AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Namaz (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=243)
-   -   Namaz Kılıyor musun? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=9274)

fütüvvet 05-20-2008 21:48

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

neşe Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

politikaci Nickli Üyeden Alıntı
ben maalesef kılmıyorum

üzüldüm ..çok üzüldüm..

İnşallah kılarsın..namaz bir çeşmedir sadece bu dünyada akar.. öbür tarafta hesabı var..

inşallah kana kana içmediğine pişman olmassın..

çünkü pişmanlığın en acısını öbür alemde duyacağız..inşallah duymassın..

hayret ilk defa hem fikiriz..........

sevindim o zaman bu duruma..
dua edelim inşallah..namaza ehemmiyet vermek gerek.. kılmayan kardeşlerimiz bizden hesap sorarlar..
o kadar yazdınız konuştunuz ama namazda ısrar etmediniz derler..

Neşe 05-20-2008 21:49

Namaz Kılıyor musun?

namaz kılmayan kardeşlerim sizde secdeye varın huzura erin..........

fütüvvet 05-20-2008 21:53

Namaz Kılıyor musun?

Bahaneleri Namazdan sonra düşünelim isterseniz..

bi çay demlerim size.. o zaman konuşuruz namaz bahanelerini..

ama önce namazımızı kılalım..o güzel abdestle arınalım namazla nefes alalım emi..

itiraf etmekte namaza bi adım atmak gibidir...

Neşe 05-20-2008 21:54

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

ama önce namazımızı kılalım..o güzel abdestle arınalım namazla nefes alalım emi..

çok haklısın kardeşim sonuna kadar destekliyorum seni..... :-* :-*

fütüvvet 05-20-2008 22:01

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

Alıntı:

Allah Razı olsun..kardeşim..

Neşe 05-20-2008 22:02

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Allah Razı olsun..kardeşim..

saol senden de ne demek .........

fütüvvet 05-20-2008 22:05

Namaz Kılıyor musun?

Ah bide bi kardeşimiz buraya yazsa

"İnşallah bu akşam namaza başlıyorum..duaa edin" dese..

ne güzel olurdu..Rabbim nasip eder inşallah..

hacer 05-21-2008 00:10

Namaz Kılıyor musun?

rabbim herkese namaz aşkı versi kılanlar kılmayanlara her namazda dua etsin inş

taya 07-19-2008 01:19

Namaz Kılıyor musun?

teşekkürler..

Neşe 07-19-2008 01:22

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

hacer Nickli Üyeden Alıntı
rabbim herkese namaz aşkı versi kılanlar kılmayanlara her namazda dua etsin inş

amin

cartman 07-19-2008 01:38

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

Ah bide bi kardeşimiz buraya yazsa

"İnşAllah bu akşam namaza başlıyorum..duaa edin" dese..

ne güzel olurdu..Rabbim nasip eder inşAllah..

Yazayım kardesım.. O aksam yazamadım ama artık yazıyorum..Keske burda olsanda konussak..Rabbim sendende razı olsun..Ama sen yoksun forumda nerdesın :(

politikaci 07-19-2008 01:39

Namaz Kılıyor musun?

maalesef hayır :(

Neşe 07-19-2008 01:45

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

inşallah rabbim birgün sanada nasip eder

politikaci 07-19-2008 01:46

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

Alıntı:

inşAllah rabbim birgün sanada nasip eder

inşallah..

çilik 08-13-2008 13:58

Namaz Kılıyor musun?

allaha şükür şimdilik iyi gidiyoruz şeytana uymayız inşallah ve en önemlisi allah kabul eder inşallah

**yanlız_02** 08-13-2008 14:00

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

inşallah bir başlayıp bi daha bırakmazsın(biz de kılmaya çalışıyoruz ama nasıl)mevlam yardımcımız ılsun

Ak_Kelebek 08-13-2008 14:03

Namaz Kılıyor musun?

Çok şükür 1 ay 20 gün önce başladım çok huzurluyum...Rabbim herkese nasip etsin :)

çilik 08-13-2008 14:04

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı
Çok şükür 1 ay 20 gün önce başladım çok huzurluyum...Rabbim herkese nasip etsin :)

Amin ;D ;D

cartman 08-13-2008 14:06

Namaz Kılıyor musun?

