AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Ak parti Kur'an'da Yasaklanmış olan faizci sistemi neden kaldırmıyor. (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=126831)

Seyyah 04-08-2010 21:33

Lafı saptırma,
Sana müslümanmısın değilmisin denmedi.
Aslında ne demek istediğimi anladında işine gelmiyor.
Faizi kaldır diyosun, faiz dediğin zıkımı Akpartimi getirdi?
Sizin o sol görüşlü yarı kominist yarı faşist ne oldukları belli olmayan zihniyet Akpartiden önce bankarın için 70milyar dolar boşaltıp şimdi bankacılık hakkında hesapmı soruyosun?
Baş örtüsüde Kur-an da var, ver dinin gereği onun hesabını kaç kere sordunda şimdi gelip ahkam kesiyorsun?
Senin gibi daha öncede onlarcası geldi tecrübeliyim korkma bilirim amaç ne.

novek 04-08-2010 21:34

Alıntı:

Turkuas Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729505)
Lafı saptırma,
Sana müslümanmısın değilmisin denmedi.
Aslında ne demek istediğimi anladında işine gelmiyor.
Faizi kaldır diyosun, faiz dediğin zıkımı Akpartimi getirdi?
Sizin o sol görüşlü yarı kominist yarı faşist ne oldukları belli olmayan zihniyet Akpartiden önce bankarın için 70milyar dolar boşaltıp şimdi bankacılık hakkında hesapmı soruyosun?
Baş örtüsüde Kur-an da var, ver dinin gereği onun hesabını kaç kere sordunda şimdi gelip ahkam kesiyorsun?
Senin gibi daha öncede onlarcası geldi tecrübeliyim korkma bilirim amaç ne.

kardeşim sakin olun.
siz kavga etmeden sakin bir konuyu tartısamazmısınız nedir bu şiddet ve celal?

Mavera 04-08-2010 21:36

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729506)
kardeşim sakin olun.

arkadas gayet sakin herhalde oradan sinirli görünüyor senide anliyorum öyle süslü terimler kullaninca milletin kanacagini sandin ama karsinda bilgili, birikimli, saygili bir genclik görünce camura yatmaya basladin :)

Mavera 04-08-2010 21:38

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729503)
topyekün olmasa bile faiz topyekün bir halkın kaderini olumsuz etkileyebiliyor.
hiç para satılırmı boyle saçma şey olurmu ben kuranda faiz yazmasa bile karsı çıkardım.
ha ben para transferine karsı degilim elbette paranın asli görevi mubadaledir.
ama para satılmamalı.

bak nasilda döndün hani ak parti islami partiydi o halde neden sadece faize takili kalsin..
iste senin amacin sadece kendi ideolojin cercevesindeki görüsleri savunmak gerisi seni ilgilendirmiyor..
yoksa derdin ne müslümanlik nede faiz sadece gomunist sistemin gerekliliklerini savunmak adina islami kullaniyorsun!

unnamed 04-08-2010 21:38

Bu arkadaş aramızdaki yeni saadetçi herhalde, buraya gelipte Ak Parti hakkında atıp tutmak bu adamlara nedense çok kolay geliyor, işin özünü hiç düşünmüyorlar hangi çağda yaşıyoruz ki bu mantıksız adam bankaları kaldırın diyor. Faiz'den uzak kalmayı seçen bir insan zaten uzak kalıyor, kimse zorla sana kredi yada faizli bir para verdiğini zannetmiyorum, senin çok övdüğün rejim değişikliğini Erbakan bile yapamaz. Neyse kafama takılan bir soruda öğleden sonra koministtin şimdi ne oldun? bunu anlamış değilim...

Seyyah 04-08-2010 21:39

Alıntı:

kardeşim sakin olun.

Kavga eden yok algıda sorununmu var?
Tartışıyoruz şu an.

unnamed 04-08-2010 21:41

Alıntı:

Turkuas Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729510)
Tartışıyoruz şu an.

Bu şahsın bunun gibi tartışma ortamlarından anladığını zannetmiyorum, tek yapabildiği şey bilmediği konularda bile ahkam kesmek, burayı cahiller zümresi olarak mı görüyor onuda anlamış değilim.
VEsselam....

