AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   iRan'in Sirri Sizce ne? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=24402)

maviinsan 04-07-2008 18:18

iRan'in Sirri Sizce ne?

Şii Kıyamet Cemiyeti: HÜCCETİYE

ŞU LİNKİ OKUYUN LÜTFEN

http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=24588

Hüdaverdi 04-07-2008 18:30

iRan'in Sirri Sizce ne?

Muhammed Hatemi de Roma ziyaretinde bir kadının elini sıkınca şimşekleri üzerine çekmişti :-*
Seviyorum İran'ı.Türkiye'deki araştırmalara göre Ahmedinecad en çok sevilen lider :-*
Allah yar ve yardımcısı olsun.

ismet 04-07-2008 21:36

iRan'in Sirri Sizce ne?

İran, Türkiye için tehlikeli bir ülke değil Hatta Türkiye'nin yanında ve yanında olmaya devam edecek bir ülke. Ahmedinejad da sade ve güzel hayatı ile ilgi toplamış. Dünyada az bulunan liderlerden birisi. İrandaki rejim ise Türkiye için bir tehdit değil Onlar bizim rejim anlayışımıza saygılılar biz de onların rejim anlayışına saygılı olursak sorun olmaz ama bunlar irticai adam öldürüyor herkese zorla iş yaptırıyor kadın hakları yok İranda dersek İranla armızdaki dostluk bağlantısı bozulabilir!... Ben asla bozulmasını istemem İran ile. Sonuçta hepimiz müslümanız Şii Sunni fark etmez hepimizin Kitabı bir Peygamberi bir... İran dan bize bir zarar gelmez Bizim ülkemizde ezan sesleri geldikçe İrandan bize güllerden başka birşey gelmez...

maviinsan 04-07-2008 21:41

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

İran dan bize bir zarar gelmez

Vaktiyle pkk ya en çok onlar destek veriyordu ama.Müslümanlığı neden son 5 yıldır tutuyor dersiniz?
İrandan çıkarı değiştiği zaman bal gibi de zarar gelir :-*

ben İran dan nefret ediyor değilim ama;İran ile eilişkilerimizde temkinli davranmak gerekiyor...Ekonomik ilişkilerimiz son derece yüksek olmalı.Çünkü adamların büyük enerj kaynakları var..Ve bölgedeki sorunların üzerine beraber gidebiliriz :-*

Eşref 04-07-2008 21:58

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Vaktiyle pkk ya en çok onlar destek veriyordu

97'de pjak kurulunca akılları başlarına geldi tabi.

ENGİNEER 04-07-2008 22:00

iRan'in Sirri Sizce ne?

İkiyüzlülerin dünyasında dürüst ve karakterli olmayı başaran, düşman bile olsa saygı kazanır...

Amenna__ 04-08-2008 01:02

iRan'in Sirri Sizce ne?

Tarih tekerrürden ibarettir denir unutmayalım ki osmalı devleti ne zaman yuzunu batıya dönüp viyana kapılarında dayansa arkadan ilk vuran iran olmustur biraz osmanlı tarihi okuyan bilir bunu ve bugun avrupa ellerimizde değilse bunun en buyuk müsebbibi irandır. Bundan 2 sene önce vakit gazetesi yazarı hasan kara kaya iran gezisinden sonra izlenimlerini anlatırken hayretini gizleyemediğini söylemişti gördükleri karşısında. Kısaca özetlersem amarikaya bu kadar düşman gözükürken baktığı her yerde coca cola reklamları girdiği her bakkalda en ön raflarda coca colalar yapacağımı en ufak alışverişte bile bizim paramızı kabul etmeyip dolar istemeler gibi bi dünya zıtlıktan bahsetmişti vel hasılı İRANA GÜVEN OLMAZ!!!

