AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Kürt demek Pkk lı demek mi ... ? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=133560)

Mavera 08-03-2010 13:18

simdi söyle bir durum var.. yurtdisinda bir yabanci sorsa türküm derim ama türkiye de birisi sordugu zaman karadenizliyim derim yani türkiye de türküm demek biraz absürd kacar :)

Delilin NuR 08-03-2010 13:53

Bazı yerlerde insanlar türkümde diyebilmeli ...
Bundanda çekinmemek lazım ...
Örneğin yurt dışında vs bir yerde türkiyeyi ve türkçeyi temsil ettiğiniz bir yerde veya kürtçenin bilinmediği bir yerde tutupta ben kürdüm demek yerine bilinen Türkiyeyi kullanıp türküm demek daha çok anlaşılacağından bunu demek lazım...
Nasılki bazı insanlar kürt ırkını kuş gribine yakalanmış gibi kabul edip dışlıyorlarsa , kürtlerinde aynı şeyi türkler için yapmaları doğru olmaz ...
Ben gereken yerde gerektiği gibi gururla türkümde derim lazımda derim bundan çekinmemde ...
Ama bunu baskıyla sindirerek beni kürt kimliğimden başka bir kimliğe böründürmeye çalıştıklarında , bende kürt kimliğimden başka bir kimlik asla kullanmamaya çalışırım ...

ALmi´ 08-03-2010 14:00

Kusura bakmayın ben hiçbir yerde Türküm demem.Bu durum yurt dışında da geçerli. Diyeceğim tek şey ben 'Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım' olur ancak.

.:Ay_Yıldız:. 08-03-2010 14:12

Türksek türküz,Kürtsek kürtüz. İster Türküm İster Kürdüm İster Arabım diyelim. Şüphesiz ki, öbür tarafta bu sorulmayacak.

medine pilot 08-03-2010 14:17

EĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BENİM ATAM SA

AY YILDIZ BAYRAĞIM SA

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BENİM BAŞBAKANIM SA

KİMLİĞİMİN ÜZERİN DE TÜRKİYE CUHURİYETİ VATANDAŞI

YAZILIYOR SA

YERİ GELDİĞİNDE ÜLKEM İÇİN ÖLMEYE HAZIRSAM

SONUÇ BEN TÜRKÜM

El Emin 08-03-2010 14:27

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 779175)
Kusura bakmayın ben hiçbir yerde Türküm demem.Bu durum yurt dışında da geçerli. Diyeceğim tek şey ben 'Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım' olur ancak.

:) Kesinlikle katılıyorum.:) Yani sonuçta yurt dışına çıkınca kürt milleti yok olmuyor yine var o zaman başka millettenim demenin anlamı ne.

Alıntı:

medine pilot Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 779180)
EĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BENİM ATAM SA

AY YILDIZ BAYRAĞIM SA

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BENİM BAŞBAKANIM SA

KİMLİĞİMİN ÜZERİN DE TÜRKİYE CUHURİYETİ VATANDAŞI

YAZILIYOR SA

YERİ GELDİĞİNDE ÜLKEM İÇİN ÖLMEYE HAZIRSAM

SONUÇ BEN TÜRKÜM

Bende diyorum ben neden Türk değilim çünkü Atatürk benim Atam DEĞİL! OLMADI OLAMAZ!

Ay Yıldız için Sadece TÜRKLER kan dökmedi ki O bayrağı sahiplenmek için Türk olalım.

Başbakana sadece TÜRKLER oy vermedi ki Onu başbakan kabul etmek için Türk olalım.

Kimliğin üzerinde TÜRKİYE CUMHURİYETİ yazıyor bak TÜRK yazmıyor.

Kürt olunca ÖLMEYE HAZIR OLAMIYOR MUSUN?

Ahmet Yasin 08-03-2010 14:33

Yorumları okuyunca aklıma geleni yazayım.

Geçmişte Kürt olanlar korkudan Kürdüm diyemezlerdi sen Türksün derlerdi.

Şimdi ise tam tersi Kürt olan ben Türküm diyor yok sen kürtsün diyoruz.:)

Çok ilginç:neki:

nrsbh 08-03-2010 14:34

tabi ki böyle bi anlam çıkaramayız ama milletimiz genelde kürtleri pkk lı sanıyorlar.pekte haksız sayılmazlar pkk lılar kürtlerden olusuyo.

El Emin 08-03-2010 14:44

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 779187)
Yorumları okuyunca aklıma geleni yazayım.

Geçmişte Kürt olanlar korkudan Kürdüm diyemezlerdi sen Türksün derlerdi.

Şimdi ise tam tersi Kürt olan ben Türküm diyor yok sen kürtsün diyoruz.:)

Çok ilginç:neki:

[*]Diyorum hep abi dünyadan çok insanlar dönüyor...

Alıntı:

nrsbh Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 779188)
tabi ki böyle bi anlam çıkaramayız ama milletimiz genelde kürtleri pkk lı sanıyorlar.pekte haksız sayılmazlar pkk lılar kürtlerden olusuyo.

Çok yanlış bir tespit. Pkk nın %40'ı falan kürttür.

Ha Kürtler'in çok büyük kısmı pkk ya destek veriyor diyorsan haklısın ama bunda yinede Kürt halkını suçlu görmüyorum uygulanan politikaların sonucudur.

EZEL 08-03-2010 14:54

Amerikada yaşayan zenciler Amerikalımı ?

All times are GMT +3. The time now is 23:40.