Mavera 04-08-2010 21:42

Alıntı:

Turkuas Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729510)
Tartışıyoruz şu an.

arkadas alismis kavgayla sorunlari cözmeye.. bunlar degil mi meydanlari savas alanina ceviren, bunlar degil mi polislere tas yagdiran, bunlar degil mi kendi gibi düsünmeyenlere tekme, tokat dalan..
burada gelmis etik dersi veriyor bize az kaldi bunlarin foyasi 1 mayista cikar ortaya yüzlerinde maskeler, ellerinde taslar esnafin camlarini taslarlar!

novek 04-08-2010 21:44

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729509)
Bu arkadaş aramızdaki yeni saadetçi herhalde, buraya gelipte Ak Parti hakkında atıp tutmak bu adamlara nedense çok kolay geliyor, işin özünü hiç düşünmüyorlar hangi çağda yaşıyoruz ki bu mantıksız adam bankaları kaldırın diyor. Faiz'den uzak kalmayı seçen bir insan zaten uzak kalıyor, kimse zorla sana kredi yada faizli bir para verdiğini zannetmiyorum, senin çok övdüğün rejim değişikliğini Erbakan bile yapamaz. Neyse kafama takılan bir soruda öğleden sonra koministtin şimdi ne oldun? bunu anlamış değilim...

Evet ben cahilim.
Ben ticaret için para transferine karsı degilim. paranın meta (mal) gibi satılmasına karsıyım.
bankacılık sistemini araştırın Kısmi rezerv sistemi nedemek ogrenin.

Seyyah 04-08-2010 21:44

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729513)
Bu şahsın bunun gibi tartışma ortamlarından anladığını zannetmiyorum, tek yapabildiği şey bilmediği konularda bile ahkam kesmek, burayı cahiller zümresi olarak mı görüyor onuda anlamış değilim.
VEsselam....

Ya ne biliyim mantıksız mantıksız konuşuyo,
bi diyo kominizm
bi diyo erbakanı destekliyorum
bi diyo faiz neden kalkmıyor
geçende diyordu devlet market kursun.
Haklısın aslında zaman kaybı.

Ahmet Yasin 04-08-2010 21:45

Alıntı:

kardeşim sakin olun.

Karşındaki kişi bişey anlamazsa normal insanlar gibi şiddetlenir ve celallenir.

Velhasılı kelam cahille uğraşmak zordur.

Peygambeler artık gelmeyecek yeryüzüne ama ebu cehiller de bitmeyecek

Sivil 04-08-2010 21:46

Komünizmi savunup faize karşı bu kadar hassas davranmanıza şaşırdım açıkcası..Şimdi siz dini hassasiyetiniz(!) açısından mı yoksa Akp'ye bir kulp bulayım diye mi irdeliyorsunuz bu konuyu ?

unnamed 04-08-2010 21:47

Alıntı:

Turkuas Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729517)
Ya ne biliyim mantıksız mantıksız konuşuyo,
bi diyo kominizm
bi diyo erbakanı destekliyorum
bi diyo faiz neden kalkmıyor
geçende diyordu devlet market kursun.
Haklısın aslında zaman kaybı.

:saygılar::saygılar::saygılar:

Mavera 04-08-2010 21:48

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729516)
Evet ben cahilim.
Ben ticaret için para transferine karsı degilim. paranın meta (mal) gibi satılmasına karsıyım.

ben ekonomi mezunuyum anlarim sen söyle etraflica anlatta yarim kalan yerlerde ben seni tamamlayim..
evet anlat bakalim nedir su kismi rezerv sistemi ama kopyala, yapistir olmadan ;)

novek 04-08-2010 21:52

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729524)
ben ekonomi mezunuyum anlarim sen söyle etraflica anlatta yarim kalan yerlerde ben seni tamamlayim..
evet anlat bakalim nedir su kismi rezerv sistemi ama kopyala, yapistir olmadan ;)

aslında foruma koydugum zeitgeist addendum isimli belgeselde anlatıyor. mesela turkiyede bildigim kadarıyla bu oran % 80 yani banka kasasına giren paranın % 80 nini piyasaya kedi olarak borç veriyor.
sonra o krediyi alan adamda bankaya parayı yatırdıgı zaman o yatırılan paranında % 80 ni kredi olarak veriliyor (yani havadan para yaratılıyor)
bankacılar buna kaydi para diyorlar.
bankaların kredi kartı alın diye yalvarması bu yuzden bir çıkarları var.

unnamed 04-08-2010 21:52

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729516)
Evet ben cahilim.