ismet 04-08-2008 17:41

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Vaktiyle pkk ya en çok onlar destek veriyordu ama.Müslümanlığı neden son 5 yıldır tutuyor dersiniz?
İrandan çıkarı değiştiği zaman bal gibi de zarar gelir :-*

ben İran dan nefret ediyor değilim ama;İran ile eilişkilerimizde temkinli davranmak gerekiyor...Ekonomik ilişkilerimiz son derece yüksek olmalı.Çünkü adamların büyük enerj kaynakları var..Ve bölgedeki sorunların üzerine beraber gidebiliriz :-*

Son 5 yılda olan değişiklikleri düşünmek gerekir. İran'ın Pkk yı ve Kurdistanın kurulmasını destekleyeceğini düşünmüyorum Çünkü Sözde Kurdistan ülkesi sınırları İran dan da toprak alır niteklikte hem de bayağı çok. Hem İran Saddam rejimini desteklemiyordu. Iraktaki Kürdlere destek vermiştir ama Saddam'a karşı. Son 5 yıl içinde Saddam gitti ABD geldi Irak a İran Kürdleri ABD ye karşı desteklemiyor çünkü sorunları direk ABD ile Irakla değil... Eminim ki İran bugün PKK yı desteklemeyecektir çünkü bu çift başlı yılanın diğer başı batı İran da...

ENGİNEER 04-08-2008 17:45

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

amenna__21 Nickli Üyeden Alıntı
Tarih tekerrürden ibarettir denir unutmayalım ki osmalı devleti ne zaman yuzunu batıya dönüp viyana kapılarında dayansa arkadan ilk vuran iran olmustur biraz osmanlı tarihi okuyan bilir bunu ve bugun avrupa ellerimizde değilse bunun en buyuk müsebbibi irandır. Bundan 2 sene önce vakit gazetesi yazarı hasan kara kaya iran gezisinden sonra izlenimlerini anlatırken hayretini gizleyemediğini söylemişti gördükleri karşısında. Kısaca özetlersem amarikaya bu kadar düşman gözükürken baktığı her yerde coca cola reklamları girdiği her bakkalda en ön raflarda coca colalar yapacağımı en ufak alışverişte bile bizim paramızı kabul etmeyip dolar istemeler gibi bi dünya zıtlıktan bahsetmişti vel hasılı İRANA GÜVEN OLMAZ!!!

Söylediğin çok doğru...İran bizi gerçekten her sefere çıkışımızda arkamızdan vurmuştur!
Çinliler, Ruslar ve İranlılar bizim genelde tarihten ileri gelen rakiplerimizdir ve genelde de pek dostluk kurmazlar!

Fakat gerçek manada İslamiyetin tadını almış her insanın/milletin diğer Müslüman insanı/milleti destekleyeceğini düşünüyorum...
Batı'ya güvenmektense İranlılara güvenmeyi tercih ederim...

ismet 04-08-2008 18:07

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı

Batı'ya güvenmektense İranlılara güvenmeyi tercih ederim...[/b][/i]

İşte bu doğru. Ne de olsa onlar müslüman. İran bizi arkamızdan vurmuş olabilir ama buna bakılarak İran Batının yanında dememiz yanlış olur. İran birçok buluşunu Batıdan almadı kendisi yaptı kendi bilima adamları çalışarak yaptılar ve Batı İran a yardım etmedi. Hem bizi arkamızdan vuran İran Şahlar İranıydı şimdi ise İslami bir cumhuriyet rejimini tercih etmiş bir İran asla müslüman kanı akıtmaz bizi asla arkamızdan vurmaz. Şii Sunni arasındaki çekişme gibi bir teori ortaya atılabilir ama şimdiki İran cumhurbaşkanı Ahmedinejad böyle bir ayrımı da destelemiyor eğer Allah'a onun kitabına peygamberine inanıyorsa yani Hz Muhammed'i peygamber olarak görüyorsa o müslümandır ve İran'dan o ülkeye zarar gelmez. Hem Ahmedinejad'ın dostluk örneği olarak yani müslümnaları bir bütün olarka Şii Sunni olarak ayırmamasını şurdan anlıyoruz. Ahmedinejad da Sunni lerle Hacca gitti onlarle birlikte namaz kıldı. Şiilerin ve Sunni lerin ortak noktalarının çok olduğunu gösterdi. Bütün müslümanlar kardeş ama bizim adımız mehmet onlarınki ahmet yani sadece isimlerimiz faklı onlar da namaz kılıyor oruç tutuyor hacca gidiyor kurban kesiyor aynı kitabı okuyor aynı peygambere inanıyor yani kardeşler. Din Dünyada milletten daha bütünleştirici bir kavramdır...