Mesajlardan bakıldıgında 20 mayısta benımde kılmadıgım kayıp gunlerımı gormek mumkundur :( :( Bu linkin önemı ve dualar olsa gerek yaklasık 2 aydır bende kılıyorum..Rabbım nefsıme uyup bırakaktıgım gunlerı bana gostermesın :-* Futtuvet nickli arkadası tanıyan kımse varmı ?

Ak_Kelebek 08-13-2008 14:08

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı
Mesajlardan bakıldıgında 20 mayısta benımde kılmadıgım kayıp gunlerımı gormek mumkundur :( :( Bu linkin önemı ve dualar olsa gerek yaklasık 2 aydır bende kılıyorum..Rabbım nefsıme uyup bırakaktıgım gunlerı bana gostermesın :-* Futtuvet nickli arkadası tanıyan kımse varmı ?

evet ben tanıyorum kardeşim :)

cartman 08-13-2008 14:09

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı

evet ben tanıyorum kardeşim :)

Nası gorusebilirim kendısı ıle :)

MelekTube 08-30-2008 15:19

Namaz Kılıyor musun?

Rabbim devamını nasip etsin cartman ;)

Neşe 08-31-2008 01:04

Namaz Kılıyor musun?

rabbim kılamayanlara da nasip etsin.........

MelekTube 08-31-2008 01:09

Namaz Kılıyor musun?

amin.. :-*

Neşe 08-31-2008 01:09

Namaz Kılıyor musun?

Alıntı:

MelekTube Nickli Üyeden Alıntı
amin.. :-*

saol canım yürekten amin..... :-*

murat344 11-08-2008 16:56

Namazın akıllı, büluğ çağına girmiş, hayız ve nifastan temizlenmiş her müslümana farz olduğu konusunda görüş birliği vardır. Namaz ve oruç gibi bedenî ibadetlerde vekâlet ve niyabet geçerli değildir. Namazın farz olduğunu inkâr eden dinden çıkar. Çünkü namaz kesin ayet, hadis ve icma delilleriyle sabittir. Tembellik veya umursamazlık sebebiyle namazı terkeden âsî ve fasık olur.
Namazı kılmamak dünya ve âhirette azaba sebep olur. Âhiretteki azapla ilgili olarak Allah Teâlâ şöyle buyurur: "Onlar suçlulara sorarlar: Sizi Sakar cehennemine sürükleyen nedir? Suçlular şöyle cevap verirler: "Biz namaz kılanlardan değildik” (el-Müddessir, 74/40-43). "Onlardan sonra öyle bir nesil geldi ki, namazı terkettiler, heva ve heveslerine uydular. Onlar bu taşkınlıklarının cezasını yakında göreceklerdir. Fakat tövbe edip, iman eden ve salih amel işleyen bunun dışındadır" (Meryem, 19/59, 60). "Vay o namaz kılanların haline ki, onlar kıldıkları namazdan habersizdirler" (el-Mâûn, 107/4-5). Hz. Peygamber (s.a.s)'de şöyle buyurmuştur: Bilerek namazı terkeden kimseden Allah ve Resulunün zimmeti kalkar" (Ahmed b. Hanbel, IV, 238, VI, 461). Kim ikindi namazını terkederse ameli boşa gitmiş olur" (Buhârî, Mevâkît,13, 34; Nesâî, Salât,15). Kim, önemsemeyerek üç cuma namazını terkederse, Allah Teâlâ onun kalbine mühür vurur" (Nesâî, Cumâ, 2; Tirmizî, Cuma 7; İbn Mâce, İkâme, 93).

Beylerbeyi 11-08-2008 17:08

muhteşem bir yazı, gerçekten helal olsun. +++

Allah razı olsun, namaz kılan kılmayan herkesin okuması lazım. okuyalım ve başkalarının da okumasını sağlayalım.