Heh şöyle, cehaletini kabul et bizde sana bişeyler öğretmeye çabalıyalım. Ama lütfen tutarlı yorum yaz, demin bankaların kapatılmasından bahsediyordun, şimdi bakıyorum karşı değilim diyorsun? Bu arada bilmediği varsayarak;

Kısmi Rezerv; mevduatının tamamının değil, daha az bir kısmının tutulmasına, yatırılan paranın %100'ü yerine daha düşük bir oranının karşılık olarak hazır bulunudurulmasına dayanan bankacılık sistemidir.
Bunun içinde Faize yatkın birşey olduğunu da zannetmiyorum, sonuç itibariyle merkez bankasının, banka müşterilerini konuma amaçlı yürüttüğü sistemdir. hani olurda o banka batarsa, kismi olan rezervden sizin paranızı rezerv oranında geri ödenmesini sağlar.

Mavera 04-08-2010 21:55

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729529)
aslında foruma koydugum zeitgeist addendum isimli belgeselde anlatıyor. mesela turkiyede bildigim kadarıyla bu oran % 80 yani banka kasasına giren paranın % 80 nini piyasaya kedi olarak borç veriyor.
sonra o krediyi alan adamda bankaya parayı yatırdıgı zaman o yatırılan paranında % 80 ni kredi olarak veriliyor (yani havadan para yaratılıyor)
bankacılar buna kaydi para diyorlar.
bankaların kredi kartı alın diye yalvarması bu yuzden bir çıkarları var.

bu mudur! :).. yillardir cözülemeyin meselesi 2 satirda cözdün ya sana helal olsun bizede yillarca yok makro ekonomi, yok mikro ekonomi, yok cari acik,yok serbest piyasa gibi safsatalarla ugrastiran proflari kiniyorum senin gibi gomunist bir profumuz olsaydi 2 günde ünv mezunu olurduk :)

isimsiz 04-08-2010 21:55

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729472)
anlasildi sen milli görüscü gomunistsin :).. erbakanin her dedigi dogru olsaydi, her yaptigi dogru olsaydi su anda altinolukta emekliligin keyfini cikarmazdi..
Evet hoca bir dahidir, bu ülkeye hizmetleri olmustur ama gelisen ve degisen türkiye ye ayak uyduramamistir o yüzden de halk onu erken emekli (80 yasinda) etmistir yoksa erbakan hocanin bu ülkeye verecegi cok sey vardi!

altın olukta emekliliğin keyfini çıkardığını nereden çıkarttınız daha geçen hafta kendisi saadet partisinin ankara eğitiminde karşındaki genç nesillere siyaset dersi veriyordu :)

gelişen türküye ona ayak uyduracak inşALLAH. müslüman gittiği yerin rengini almaz gittiği yere rengini verir.:güzel:

Mavera 04-08-2010 21:58

Alıntı:

milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729535)
altın olukta emekliliğin keyfini çıkardığını nereden çıkarttınız daha geçen hafta kendisi saadet partisinin ankara eğitiminde karşındaki genç nesillere siyaset dersi veriyordu :)

gelişen türküye ona ayak uyduracak inşALLAH. müslüman gittiği yerin rengini almaz gittiği yere rengini verir.:güzel:

desenize bir emekli olamadi gitti.. bizde numan hocayi partinin baskani biliyorduk sagolasiniz hatirlattiniz erbakan hoca demoklesin kilici gibi numan beyin basinda duruyor..
ne diyeyim Allah azmine azim katsin.. bu yasta derdi ne diye sacma bir soruda sormayacagim herhalde bu yastan sonra derdi koltuk sevdasi degil..
neyse konunun erbakanla alakasi yok aslinda arkadas erbakani destekledigini söyledi ama söyle bir söylem kullanabilirsiniz..
gominist bile anladi erbakan hocanin kiymetini ama narkozlular hala daha anlayamadi :)