ENGİNEER 04-08-2008 18:10

iRan'in Sirri Sizce ne?

Söylediklerine katılıyorum...

Aradaki soğukluğun nedeni belkide önyargılarımız...

İslam dünyası birbirine güvenmeyi öğrenmeli artık...

Kafes 04-09-2008 00:56

iRan'in Sirri Sizce ne?

Birbirimize guvenmesek bile uzlasma yolunu tercih etmeliyiz.
Avrupa Birligindeki tum ulkeler birbiriyle uzlasarak bu kadar ilerlerdi.
Dikkafalik yapip, sabit fikirli olmaya devam edip, kendimizi ustun gormekten vazgecemezsek ilerleme cok zor diye dusunuyorum.
Dolayisiyla, herkesten, her olaydan kendi payimiza bir seyler cikarmali, uzlasmaliyiz. Bir kelime ogrensek bile gunun sonunda, kafidir.

rikopasa 04-11-2008 11:45

iRan'in Sirri Sizce ne?

Sn. maviinsan ...

Alıntı:

Türkiye de ise Kemalistler iktidara gelse sokakta başörtülü gezilmesini yasaklayacaklarını söylüyorlar sitelerinde...
Bu hangi sitede yazıyor ? bilmek istiyorum ... kaynak gösterirmisiniz lütfen ...

mavera 04-11-2008 11:58

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Sn. maviinsan ...

Alıntı:

Türkiye de ise Kemalistler iktidara gelse sokakta başörtülü gezilmesini yasaklayacaklarını söylüyorlar sitelerinde...
Bu hangi sitede yazıyor ? bilmek istiyorum ... kaynak gösterirmisiniz lütfen ...

Cogunun bilincaltinda bu düsünce mevcut, sen bir chp ve add forumlarina gir bakalim orada sarfedilen sözlerin yukarikinden farki nedir..
Hepsi müfessir olmus basörtüsünün islamin sarti olup, olmadigini tartisiyor ;)

rikopasa 04-11-2008 12:15

iRan'in Sirri Sizce ne?

bilinçaltı dersek önyargıya girmezmi ?
ben kaynak istedim ... bu söylendiğine göre bir yerlerde okunmuş ve nerede okunduğunu bilmek istiyorum.
linki falan yokmu ?

başörtüsünün islamın şartı olup olmadığını ilahiyat profesörleri bile tartışıyor , insanlarında tartışması gayet normaldir.
simge , bayrak olarak gösterilen bir şey illaki tartışılmalı.
Tartışmak iyidir ... yol alırız , en iyisini bulmamıza yardımcı olur ...

TÜRK IRKI 04-11-2008 12:18

iRan'in Sirri Sizce ne?

