![]() |
Alıntı:
35 seneyi aşkın süredir silahla savaşıyoruzda ne oluyor. sizinde işaret ettiğiniz katliamlar gerçekleştiriliyor bir önceki yorumuma dikkatinizi çekmek istiyorum öncelikle terörle savaşan devletler ülkemizde olduğu gibi hattı müdafa için savaşır. Terörün bu şekilde bitmesini düşünmenin doğru olmayacağı kanısındayım. çünkü; terörün amacı bir ülkeyi yaşanmaz hale getirmektir. pkk olsun pjak olsun veya başka bir terör örgütü olsun bir amaç bir gaye uğrunda mücadele etmiyorlar. pkk örneğini verecek olursak, kesinlikle gayeleri güneydoğuda bir kürt devleti kurmak değildir. İsrailin amerikanın fransanın ingilterenin kirli emellerine alet olmak için bu eylemlerde bulunmaktadırlar. sözde "1991 tarihinde kurulan birinci körfez savaşı sırasında kuzey ıraktan'tan Türkiye'ye iltica etmek isteyen mültecilere koruma kalkanı oluşturmayı amaçlayan" Amerikan, İngiliz ve Fransız birlikleri konuşlandırılmıştır. Bu yapılanmanın Adı ÇEKİÇ GÜÇ'tü.Amerikan, İngiliz ve Fransızlar Ülkemizdeki Teröre en çok bu güçle destek vermişlerdir. Şimdi düşünmemiz gereken, bizim aslında kiminle savaş halinde olduğumuzu bilmemiz lazım gelir. pkk küçük bir alettir yani pkk olmasa asala olur asala olmasa başka bir terör örgütü olur. ya yukarıda bahsettiğim devletlerle doğrudan savaş yapacağız ki zor görünüyor. yada milli ekonomi ile doğru bir siyaset ile önce bu devletlerin güdümünden çıkıp sonra asıl kimliğimizle dünyanın karşısında dimdik durmak olmalıdır hedefimiz. |
Alıntı:
bakiniz öncelikle teröristle, bölge halkinin ayrimini iyi yapmaliyiz eger siz genel bir kavram kullanirsaniz o zaman ister istemez bölge halkinida töhmet altinda birakirsiniz.. ekomomik, sosyal, kültürel ve egitim anlaminda adimlar atilmalidir su anda hükümetimiz kültürel haklar icin cok yerinde adimlar atmis buda dtp de ister istemez eksen kaymasina neden olmustur.. siz dtp diyorsunuz ancak dtp sorunun cözülmesini istemez ki cünkü dtp ve mhp gibi partilerin varolma nedeni milliyetci söylemlerdir o halde önce bu partilerin yasam kaynagi olan kani durdurmak gerekir ancak bu sürec yasanirken pkk ve dtp süreci provoke etmek icin elinden geleni yapacakdir ki yapiyor simdi biz pkk nin bu pravakasyonunu dikkate alir ve bicak sirti gibi bütün adimlari kesersek iste kaybettigimiz nokta burasi olur! |
Alıntı:
Konunun içeriğine dahil olamamışsınız. |
arkadaslar ezbere cevaplar veriyor ben biraz ezberleri bozmak isterim bana cevap verir misiniz
sizce hamas, hizbullah, el kaide deden hangisi terör örgütüdür ve neden yada hangisi degildir ve neden verilecek cevaplara göre cok güzel acilimlar gelecek.. |
deneme :)
(diğer üyelerin yorumları DERHAL SİLİNECEK diye not düşülmüş bakalım nekadan gerçek ) |
Alıntı:
bakiniz simdi bu arkadasimiz sisteme asilik yapmistir ve kaba tabirle konuyu sabote etmistir :) simdi bu bir terör eylememidir yoksa özgürlügün ulastigi son nokta midir? :) |
Hamas terör örgütü değildir ki...
En azından bana göre değil... Zira pkk yada herneyse bazılarına görede terör örgütü değildir... Kabul edenler var kabul etmeyenler var... |
Alıntı:
ya digerleri el kaide, taliban, hizbullah? |
Bana sorarsan saydıklarının hiç birisi terör örgütü değildir...