novek 04-08-2010 22:09

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729541)
desenize bir emekli olamadi gitti.. bizde numan hocayi partinin baskani biliyorduk sagolasiniz hatirlattiniz erbakan hoca demoklesin kilici gibi numan beyin basinda duruyor..
ne diyeyim Allah azmine azim katsin.. bu yasta derdi ne diye sacma bir soruda sormayacagim herhalde bu yastan sonra derdi koltuk sevdasi degil..
neyse konunun erbakanla alakasi yok aslinda arkadas erbakani destekledigini söyledi ama söyle bir söylem kullanabilirsiniz..
gominist bile anladi erbakan hocanin kiymetini ama narkozlular hala daha anlayamadi :)

ERBAKAN ın konusmalarını dinlerseniz tam bir solcu gibi konusuyor. neden nefret duyayım kuranında duruşuda sol bir duruştur zaten.

Ahmet Yasin 04-08-2010 22:11

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729549)
ERBAKAN ın konusmalarını dinlerseniz tam bir solcu gibi konusuyor. neden nefret duyayım kuranında duruşuda sol bir duruştur zaten.

ee yani oh..... şimdi sabır dedik ama bu kadarda değil sabır taşımıyız be kardeşim saçmalamağında bir adabı usulu olmalı:@

isimsiz 04-08-2010 22:12

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729541)

o bizim ebedi başkanımız o kalkıp gelmese Numan Hocam gider ona akıl danışır.

Onun dersi ÜMMET-İ MUHAMMED'İN SAADETİ. başka derdi yok istiyorki O bu dünyadan göçse bile müslüman evlatları faizle dönen bir ülkede doğmasın kursaklarından haram para geçmesin. hacca giderken bile israile para ödeyip israilin para kaynağı olmasın. (nasıl hacca giderken israilin para kaynağı oluyoruz derseniz hacca giderken bindiğinin thy uçağı uluslar arası uçuş yapmak için bir şirkete bilet gelirlerinin bir kısmını bir şirkete ödemek zorunda o şirkette israilin). O istiyorki O bu dünyadan göçse bile evlatları israilin oyuncağı olmasın. O istiyorki Dünyaya FAİZSİZ ADİL DÜZEN GELSİN. O istiyorki ÜMMETİ MUHAMMET israilin oyuncağı olmak yerine BU DÜNYAYA ADALETLE HUKMEDEN HÜKÜMDAR OLSUN.

saygılarımla...:güzel:

Mavera 04-08-2010 22:12

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729549)

kirk yillik kaniyide degistirdin ya helal olsun sana :).. erbakan demek solcu yok birde o gizli komunist dersin :)..
neyse bu konuda sana ben degil milli görüscüler cevap versin erbakani bile solcu yaptin ya :)

isimsiz 04-08-2010 22:14

Erbakan Hoca solcu bir tutum sergilemiyor o İslami bir duruş sergiliyor. :güzel:

Mavera 04-08-2010 22:15

Alıntı:

milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729552)
o bizim ebedi başkanımız o kalkıp gelmese Numan Hocam gider ona akıl danışır.

Onun dersi ÜMMET-İ MUHAMMED'İN SAADETİ. başka derdi yok istiyorki O bu dünyadan göçse bile müslüman evlatları faizle dönen bir ülkede doğmasın kursaklarından haram para geçmesin. hacca giderken bile israile para ödeyip israilin para kaynağı olmasın. (nasıl hacca giderken israilin para kaynağı oluyoruz derseniz hacca giderken bindiğinin thy uçağı uluslar arası uçuş yapmak için bir şirkete bilet gelirlerinin bir kısmını bir şirkete ödemek zorunda o şirkette israilin). O istiyorki O bu dünyadan göçse bile evlatları israilin oyuncağı olmasın. O istiyorki Dünyaya FAİZSİZ ADİL DÜZEN GELSİN. O istiyorki ÜMMETİ MUHAMMET israilin oyuncağı olmak yerine BU DÜNYAYA ADALETLE HUKMEDEN HÜKÜMDAR OLSUN.

