan ziyade tüm bayanları rencide edicek bir reklam kanımca (Türbanın savunmasını bu kampanya ile yapmak doğru olamaz )

All times are GMT +3. The time now is 05:13.