murat344 11-08-2008 17:40

Namaz, Kur'an'da doksandan fazla ayette zikredilir. Önceki şeriatlerde beş vakit namaz yoktu. Ancak vakitleri belirsiz genel anlamda namaz vardı. Namaz, hicretten bir buçuk yıl kadar önce Mi'rac (İsrâ) gecesinde farz kılınmıştır. Enes b. Mâlik'ten rivâyete göre özet olarak şöyle demiştir:
"Hz. Peygamber (s.a.s)'e İsrâ gecesi, namaz elli vakit olarak farz kılındı. Sonra azaltıldı ve beş vakte düşürüldü. Sonra şöyle seslenildi: Ey Muhammed, şüphesiz bizim nezdimizdeki söz bir değişikliğe uğramaz. Senin için bu beş vakit namaz, elli vakit namazın karşılığıdır" (Buhâri, Salat, 76, Enbiya, 5; Müslim, İman, 263; Ahmed b. Hanbel, V,122,143). Her güzel amele on katı ecir verileceği şu ayetle sabittir: "Kim bir iyilik yaparsa, ona bunun on katı ecir vardır" (el Enam, 6/160; ayrıca bk. en-Neml, 27/89; el-Kasas, 28/84). Beş vakit namaz farz kılınmadan önce, Hz. Peygamber'in ibadet tarzı Cenâb-ı Hakk'ın yaratıklarını düşünmek, Allah'ın yüceliğini tefekkür etmek şeklinde idi. Sabah ve akşam ikişer rekat hâlinde namaz kıldığı da nakledilir. Daha önceki ümmetlerin de namaz ibadeti vardır. Kur'an-ı Kerim'de Lokman aleyhisselâmın oğluna namazı emretmesi (Lokman, 31/17), Hz. İbrahim'in Hicaz'ın güvenliği için dua ederken namazdan söz etmesi (İbrâhim,14/37), Yüce Allâh'ın, Tur dağında ilk vahiy sırasında Hz. Mûsa'dan namaz kılmasını istemesi (Tahâ, 20/14) örnek verilebilir.

murat344 11-08-2008 17:41

Oysa onlar, tevhid inancına yönelerek, dini yalnız Allah'a tahsis ederek O'na kulluk etmek, namazı kılmak ve zekatı vermekle emr olunmuşlardır. İşte doğru din budur" (el-Beyyine, 98/5). "Namazı kılın, zekâtı verin ve Allah'a samimiyetle bağlanın. O, sizin mevlânızdır. O, ne güzel mevlâ ve ne güzel yardımcıdır" (el-Hacc, 22/78).

murat344 11-08-2008 17:41

İbn Ömer (r.a)'den rivayet edildiğine göre, Hz. Peygamber (s.a.s) şöyle buyurmuştur: "İslâm beş temel üzerine kurulmuştur: Allah'tan başka bir ilâh bulunmadığına, Hz. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, zekât vermek, haccetmek ve Ramazan orucunu tutmaktır" (Buhârî, İman,1, 2; Müslim, İmân, 19-22).

murat344 11-08-2008 17:42

Hz. Peygamber (s.a.s), Muaz b. Cebel (r.a)'i Yemen'e gönderirken ona şöyle buyurmuştur: "Sen ehli kitap olan bir topluma gidiyorsun. Onları ilk önce Allah'a kulluk etmeğe çağır. Allah'ı tanırlarsa, Allah'ın onlara gecede ve gündüzde beş vakit namazı farz kıldığını söyle. Namazı kılanlarsa; Allahın onlara, zenginlerinden alınıp yoksullara verilmek üzere zekâtı farz kıldığını söyle. İtaat ederlerse, bunu onlardan al, insanların mallarının en iyisini alma, mazlumun bedduasından sakın. Çünkü onun duasıyla Allah arasında perde yoktur"

çilik 11-08-2008 19:29

allaha çok şükür allah bozmasın VE inş.Kabul eder KILMAYA ÇALIŞIYORUZ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE

SeymaBetul 03-05-2009 16:56

Paylasim icin tesekkurler, Allaha sukur namazimizi kiliyoruz.

Atasozleri

* Namaz kılan darda kalmazhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif Allah diyen mahrum olmaz.

* Namaza meyli olmayanınhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif kulağı ezanda olmaz.

* Gönülsüz namazhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif göklere ağmaz.

* Namaz imanın alâmetihttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif vücudun selâmetidir.

* Namaz amellerin hayırlısıhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif muratların feyizlisidir

ultrAstribun 03-05-2009 16:58

Kılmıyorum ve kendimden utanıyorum..

Beylerbeyi 03-25-2010 19:02

elinize sağlık

All times are GMT +3. The time now is 06:05.