saygılarımla...:güzel:

acikcasi hic erbakan muhabbetine girecek durumda degilim sizin dogrulariniz size, benimkiler bana..
siz hocanizin, davanizin pesinden gitmeye devam edin saygi duyarim ama ben almayim...
onun bu saatten sonra ne istedigi umrumda degil cünkü benim icin artik siyasi bir figür degil, emekli olmus eski bir siyasetcidir..
ne diyeyim Rabbim herkesin gönlüne göre versin!..

novek 04-08-2010 22:15

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729553)
kirk yillik kaniyide degistirdin ya helal olsun sana :).. erbakan demek solcu yok birde o gizli komunist dersin :)..
neyse bu konuda sana ben degil milli görüscüler cevap versin erbakani bile solcu yaptin ya :)

sol nedemektir.
halkçı demektir fakirin yanında demektir.
ee erbakanda faizci kapitalist sistem emekçileri eziyor demiyormu daha neyi tartısıyoruz?
kuranda olaya halkçı yaklasır herzaman fakirleri koruyun kollayın aç bırakmayın der.

unnamed 04-08-2010 22:15

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729550)
ee yani oh..... şimdi sabır dedik ama bu kadarda değil sabır taşımıyız be kardeşim saçmalamağında bir adabı usulu olmalı:@

Abi demin bana sabır tavsiye etmiştin ama bu nesne sabır edilecek türdün değil, birazdan Başbakınımızada bir kulp takar bu dengesiz...

Mavera 04-08-2010 22:18

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729557)
sol nedemektir.
halkçı demektir fakirin yanında demektir.
ee erbakanda faizci kapitalist sistem emekçileri eziyor demiyormu daha neyi tartısıyoruz?
kuranda olaya halkçı yaklasır herzaman fakirleri koruyun kollayın aç bırakmayın der.

eee chp de solcuyuz diyor bu ne tezattir aciklar misin?

novek 04-08-2010 22:20

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729559)
eee chp de solcuyuz diyor bu ne tezattir aciklar misin?

chp yani atatürkün kurdugu parti halkçı solcu bir partiydi ama şuandaki chp bence solcu degil daha çok zenginlerin partisi gibi.

Mavera 04-08-2010 22:21

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729560)
chp yani atatürkün kurdugu parti halkçı solcu bir partiydi ama şuandaki chp bence solcu degil daha çok zenginlerin partisi gibi.

Bana türkiyedeki solcu partileri ve isimleri sayar misin ve neden solcular!

novek 04-08-2010 22:23

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729561)

googleye sor ben nenden bileyim bütün partileri ala ala
ama bu parti gerçek solcu bana göre.
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Mavera 04-08-2010 22:26

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729562)
googleye sor ben nernde bileyim bunları ala ala
ama bu parti gerçek solcu bana göre.
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ama sende hic birsey bilmiyorsun ki.. sen ne bicim yoldassin belki bende gomunist olacagim beni bilgilendirmen lazim simdi karsimdaki ot bir insansa ben onun neyine hayran olupta, gomunist olayim!

novek 04-08-2010 22:27

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729564)
ama sende hic birsey bilmiyorsun ki.. sen ne bicim yoldassin belki bende gomunist olacagim beni bilgilendirmen lazim simdi karsimdaki ot bir insansa ben onun neyine hayran olupta, gomunist olayim!

sen dindar ol yeter.

unnamed 04-08-2010 22:28

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729561)

Abi adamın atıp tutmak tan başkabir iş yaptığı yok, soru soruluncada abesce cevap veriyor, bırakalım kendi haline dövünsün dursun...