El-Kaide konusunda tereddütlerim var... Çünkü bu saydığın örgütlerin kendi ülkeleri ile bir problemi yoktur... Saydığın örgütler diplomatik örgütlerdir El-Kaide hariç... Siyasal zemine oturmuştur hepsi... |
Alıntı:
tamam hamasi anliyoruz o tamamen siyasal zemine kaymis ve siyasal arenada mücadele ediyor ama ya digerleri? neden bu konuya geldim ona gelelim hamas terör örgütü ilan edildi eger sizin mantiginizla yola cikarsak israilin hamasla diplomatik mücadele etmesine gerek yok silah zoruyla sözde tören sorununu bitirmeli ayni sekilde diger saydiklarimda degisik ülkelerle sorun yasiyor.. yani siz her özgürlük arayisini, hak arayisini terör olarak ilan eder ve sadece silahli cözüm öne sürersiniz o zaman dünyayi suan oldugu gibi kan götürür, haksiz miyim degerli kardeslerim.. |
Alıntı:
Senin bahsettiğin kendi toprak bütünlüğü tehdidine... Hamasta Hizbullah ta Talibanda siyasal otoritedir... Bunu israil abd ve ab kabul etmeyebilir... Ama bu onların Siyasal otorite olduğu gerçeğini değiştirmez... o zaman İsrailde terör örgütüdür... |
israilin terör örgütü olup, olmadigi tartisilir ama devlet terörü yaptigi asikardir.. ama söyle bir sorun var hamas otoriteyse el fetih ne oluyor?
talibana siyasi otorite diyorsunuz ama kendi halkindan insanlari öldürüyor burada bir tezat yok mu.. anlasilan o ki siz daha terör örgütü nedir, ne degildir onu bile tam belirtemiyorsunuz hal böyleyken daha adini koyamadiginiz seyi silahla nasil bitireceksiniz! |
Alıntı:
Neyin terörü hangi terör...??? |
Terör örgütü kavramını bana kendi deyiminle anlatabilirmisin...??
ve hangileri sana göre terör örgütüdür veya değildir...??? |
Alıntı:
yani her özgürlük arayani, her hakkini savunani terörist mi görelim nedir bunun cizgisi onu belirtinde ondan sonrada silahli mücadele gerekli midir, degil midir onu tartisalim.. |
Önce terörü bir tespit edelim...
Sonrasında silahlı veya silahsız mücadeleyi tartışalım... Hem tartışmamızın devamiyeti açısından güzel olur... |
Alıntı:
ama olmuyor ki abicim sen soruya soruyla cevap veriyorsun :).. yok cok merak ediyorsun bunu degisik maddelerde siralayabiliriz eli silaha bulasmamis her türlü mücadele bana göre terör örgütü degildir ancak bazen fikirleri bile terör kapsamina girebiliyor.. birde nefsi müdafa durumu vardir siz eger bir ülkenin, zümrenin, bölgenin bütünlügüne tecavüzde bulunursaniz sonucta ortaya etki-tepki olayi girecekdir ve bu hukukta bile nefsi müdafaya girerken neden bazi devletlerin veya kurumlarin keyfi anlayisiyla terör oluyor! |
Alıntı:
|
Dtp görünüşte siyasal olan ama pkk terör örgütü ile organik bağı olan bir kurumdur...
terör örgütü değilse bile destekçisi ve yandaşıdır... |
Ama olmuyor ki...
Sadece İkimiz tartışacak ve münazara yapacaksak... diğerlerine ne gerek... Katılımın daha fazla olması ümidi ile bu gecelik benden bu kadar... |
Alıntı:
|
Yandaş-Destekçi dedim...
Terör örgütü demedim... |
Alıntı:
Alıntı:
Konuya dönersek ekomomik, sosyal, kültürel ve egitim adımlar atılmalıdır diyorsun . Bunların içeriğini açarak verirmisin mesala neler yapılmalıdır daha başka ? Ayrıca terör ordayken özelikle terör var diye bölgeye girmeyen ekonomik yatırımların oraya nasıl girmesini sağlayacaksın bunuda açıklarmısın ? |
Alıntı:
Bizim hükümetimiz döneminde terörist yuvaları lazer güdümlü bomba ve füzeler ile vuruldu .
''Atak'' T129 Helikopter
YerLi Piyade Tüfeği Mehmetçik-1
|
kardes daha ne yazdigindan haberin yok zaten o sözü sen söylemissin bende altina cevap yazmisim :) zaten o yaziyla, altta yazdiklarinin celistigini anlasaydin sorun olmazdida neyse.
kardes farkinda misin la fontain den masallar dinliyoruz yok teknoloji artacak, yok ergenekon cökertilecek!. peki ergenekon nasil cökertiliyor silahla mücadeleylemi hayir! cesur savcilarin, kararli bir hükümetin dik duruyusuyla.. buyur etö örgütünüde sikiysa silahla bitirsene, ayni sekil pkk da yillardir silahla bitmedi teknolojiyse ülkenin en büyük ekonomik payini askeriye ayiriyoruz acaba bu tekonolojinin yenilenmesi icin yetmiyor mu? Alıntı:
|
kusura bakma ama bu konudaki fikirlerimiz sorunun bariscil yönden cözülmesine inanan hükümetimizle uyusuyorsa bizim yapabilecegimiz birsey degildir..