İran ın sırrı içinde hain potansiyelinin sıfıra yakın olması yani içten karışıklığın çıkartılamıyor olması.

mavera 04-11-2008 12:23

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

bilinçaltı dersek önyargıya girmezmi ?
ben kaynak istedim ... bu söylendiğine göre bir yerlerde okunmuş ve nerede okunduğunu bilmek istiyorum.
linki falan yokmu ?

başörtüsünün islamın şartı olup olmadığını ilahiyat profesörleri bile tartışıyor , insanlarında tartışması gayet normaldir.
simge , bayrak olarak gösterilen bir şey illaki tartışılmalı.
Tartışmak iyidir ... yol alırız , en iyisini bulmamıza yardımcı olur ...

kardes kusura bakma ama tartistigin sey dinin bir emri fb-gs macini tartismiyorsun yok eger tartisacaksan bu konuda ehil olman lazim..
Dinin sencesi, bencesi olmaz dinin referanslari bellidir Kuran ve Sünnet ona göre hareket edilir ama bazilari eski köye yeni adet getirmeye, caldiklari minareye kilif uydurmaya calisyiorlar..
Sonucta büyük cogunlugun ictihat ettigi bir konuda bir, iki aykiri sesin söyleminden yola cikarak büyük bir cogunlugun tercihini töhmet altinda birakmak hic ama hic etik degildir..
Birde ayinesi istir kisinin, lafina bakilmaz yani onlar bizi yaniltacak is yaptilardami biz önyargisiz yaklastik!

rikopasa 04-11-2008 12:33

iRan'in Sirri Sizce ne?

Kişisel olarak o konuyu hiç tartışmadım tartışmamda , bu inanç ile ilgili bir konu buda Allah la kul arasında olduğu için beni bağlamaz ama neden insanları diğer insanların neye inandığı bu kadar ilgilendirir onuda anlamam.
Tabiiki febe - gese maçı değil ama dediğim gibi bu konuyu insanların önünde ilahiyatçılar tartışıyorsa tartışan insanlarıda anlamak gerekmezmi.
Sen dinimizin kanunu , emri diyorsun diğerleri Kur'an da yazılı değil diyor.
Aman yanlış anlama olmasın , yineleyeceğim "beni kesinlikle enterese etmez" , ben tartışılmaya açık bir konu özelliklerini taşıyor ve tartışılmasıda bu yüzden doğal diyorum

mavera 04-11-2008 12:47

iRan'in Sirri Sizce ne?

hadi ilahiyatcilari anlariz onlarin belli bir bilgisi, birikimi vardir tartisabilirler peki basta deniz baykal olmak üzere bir cok kisinin ayet ve hadisleri kendince yorumlamalarina ne diyorsun?
Kaldiki öyle is ögretmek yerine ya bu kadar insan inanmis ve bu inancin geregini yerine getirmis diyerek neden saygi duyulmuyor..
En son örnegi basörtülü bir hastayi muayene etmeyen doktorla gördük bu ne cürrettir, bu ne haddini asmaktir bunu hangi hukuk ve etik kuralla izah edebiliriz ki..
Acaba laiklik yanlis mi yorumlaniyor?

rikopasa 04-11-2008 13:52

iRan'in Sirri Sizce ne?

Ben ilahiyatçılar dahil kimsenin tartışmaması gerekir diyorum zaten , Deniz Baykal ın veya her kim tartışıyor ise bunada karşıyım ve doğru değil diyorum.
İnançlara hatta inanmayışa bile saygı duymayanları kabul etmiyorum.
Kimmiş bu doktor ? Bu hangi görüşte olunursa olunsun kınanması gereken bir olay. İnsanlık adına tepki gösterilmesi gereken bir durumdur. Diploması iptal edilmelidir.

LüGaT 04-11-2008 13:57

iRan'in Sirri Sizce ne?

Kimilerine Özdemir İncenin İlhan Selçuk'un Oktay Ekşi'nin Deniz Baykal'ın fetvası Resulun sünnetinden, bunca yıllık islam geleneğinden, günümüzdeki ve geçmiş alimlerin görüş birliğinden, Kur'anın açık lafzından daha değerli geliyor.

Ne halleri varsa görsünler.