eSsra 04-08-2010 22:39

Durumu sizleştirmek zorundayım affola..''Siz'' zihniyetine munhasır insanların çizgileri asla belli değildir.En basitinden, Laikliği olabildiğince uzun maddelerle alakalı alakasız sınıflandırırsınız, sınıfandırdığınız maddelerin harici kısmi özgürlüklerinin hayata konuluyor olmasını dahi laikliğe darbe olarak algılarsınız.Şimdi konuyada bakınca münazara yapmak istediğiniz aşikar ama konu seçiminiz saçma.Ak parti'nin böyle bir iddaası yok.Yüklenilen yargılar öylesine insaf ve vijdan yoksunu ki bu soruya karşılık beklemenizde bir bakımdan olasılık dahili.Aslında haklı yönünüzde var bundan önce hiçbir partinin yapamadığı, söylenilenlerin sözde kaldığı zamanlara binaen gördüğünüz manzara sizi bu soruyu sormaya itmiş.(İcraatlerin farkındasınız yani buda sizin için bir artıdır)Ama bu artınız olsa dahi manasız bir beklenti olmuş..Bankaların faizinden önce tabandan girilir haksız hiyerarşik düzenin onanmasına...Tekel gibi, doktorlara tam gün yasası gibi hatta baştan kokan mevcut durum anayasa gibi.. Uygulamaya konulabilecek o kadar fazla uygunsuzluklar mevcut ki ama inanın oda olucak.Ak, ferah rahat günler en kısa dönemde yaşantınızda da vuku bulucak.. ; )

Sivil 04-08-2010 22:40

Arkadaş açıkca siyasi görüşünü söylermisin..Akp'li olmadığın aşikar.. Komünist misin ? Aşırı Muhafazakar mısın ? Komünistsen faizi sorgulaman çok abes, Muhafazakarsan Komünizmle ne ilgin var ?

unnamed 04-09-2010 00:06

Sayın NûN,
Konuyu kilitlediğinize açıkçacı çok sevinmiştim, ama sevincim kursağımda kaldı:neki:

manifesto 04-09-2010 00:08

Soru ve sorun ne?
Faizli düzeni kaldırmak elbette gerekli
Ama önem sırası ve öncelik sırası da var
En son yapman gereken şeyi ilk yaparsan katır sürülerini ürkütürsün

EpiVaTeS 04-09-2010 00:17

Alıntı:

BenHur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729643)
Soru ve sorun ne?
Faizli düzeni kaldırmak elbette gerekli
Ama önem sırası ve öncelik sırası da var
En son yapman gereken şeyi ilk yaparsan katır sürülerini ürkütürsün

İşte güzel bir cevap...

unnamed 04-09-2010 00:17

Alıntı:

eSsra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729574)
Durumu sizleştirmek zorundayım affola..''Siz'' zihniyetine munhasır insanların çizgileri asla belli değildir.En basitinden, Laikliği olabildiğince uzun maddelerle alakalı alakasız sınıflandırırsınız, sınıfandırdığınız maddelerin harici kısmi özgürlüklerinin hayata konuluyor olmasını dahi laikliğe darbe olarak algılarsınız.Şimdi konuyada bakınca münazara yapmak istediğiniz aşikar ama konu seçiminiz saçma.Ak parti'nin böyle bir iddaası yok.Yüklenilen yargılar öylesine insaf ve vijdan yoksunu ki bu soruya karşılık beklemenizde bir bakımdan olasılık dahili.Aslında haklı yönünüzde var bundan önce hiçbir partinin yapamadığı, söylenilenlerin sözde kaldığı zamanlara binaen gördüğünüz manzara sizi bu soruyu sormaya itmiş.(İcraatlerin farkındasınız yani buda sizin için bir artıdır)Ama bu artınız olsa dahi manasız bir beklenti olmuş..Bankaların faizinden önce tabandan girilir haksız hiyerarşik düzenin onanmasına...Tekel gibi, doktorlara tam gün yasası gibi hatta baştan kokan mevcut durum anayasa gibi.. Uygulamaya konulabilecek o kadar fazla uygunsuzluklar mevcut ki ama inanın oda olucak.Ak, ferah rahat günler en kısa dönemde yaşantınızda da vuku bulucak.. ; )

:saygılar::saygılar::saygılar:

All times are GMT +3. The time now is 12:07.