evet bölgedeki halki töhmet altinda birakiyorsunuz.. sunu unutmayin pkk dan en fazla zarari ceken bölge halkidir, en fazla kaybi veren bölge hakkidir hem maddi hemde manevi olarak o bölge bu lanet terörden cok cekmistir siz hala daha o bölge halkini göz ardi edip bu isin silahla cözülecegini düsünüyorsunuz bir 30 yil daha beklersiniz! Alıntı:
|
yani sempazitani!.. peki terör örgütü sempazitanlarina bir yaptirim uygulanamaz mi!
Alıntı:
|
Bu yazıma
Alıntı:
Bu cevap verilmiş . Alıntı:
Alıntı:
Ayrıca ben yazımın hiç bir kısmında ergenekon çökertilecek muhabbetine girmedim. Sadece senin şu kadar yıldır silahlı mücadele yapıldıda ne oldu demene cevap olarak dedimki bu kadar sene içinde Ordu içinde ergenekon yapılanmasının bir kolu olan disiplinsiz özerk bir güç gibi hareket eden bir yapılanma vardı diyorum bu güç doğuda OHAL'dende faydalanarak o yörenin halkına eziyet yapmış onları terör örgütünün kuçağına iteklemiştir demeye getiriyorum . Şimdi ise durum farklı diyorum sen anlamamazlıktan geliyorsun . Terör örgütleri farklı farklıdır yıkıcı terör örgütleri vardır bölücü terör örgütleri vardır her terör örgütüyle aynı yöntemle mücadele edilecek bir şey sözkonusu değildir . Ergenekon örgütünü çökerten cesur savcılardan PKK'yıda çökertmesini isteymezsin bekleymezsinde .. Alıntı:
|
Alıntı:
1.ERGENEKON iddianamesinde yer alıyor bu yapan kim biliyormusun JİTEM. Çoğumuz bunları ergenekon davasıyla öğrendi biz ilk günde öğrendik bunları Bunun gibi sana onlarca örnek verebilirim sistem çözümü silahla aradığı için bugün ergenekon yüzünden binlere yakın kişi sorgulanıyor bugün o yüzden dir ki tehditler aratarak devam ediyor.Ben şahsim olarak sadece AK partinin bu olayları ortaya çıkarması adına aç kalmaya bile razıyım |
Alıntı:
Sİz insanları dışlar ve onları görmezlikten gelirseniz onlarda kendilerine yakın birilerini bulmaları zor olmaz.İşlenen onbinlerce faili meçhul cinayetler yakılan köyler sürgün edilen aileler şimdiye kadar soruna çözüm oldumu ben o bölgede yaşayan biri olarak diyorum ki sen yüzyıllarca savaş yap bütün kürtleri öldüremeden savaşarak bu sorunu çözemezsin artık sorun kürt halkının hakkını savunma adından çıkmıştır.Eğer bir terör örgütünün arkasında güçlü bir ülke var ise ( ki bu israil ve amerikadır) sen bu terör örgütünü kolay kolay bitiremezsin.Şiddete karşı şiddet uygulayan insanları da gördük çiller zamanında binlerce silahı el altından doğuda pkk ye karşı derin devlet tarafından kurulan hizbullaha nasıl verildiğini çok iyi biliyoruz. sonuç nbe oldu onbinlerce can kaybı milyarlarca dolar parasal kayıp bugün en büyük sorunlardan olan ekonomik soruna terör e harcanan paraların yarısı harcansa türkiyenin en kalkınmış bölgesi doğu olurdu. Tekrar söylüyorum çözüme giden yol karşılıklı verilecek olan tavizlerden geçiyor.(bu tavizleri milli değerlere ve hassasiyetlere göre değerlendirmek lazım)inatla bir yere varılmaz şuan gördüğüm her iki tarafında inatla hareket ettiğidir. EZEL kardeşim senin paylaştığın bilgilerin yarısını pkk diğer yarısını jitemin (namı diğer ERGENEKON) yapıyor. .Son zamanlarda çıkan olaylarda askerin ihmalini görüyoruz.ayrıntıya girmek istersen iyice anlatırım.siz bunnlar 2007 yılında ergenekon ismini duymaya başladıktan sonra öğrendiniz ama kürt halkı doğar doğmaz bu tür olayları öğreniyor.Hep derim ergenekonun doğuda o zamanlar sadece adı yoktu herşeyiyle vardı yaşanılıyordu. Bugün artık kimse ekmek derdinde