Ne güzel buyurmuş resul: "Utanmıyorsan istediğini yap"

mavera 04-11-2008 14:08

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

Ben ilahiyatçılar dahil kimsenin tartışmaması gerekir diyorum zaten , Deniz Baykal ın veya her kim tartışıyor ise bunada karşıyım ve doğru değil diyorum.
İnançlara hatta inanmayışa bile saygı duymayanları kabul etmiyorum.
Kimmiş bu doktor ? Bu hangi görüşte olunursa olunsun kınanması gereken bir olay. İnsanlık adına tepki gösterilmesi gereken bir durumdur. Diploması iptal edilmelidir.

zaten ilk tepkide chp den geldi bu konuda su anda olay mahkeme asamasinda ;)..bizde onu diyoruz kimse inancindan dolayi dislanmamali, hor görülmemeli..
ancak nedense bazi kesimler inanclari kendi kaliplarina sokmaya calisiyor, insanlari kendi görüslerine inanmaya zorluyor birakin isteyen basini örtsün, istemeyen örtmesin bunda ne gibi bir sakinca var ki..

rikopasa 04-11-2008 14:22

iRan'in Sirri Sizce ne?

Olayın "siyasi simge" tarafı bu özgürlüğü baltalıyor , "velevki siyasi simge" bunlar baltalıyor ... Radikal insanlar , uç noktada olan insanlar , bu tip söylemler engelliyor ... Bunları söyleyenler , bebeklere başörtü takanlar , yav daha bebek ya bebek ... ne işi var türbanla mitingde ön saflarda ...
Bu görüntüler hoş değil.
Yani siyasi simge olduğu apaçık ortadayken rejiminde kendini koruması veya tepki vermesi doğaldır. Tabii bu arada kurunun yanında sizler gibi türbanı inançları doğrultusunda yorumlayan yaşlarda yanıyor maalesef.

mavera 04-11-2008 14:26

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

Olayın "siyasi simge" tarafı bu özgürlüğü baltalıyor , "velevki siyasi simge" bunlar baltalıyor ... Radikal insanlar , uç noktada olan insanlar , bu tip söylemler engelliyor ... Bunları söyleyenler , bebeklere başörtü takanlar , yav daha bebek ya bebek ... ne işi var türbanla mitingde ön saflarda ...
Bu görüntüler hoş değil.
Yani siyasi simge olduğu apaçık ortadayken rejiminde kendini koruması veya tepki vermesi doğaldır. Tabii bu arada kurunun yanında sizler gibi türbanı inançları doğrultusunda yorumlayan yaşlarda yanıyor maalesef.

ama ayni bebek cumhuriyet mitinginde kahrolsun seriat, kahrolsun akp bagirirken sorun olmuyor degil mi kardes? bakiniz basbakanin sözünü iyi anlamaya calisiniz..
simge dahi olsa bir kisinin tercihini yasaklamak kimin haddinedir? bir insana sen kirmizi giyme, sen ayakkabi giymek kimin haddinedir?
Simdi birileri söyle yapiyor, sunlar böyle diyor diyerek bir özgürlük talebini gözardi etmenin hic bir izahi yoktur, hic bir neden bir özgürlügün kisitlanmasi icin gerekce olamaz..

rikopasa 04-11-2008 14:49

iRan'in Sirri Sizce ne?

Nasıl sorun olmuyor ... ben onada karşıyım.
Simge haline getirilmeseydi ki bence simge haline getirilmesi hiç dürüst değil , bilerek getirildi , yasak masak olmazdı. İnançlar üzerinden siyaset yapılmamalı.
Şimdi birbirimizi kandırmayalım , ayakkabıyla türbana bakış açısı aynımıdır yani , sizin bakış açınız aynıdır benimde aynı ve bu anlamda alabildiğine özgür bırakılmalı. Ama işte türban takmama seçeneğide kişi büyürken gelişirken kişiye bırakılmalı aile baskısı olmamalı ki bunu istediğiniz kadar inkar edin bu baskı var , ailelerce oluruna bırakılmıyor. Burada da türban takmama özgürlüğü kısıtlanmıyormu ?

