![]() |
Lafı saptırma,
Sana müslümanmısın değilmisin denmedi. Aslında ne demek istediğimi anladında işine gelmiyor. Faizi kaldır diyosun, faiz dediğin zıkımı Akpartimi getirdi? Sizin o sol görüşlü yarı kominist yarı faşist ne oldukları belli olmayan zihniyet Akpartiden önce bankarın için 70milyar dolar boşaltıp şimdi bankacılık hakkında hesapmı soruyosun? Baş örtüsüde Kur-an da var, ver dinin gereği onun hesabını kaç kere sordunda şimdi gelip ahkam kesiyorsun? Senin gibi daha öncede onlarcası geldi tecrübeliyim korkma bilirim amaç ne. |
Alıntı:
kardeşim sakin olun. siz kavga etmeden sakin bir konuyu tartısamazmısınız nedir bu şiddet ve celal? |
Alıntı:
|
Alıntı:
iste senin amacin sadece kendi ideolojin cercevesindeki görüsleri savunmak gerisi seni ilgilendirmiyor.. yoksa derdin ne müslümanlik nede faiz sadece gomunist sistemin gerekliliklerini savunmak adina islami kullaniyorsun! |
Bu arkadaş aramızdaki yeni saadetçi herhalde, buraya gelipte Ak Parti hakkında atıp tutmak bu adamlara nedense çok kolay geliyor, işin özünü hiç düşünmüyorlar hangi çağda yaşıyoruz ki bu mantıksız adam bankaları kaldırın diyor. Faiz'den uzak kalmayı seçen bir insan zaten uzak kalıyor, kimse zorla sana kredi yada faizli bir para verdiğini zannetmiyorum, senin çok övdüğün rejim değişikliğini Erbakan bile yapamaz. Neyse kafama takılan bir soruda öğleden sonra koministtin şimdi ne oldun? bunu anlamış değilim...
|
Alıntı:
Tartışıyoruz şu an. |
Alıntı:
VEsselam.... |
Alıntı:
arkadas alismis kavgayla sorunlari cözmeye.. bunlar degil mi meydanlari savas alanina ceviren, bunlar degil mi polislere tas yagdiran, bunlar degil mi kendi gibi düsünmeyenlere tekme, tokat dalan.. burada gelmis etik dersi veriyor bize az kaldi bunlarin foyasi 1 mayista cikar ortaya yüzlerinde maskeler, ellerinde taslar esnafin camlarini taslarlar! |
Alıntı:
Ben ticaret için para transferine karsı degilim. paranın meta (mal) gibi satılmasına karsıyım. bankacılık sistemini araştırın Kısmi rezerv sistemi nedemek ogrenin. |
Alıntı:
bi diyo kominizm bi diyo erbakanı destekliyorum bi diyo faiz neden kalkmıyor geçende diyordu devlet market kursun. Haklısın aslında zaman kaybı. |
Alıntı:
Velhasılı kelam cahille uğraşmak zordur. Peygambeler artık gelmeyecek yeryüzüne ama ebu cehiller de bitmeyecek |
Komünizmi savunup faize karşı bu kadar hassas davranmanıza şaşırdım açıkcası..Şimdi siz dini hassasiyetiniz(!) açısından mı yoksa Akp'ye bir kulp bulayım diye mi irdeliyorsunuz bu konuyu ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
evet anlat bakalim nedir su kismi rezerv sistemi ama kopyala, yapistir olmadan ;) |
Alıntı:
sonra o krediyi alan adamda bankaya parayı yatırdıgı zaman o yatırılan paranında % 80 ni kredi olarak veriliyor (yani havadan para yaratılıyor) bankacılar buna kaydi para diyorlar. bankaların kredi kartı alın diye yalvarması bu yuzden bir çıkarları var. |
Alıntı:
Kısmi Rezerv; mevduatının tamamının değil, daha az bir kısmının tutulmasına, yatırılan paranın %100'ü yerine daha düşük bir oranının karşılık olarak hazır bulunudurulmasına dayanan bankacılık sistemidir. Bunun içinde Faize yatkın birşey olduğunu da zannetmiyorum, sonuç itibariyle merkez bankasının, banka müşterilerini konuma amaçlı yürüttüğü sistemdir. hani olurda o banka batarsa, kismi olan rezervden sizin paranızı rezerv oranında geri ödenmesini sağlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
altın olukta emekliliğin keyfini çıkardığını nereden çıkarttınız daha geçen hafta kendisi saadet partisinin ankara eğitiminde karşındaki genç nesillere siyaset dersi veriyordu :) gelişen türküye ona ayak uyduracak inşALLAH. müslüman gittiği yerin rengini almaz gittiği yere rengini verir.:güzel: |
Alıntı:
ne diyeyim Allah azmine azim katsin.. bu yasta derdi ne diye sacma bir soruda sormayacagim herhalde bu yastan sonra derdi koltuk sevdasi degil.. neyse konunun erbakanla alakasi yok aslinda arkadas erbakani destekledigini söyledi ama söyle bir söylem kullanabilirsiniz.. gominist bile anladi erbakan hocanin kiymetini ama narkozlular hala daha anlayamadi :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Onun dersi ÜMMET-İ MUHAMMED'İN SAADETİ. başka derdi yok istiyorki O bu dünyadan göçse bile müslüman evlatları faizle dönen bir ülkede doğmasın kursaklarından haram para geçmesin. hacca giderken bile israile para ödeyip israilin para kaynağı olmasın. (nasıl hacca giderken israilin para kaynağı oluyoruz derseniz hacca giderken bindiğinin thy uçağı uluslar arası uçuş yapmak için bir şirkete bilet gelirlerinin bir kısmını bir şirkete ödemek zorunda o şirkette israilin). O istiyorki O bu dünyadan göçse bile evlatları israilin oyuncağı olmasın. O istiyorki Dünyaya FAİZSİZ ADİL DÜZEN GELSİN. O istiyorki ÜMMETİ MUHAMMET israilin oyuncağı olmak yerine BU DÜNYAYA ADALETLE HUKMEDEN HÜKÜMDAR OLSUN. saygılarımla...:güzel: |
Alıntı:
neyse bu konuda sana ben degil milli görüscüler cevap versin erbakani bile solcu yaptin ya :) |
Erbakan Hoca solcu bir tutum sergilemiyor o İslami bir duruş sergiliyor. :güzel:
|
Alıntı:
siz hocanizin, davanizin pesinden gitmeye devam edin saygi duyarim ama ben almayim... onun bu saatten sonra ne istedigi umrumda degil cünkü benim icin artik siyasi bir figür degil, emekli olmus eski bir siyasetcidir.. ne diyeyim Rabbim herkesin gönlüne göre versin!.. |
Alıntı:
halkçı demektir fakirin yanında demektir. ee erbakanda faizci kapitalist sistem emekçileri eziyor demiyormu daha neyi tartısıyoruz? kuranda olaya halkçı yaklasır herzaman fakirleri koruyun kollayın aç bırakmayın der. |
Alıntı:
|
Alıntı:
eee chp de solcuyuz diyor bu ne tezattir aciklar misin? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ama bu parti gerçek solcu bana göre.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Durumu sizleştirmek zorundayım affola..''Siz'' zihniyetine munhasır insanların çizgileri asla belli değildir.En basitinden, Laikliği olabildiğince uzun maddelerle alakalı alakasız sınıflandırırsınız, sınıfandırdığınız maddelerin harici kısmi özgürlüklerinin hayata konuluyor olmasını dahi laikliğe darbe olarak algılarsınız.Şimdi konuyada bakınca münazara yapmak istediğiniz aşikar ama konu seçiminiz saçma.Ak parti'nin böyle bir iddaası yok.Yüklenilen yargılar öylesine insaf ve vijdan yoksunu ki bu soruya karşılık beklemenizde bir bakımdan olasılık dahili.Aslında haklı yönünüzde var bundan önce hiçbir partinin yapamadığı, söylenilenlerin sözde kaldığı zamanlara binaen gördüğünüz manzara sizi bu soruyu sormaya itmiş.(İcraatlerin farkındasınız yani buda sizin için bir artıdır)Ama bu artınız olsa dahi manasız bir beklenti olmuş..Bankaların faizinden önce tabandan girilir haksız hiyerarşik düzenin onanmasına...Tekel gibi, doktorlara tam gün yasası gibi hatta baştan kokan mevcut durum anayasa gibi.. Uygulamaya konulabilecek o kadar fazla uygunsuzluklar mevcut ki ama inanın oda olucak.Ak, ferah rahat günler en kısa dönemde yaşantınızda da vuku bulucak.. ; )
|
Arkadaş açıkca siyasi görüşünü söylermisin..Akp'li olmadığın aşikar.. Komünist misin ? Aşırı Muhafazakar mısın ? Komünistsen faizi sorgulaman çok abes, Muhafazakarsan Komünizmle ne ilgin var ?
|
Sayın NûN,
Konuyu kilitlediğinize açıkçacı çok sevinmiştim, ama sevincim kursağımda kaldı:neki: |
Soru ve sorun ne?
Faizli düzeni kaldırmak elbette gerekli Ama önem sırası ve öncelik sırası da var En son yapman gereken şeyi ilk yaparsan katır sürülerini ürkütürsün |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 12:07. |