değil herkesin derdi biran önce bu sorunun çözüme kavuşması Faili mechulleri aydınlatarak başlayabilirsiniz. DTP sadece piyondur kendileri demokratik değil ki demokratik talepleri olsun Devlet aslı unsur dedikleri Kürtlere hakların iade ederse zaten sorun otomatik olarak çözülür bunu istemeyen pkk dağda müsadele ediyor devlet içindeki pkk lilerde içerde mücadele ediyor. Dağdaki insanlara sorsanız yarısından fazla sistemin baskılarına dayanamayarak dağa çıkmıştır.yani devlet kendisinden nefret ettirmek için elinden geleni yaptı. Bende diyorum ki 30 yıl yakın yaptıklarınız ve bildikleriniz yanlış silahla başarı sağlanmayacağı gibi çözümede gidilmez. KÜRT SORUNU 80 darbesine kadar büyüyen va darbe sırasında cezaevindeki şartlarla patlak veren bir sorundur ve bu sorun dindar kürtler ile ayrılıkçı ulusal-milliyetçi kürtleri fikirleri örtüşmemesine rağmen birleştirmiştir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
180 darbesi sonrası 1981- yılında Diyarbakır cezaevinde gerçektende ağır işgence gören insanlar bizler kürt olduğumuz için ağır işgence ve muamelelere maruz kaldık diyerekten PKK'ya katıldı diyoruz . PKK 1984'de ilk silahlı eylemine başladı . Ne yaptı PKK adını duyurmak için gitti doğuda ve güneyanadoluda kürt köylerini basıp çoluk çocuk kim varsa katletti hatta hiç unutmam o köylerden kızları dağa kaldırıp tecavüz edip sonra öldürüp dağda kurda kuşa yem ettiler . Jitemden bahsediyoruz evet jitem bazı faili mechul cinayetlere imza atmıştır fakat bölge insanının işlediği faili mechul cinayetleride Jiteme yamayaraktan bir sonuca gitmek çok haksızca olur . Alıntı yaptığın cinayetinde Jitem tarafından yapıldığı kesinleşmiş değildir eğer kesinleşmişse bize bunu kaynak göstererek ispat edebilirmisin ? Hiçbir terör örgütü askeri güçle baskı altına girmediği sürece tasviye edilemez . Hele PKK HİÇ TASVİYE EDİLEMEZ |
sapla, samani ayiralim biz pkk yla uzlasilsin demiyoruz pkk nin var olma nedenleri ortadan kaldirilsin o zaman pkk zamanla güc kaybedecek ve en en sonunda tamamen kendini siyasi arenaya birakacakdir..
birde sunu sormak istiyorum size göre ergenekon yapilanmasi bir terör örgütü müdür eger öyleyse bunla nasil silahli mücadele yapilabilir? |
Alıntı:
Her terör örgütünün PKK gibi olduğunu düşünüyorsunuz galiba Ergekon terör örgütü barışlamı bitirildi ? Mensuplar cezaevinde ne biçim barış :)) Bir sanki savcı askersiz içeri atıyor bunları . Ergenekon terör örgütümüdür diyorsun . Ergin kardeşlerin cezaevinde böğürmelerine bakılırsa öyle ... |
Alıntı:
bu arada askerin bu tutuklamalardan, gözaltilardan pekte memnun oldugunu söyleyemeyiz yani bana göre askeri anlamda bir destek yok! |
Alıntı:
Bu siteye bakmanı öneririm. http://www.kontrgerilla.com/index.asp Bazı yorumlardan uzak durucam pkk sempatizanı görünümünde olmamak adına. Beni köyümden çıkaran devlet mi haksız yoksa devlete bu durumu gerektiren teröristlermi? diye sorsam cevabın ne olurdu. merak ediyorum doğrusu? Doğudaki faili mechullerin bazılarını jitem yapmadı hemen hepsini jitem yaptı o zaman jitem demzdik biz derin devlet veya özel harekat derdik.İsmi önemli değil ne yaptıkları önemli. 90 yılından itibaren olaylar arttı Rahmetli turgut özalın federasyon hayali vardı ve bu federasyonun terörü kökten çözecek güçlü bir çözüm gibi görünüyordu. hiç unutmam 93 nisan'ına kadar çözümler için çaba sarfediliyordu genel af bile düşünülüyordu ama ne oldu nisanda turgut özal ÖLDÜRÜLDÜ. mayıs ta silahsız olan 33 askeri katlettiler sonrası ateşkesler kaldırlıp topyekun savaşa başlandı ve faili mechuller bu dönemde artmaya başladı. tavsiye ettiğim siteye bakıp kafana takılanları tekrar sormanı beklerim. |