Madem ayakabı türban eşit o zaman tekrar kırmızı sarı yeşil kurdelalar taksın dtp li milletvekilleri mecliste , nasıl olsa doğanın renkleri değilmi onlarda.

Yineliyorum , kesinlikle yasak olmamalı ve yasaklanması yanlış ... ama bu hale getirenler var.

mavera 04-11-2008 14:52

iRan'in Sirri Sizce ne?

Evet basörtüsünden nemalananlar var ama basörtüsü yasagindan nemalananlarda var..yani basörtüsü yasagida birileri icin simge ona ne yapacagiz peki?
birileri nemalaniyor diye, birileri siyasal simge takiyor diye cogunlugun en temel haklarindan birini gözardimi edecegiz, o iste firsat eger basörtüsü yasagi kalkarsa onun üzerinden nemalananlarinda ranti sona ermeyecek mi ama iste basörtüsü yasagindan rant elde edenler buna izin vermiyor yoksa laiklik filan hikaye..

rikopasa 04-11-2008 15:23

iRan'in Sirri Sizce ne?

Karşılıklı nemalandıkları konusunda hemfikir olabilirim ama yasak nasıl bir simge olur onu anlayamadım.
Tamam o zaman sizler gençlik kolları olarak hükümeti uyarın türbanı kullanmayın , bazı engellerinde sebebi sizsiniz diye. Bende bu samimiyetinize güvenerek tüm düşüncemi değiştireyim. "camiiler kışla minareler süngümüz" , "savcı ölümüde düşünmeli" şimdi bunlar doğru söylemmidir arkadaşlar ?

Yasak kalkarsa ki kalkmalı ama sonrası belirsiz , işin içine cübbe girecek sarık girecek , kaşımak isteyenler tam tersi donla gelecek , diğeri kırmızı yeşil sarıyı toka yapıp gelecek , öteki yahudilerin giydiği o elbiseyle gelecek falan filan ...

eddie 04-11-2008 15:26

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

Karşılıklı nemalandıkları konusunda hemfikir olabilirim ama yasak nasıl bir simge olur onu anlayamadım.
Tamam o zaman sizler gençlik kolları olarak hükümeti uyarın türbanı kullanmayın , bazı engellerinde sebebi sizsiniz diye. Bende bu samimiyetinize güvenerek tüm düşüncemi değiştireyim. "camiiler kışla minareler süngümüz" , "savcı ölümüde düşünmeli" şimdi bunlar doğru söylemmidir arkadaşlar ?

Yasak kalkarsa ki kalkmalı ama sonrası belirsiz , işin içine cübbe girecek sarık girecek , kaşımak isteyenler tam tersi donla gelecek , diğeri kırmızı yeşil sarıyı toka yapıp gelecek , öteki yahudilerin giydiği o elbiseyle gelecek falan filan ...

bence kim nasıl isterse gelsin.. parka da simge ama kimsenin laf ettiği yok.. yoldaki adam cübbe de giyse mayo da giyse karışmayı doğru bulmuyorum ben..

ENGİNEER 04-11-2008 15:27

iRan'in Sirri Sizce ne?

Ahmet abi gerekli cevabı vermiştir nasılsa ve Eyüp'te dokunmak istediğim konu hakkında gerekli olanı yazmış ama ben yinede söylemek isterim...

Kemalist kardeş!

Bizim başörtü konusunda herhangi bir tereddütümüz yok ve gerçekten Müslüman olan hiçkimsede de yok...
O sizin kuruntunuz...

mavera 04-11-2008 15:28

iRan'in Sirri Sizce ne?

kardes söylemlerinde samimi degilsin..buyursun donla ünv ye gelmeye cesaret eden varsa gelsin!...birseyi ihtimaller üzerine göre yasaklamak ne kadar sacma..
O zaman demokrasiyide yasaklayalim mazallah sonra din devleti isterler..eger bir yasak varsa bu cözülür, bunun sonrasi, öncesi irdelenmez..
o alintiladigin sözlere gelince o sözlerin önünü, arkasini doldur ondan sonra konusalim kardes sayin arinc bir cenazede basinin sorularina ölümün oldugnu hatirlatmis savcida olsan öleceksin, basbakanda bundan ne gibi bir sakinca varki..
basörtüsü yasagindan nemalanan parti chp dir cünkü chp basörtüsü yasagi kalkinca bu konuda muhalefet yapamayacagini bildigi icin, kendi kücük azinliginin bu konudaki tutumunu bildigi icin laikligi bahane ederek basörtüsü karsitligi yapiyor..
basbakan dinden imandan bahsedince, ayet, hadis okuyunca radikan dinci oluyor baykal söyledigi zaman laik oluyor anlayamadim gitti..

rikopasa 04-11-2008 15:58

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

Kemalist kardeş!

Bizim başörtü konusunda herhangi bir tereddütümüz yok ve gerçekten Müslüman olan hiçkimsede de yok...
O sizin kuruntunuz...
Süper , yararlı bir yorum.

Yani sen gerçek müslümansın ben değilim , Kemalist'im ya.
Kuruntumun ne olduğuna senmi karar veriyorsun ?
Sakın bana birdaha inancımı yorumlayacak cevaplar atma.
En az senin kadar müslümanımdır.

Atatürk ü sevmek veya laiklik eşittir dinsizlik değildir , bunu anlayın artık ....

ENGİNEER 04-11-2008 16:02

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

Alıntı:

Kemalist kardeş!

O sizin kuruntunuz...
Süper , yararlı bir yorum.

Yani sen gerçek müslümansın ben değilim , Kemalist'im ya.
Kuruntumun ne olduğuna senmi karar veriyorsun ?
Sakın bana birdaha inancımı yorumlayacak cevaplar atma.
En az senin kadar müslümanımdır.

Atatürk ü sevmek veya laiklik eşittir dinsizlik değildir , bunu anlayın artık ....

Seni inancına yorlum yaparsam ne olur?
:)
Başörtüsü hakkında tereddüte sahip bir insan gerçekten Müslüman olamaz!
Din dogmatiktir ayetleri sorgulayamazsın Kemo!
Arapça bilmeden yada tefsir dersi almadanm hiç yorum yapamazsın!
Bu konu hakkında yorumlarını örnek aldıklarınızda Zekeriyya Beyaz gibi porno film izlerken yakalanan sapık hocalar yada Özdemir İnce gibi din düşmanı sallama yazarlar!

Son sözüne gelince;

Laiklik = Dinin devlete karışmaması...Yani dini ayrı tutmak...Daha açıkçası devleti dinsiz hale getirmek!

Laik olan vatandaş hakkında bişey demeye gerek duymuyorum Kemo...

rikopasa 04-11-2008 16:12

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

Daha açıkçası devleti dinsiz hale getirmek!
Onun için devlet dairelerinde mescit var dimi ?

Alıntı:

Arapça bilmeden yada tefsir dersi almadanm hiç yorum yapamazsın!
Arap Lawrence , bu ülkeyi arkadan vuranların dilinimi öğrenicem. Onun yerine Kur'an ın Türkçe mealini okumak daha mantıklı değilmi ?
Haaa eğer arap sermayesinin uşağı olmak için can atıyorsam o başka.

Alıntı:

Zekeriyya Beyaz gibi porno film izlerken yakalanan sapık hocalar
Bunu bilmiyordum öğrenmiş olduk.