Konuya başka bir yönden bakarsak;
Bir hasta adam düşünün acilen hastaneye kaldırılıyor ve teşhis konulmadan tedaviye başlanıyor hemen ameliyat narkoz veriliyor kalp masajları yapılıyor hasta kurtarılmaya çalışılıyor iyi de hastanın neyi var diyen yok ne yapalım diyen yok klasiik kurtarma AMELİYAT!!! Sİz hastanın nesi olduğu bilmeden tedavisinin nasıl olcagına karar vermeden istediğiniz kadar ameliyat yapın adamın çabuk ölmesinden başka bişey yapamazsınız. Önce hasta tedavi edilir hastalığı teşhis edilir gerektiği takdirde AMELİYAT edilir. Başka bir konudan bakalım tekrar Psikoloğa gidiyoruz sorunlarımızı anlatıyoruz psikolog care arıyor ve sorunu nerde olduğunu aramaya çalısıyor çocukluğumuza veya geçmişimizi soruyor yani sorunu geçmişte yaşadıklarımızda aramaya çalışıyor. Geçmişte olanlar nasıl bugündeki sorunlarımıza etkisi varsa günümüzdeki terör belası da bunun gibidir geçmişimizde olan sorunlar terörü beslediğini söylüyoruz ve bunun çözümüne yönelik adımların atılmasını bekliyoruz siz hala terör silahla biter diyorsunuz iyi de kardeşim önce bir tedavi ve teshis belirleyin sonra ameliyata başlayın yok diyorsunuz illa ameliyatla bu işi çözeceğiz. |
Alıntı:
Burda askerin destek verip vermesini konuşmuyoruz hadi diyorum o cesur savcılar gitsinde Kuzey Iraktaki teröristleride teslim alsın diyoruz yapabiliyorlarmı Savcılar KCK yapılanmasına mensup kişileride içeri aldı ertesi gün Osman Baydemir çıktı şerefsiz diye hakaretler yağdırdı bu barışçıl çözüm ise iki tarafında memnun ve razı olduğu bir çözüm olması gerekir ama görüyoruzki her iki olaydada 2 taraf razı değildir sizler olduğunu söyleyebilirmisiniz ? :olmaz: Alıntı:
Alıntı:
|
peki bu savcilardan önceki savcilar neredeydi baksaniza etö nün tarihi cok eskiye dayaniyor demek ki birileri elini tasin altina koymalidir..
kuzey irak o savcilarin ilgi alanina girmiyor orasi silahli kuvvetlerin alanina giriyor yani sizin savundugunuz silahla terörü bitirmesi gerekenlerin.. ben su soruya cevap ariyorum ama nedense bir türlü cevap bulamadim, lafi hep baska yerlere cekiyorsunuz.. Madem silahla sorun cözülüyor neden pkk 30 yildir cözülemedi sorun nerede? |
Alıntı:
Çözüm mercileri biz olmadığımız için sadece düşüncelerimizi paylaşmaktan öteye gidemiyoruz. Alıntı:
(Arkadaşlar kusura bakmayın normal hayattan fazlaca örnek veriyorum umarım kızmazsınız hakınızı helal edin :) ) Asıl sorun cumhuriyet döneminden sonra başlıyor.Osmanlı zamanında etnik ayrım yoktu sadece dini ve mezhep ayrımı vardı osmanlıda türkler ve kürtler müslüman olduğu için herhangi bi sorun yoktu.taki etnik kökene indi sorun başladı.Sonraları da sistem yangına körükle gidince alev sönmedi gittikçe alevlendi.Her hak talebinde bulunana isyancı gözüyle bakıp üstüne asker yollarsanız doğal savunma hakkı doğar. Güzel kardeşim 22 milyon km hükmeden ve 20 farklı etnik kökeni topraklarında barındıran osmanlı nasıl oldu şimdi 770 bin km karde takıldı kaldı. Savaşçı mantığıyla yanlış siyaetlerle her hak talebinde bulunanları bölücükle suçlayıp sonra askeri baskın yaparsanız son kaçınılmaz olur.(bu konuda yanlışım varsa tarih okuyan arkadaşlar düzeltebilirler.) |
All times are GMT +3. The time now is 22:17. |