Alıntı:

Kemo...
Bu konu hakkında birşey yazmayacağım çünkü Çanakkale de , Anafartalarda , Büyük Taaruzda , Kurtuluş Savaşında savaşı bizzat muharebe alanından yönetmiş bir gazi için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk için bunu yazan birisin.
Allah ıslah etsin ...

rikopasa 04-11-2008 16:17

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

Laik olan vatandaş hakkında bişey demeye gerek duymuyorum
"Kişi laik olamaz" a vurgu yapmışsın ama "laik olmayan vatandaş" hakkında birşeyler dersin dimi ?

ENGİNEER 04-11-2008 16:19

iRan'in Sirri Sizce ne?

Devlet dairelerinde mescit yoktu...
Diyanet İşleri Başkanlığı ise kaldırılmıştı..
Cumhuriyetin ilk yıllarında bilhassta İnönü liderliğinde laiklik uğrundan dine yokmuş muamelesi yapıldı!

Şükürler olsun ki Menderes 1950 yılında geldiğinde devran döndü...Özal devam ettirdi...Bizde dinsizliğin önünde ki en büyük engeliz inş...;)

Arapça öğrenmekle arkadan vurmanın ne alakası var?
Eğer başka bir dilde yazılmış bir kitabı o dilde okuyup anlarsan tam manasıyla anlarsın fakat çevirirsen mutlaka aksaklıklar ve hatalar olacaktır...
O yüzden bilmeden yorum yapmamak gerekir...Yada gider arapçayı bilene sorarsın burada başörtüsü var mı diye...

Özdemir İnce bilemez yani...

Kemo lafım Kemaliste...Atatürk'e değil...;)

ENGİNEER 04-11-2008 16:30

iRan'in Sirri Sizce ne?

yalçın abi muhtemelen anlamayacak yazdıklarından...

rikopasa 04-11-2008 16:39

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

Kemo lafım Kemaliste...Atatürk'e değil...
Bunu yazacağını biliyordum ... o zaman şöyle yazayım belki daha rahat anlarsın ...

Bu konu hakkında birşey yazmayacağım çünkü Çanakkale de , Anafartalarda , Büyük Taaruzda , Kurtuluş Savaşında savaşı bizzat muharebe alanından yönetmiş bir gaziNİN Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ÜN DÜŞÜNCELERİ , İNKİLAPLARI , MİRASLARI için bunu yazan birisin.

Değişiklikleri kırmızı ve büyük yazdımki zor olmasın senin için.

Demek istiyorumki ; benim yazdığımdan ne demek istediğimi anladın ama hala çekeliyorsun.

Atatürk gibi birinin düşünce tarzına , rejimine dalga geçmek suretiyle "Kemo" deniliyor ise kendisi içinde denilir , denilebilirmi sence ?
Atatürkü ün kendisi içinde dalga geçebilirmisin ? yoksa bu sadece düşünceleri veya rejimi içinmi geçerli ?

ENGİNEER 04-11-2008 16:42

iRan'in Sirri Sizce ne?

Aatürk'e saygı duyarım fakat Atatürk gibi düşünmek zorunda değilim ve o düşüncelerde eğer sapmışsa bunu açıkça söylerim!

Atatürk eğer kendisinden önce birilerinin ismini alıpta sonunada ''İZM'' ekleseydi inan bana bu ülkeyi felan kuramazdı...

Şimdi gitmek zorundayım fakat sen cevabını yaz bu sitede cevap verecek insan bol...;)

rikopasa 04-11-2008 16:44

iRan'in Sirri Sizce ne?

Yazdıklarımdan hangisi sapmış bir düşünce göster sana hak vereceğim ... sonuçta "Kemo" kelimesini bana söyledin.

Sorun değil döndüğünde cevaplarsın ...

mavera 04-11-2008 16:47

iRan'in Sirri Sizce ne?

Alıntı:

Yazdıklarımdan hangisi sapmış bir düşünce göster sana hak vereceğim ... sonuçta "Kemo" kelimesini bana söyledin.

Sorun değil döndüğünde cevaplarsın ...

ben devam edeyim kardes 8)

All times are GMT +3. The time now is 18:41.