AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   AK Parti Hakkında - AK Parti Bilgileri (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=132)
-   -   başörtüyle türban arasındaki 12 fark (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=24393)

MaU_95 04-03-2008 09:17

başörtüyle türban arasındaki 12 fark

Alıntı:

atatürkçüyüm Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
türban başörtüsü denen bir tartışmaya aslal girmem.
Mağlum bunu ciddiye dahi almıyorum,alanda yoktur eminim ;)
Bir örtüyü bağlama şekline göre isim koymak cahillik işidir.
Allah'ın emrine uyuyor mu uyumuyor mu ? Uyuyor.
O zaman başı örtülü kişileri sınıflandırım 'türbana karşıyım' demek cahilce bir durum.
Bilmem bu ne zaman dank edecek.
Neyse arkadaş.
Oku,herşey okumaktan geçer.

ooff girmessen girme kardeşim zorlamı..
ozaman neden üç günden beri boğaz patlatıyosun..
sessiz olma hakkını kullan ozaman..

Sakin ol arkadaşım, sana daha önce de ben bir çok defa yazdım ha türban ha baş örtüsü diye ama sen anlamamakta ısrar ediyorsun.
Sen önce şuna cevap ver: Sence dini inançlarına göre bir insanın başını örtmesi yasak mı olmalı, olmamalı mı? Kısa net bir cevap bekliyorum senden.

Hüdaverdi 04-03-2008 10:23

Alıntı:

atatürkçüyüm Nickli Üyeden Alıntı

ooff girmessen girme kardeşim zorlamı..
ozaman neden üç günden beri boğaz patlatıyosun..
sessiz olma hakkını kullan ozaman..

Yaşın küçük,bazı şeyleri bilmiyorsun anlaşılan.
İnsanların giyim kuşamına kısacası özgürlüklerine karışmaktasın.
Kapanmakta bir ibnadetir.Kapanan insanlara hakaret ve karşı çıkman insanların ibadetine engeldir.
Allah'ın farzını yerine getiren bir insana hakaret etmek,ibadetine engel olmak küfre girmez mi ? Girer.
Sen bu yaşına rağmen 'atatürkçüyüm ve kemalisim 2 side aynı' dersin ama 2'sinden bihaber olduğunu sitedekiler gördü.

Atattürkçülük ile kemalizim aynı şey olmadığı halde halkıp 'başörtüsü ve türban ayrıdır' demen komik kaçmaz mı ?
Bir hristiyan yazar dahi şunları söylüyor: ''bir metre,bilemediniz 1 buçuk metrelik bir bez parçasını sorun eden laikçi çevreler yüzünden şuan Türkiye bir çıkmaza girmiş durumda''. Bunu söyleyen bir hristiyan.
1 metrelik pez parçası.Küfre düşme kardeş,bir önceki sayfada ayet yazmıştın 2 tane.Sanırım okumadın onları tekrar okumanı tavsiye ederim.

Kuldan korkmazsın,bari Allah'tan kork ufaklık.

Gönülden 04-03-2008 15:19

Türban kelimesi fransız bir kelime olup başa sarılan sarık anlamındadır...bizler Allahın Kuranı kerimde bildirdiği üzere amel ederiz...ve buna başörtü demek içimize daha çok siner ...şunu söyleyeyim ki türban ve başörtüsü kavramını aramıza bilinçli sokuplmuştur... onun üzerinden siyaset yapıp,türban siyasidir diyip bunun yanında esas dindarlar rencide edilmiştir..bizlerin bir rehberi vardır oda Kuranı kerimdir..bilinçli kapanan her mümmin bayan okur ve kendine onu referans alır...genede ille adına türban demek isterseniz benim amelim yüreğimle yaptığımdır adına ne derseniz diyin ister türban, isrer başörtü...aradaki farkı anlamayan ve beni bu dünyada başörtü adına mağdur eden zihniyetten öbür dünyada davacıyım Rabbim...

akdok 04-13-2008 00:48

Saçma sapan konuşuyorsunuz.olayları çarpıtmayın.burada bir genelleme yok.
1)bu ülkede türbanı(ya da başörtüsünü-siz ne diyorsanız)dini gereği inanarak takanlar var mı?
Var.onlara sözümüz yok zaten
2)ülkemizde türbanı siyasi amaçlar uğruna takanlar var mı?
onlar da var ama sorduğunuz zaman kimse size siyaset için takıyorum demez.onlar da en az sizin kadar akıllı çünkü.

Hem sanıyormusun ki herkes özgürce,kendi istediği için kapanıyor?Aramızda aile ya da eş baskısı yüzünden kapanan o kadar çok insan var ki...

SEVGİLERİMLE...

mavera 04-13-2008 00:52

Alıntı:

akdok Nickli Üyeden Alıntı
Saçma sapan konuşuyorsunuz.olayları çarpıtmayın.burada bir genelleme yok.
1)bu ülkede türbanı(ya da başörtüsünü-siz ne diyorsanız)dini gereği inanarak takanlar var mı?
Var.onlara sözümüz yok zaten
2)ülkemizde türbanı siyasi amaçlar uğruna takanlar var mı?
onlar da var ama sorduğunuz zaman kimse size siyaset için takıyorum demez.onlar da en az sizin kadar akıllı çünkü.

Hem sanıyormusun ki herkes özgürce,kendi istediği için kapanıyor?Aramızda aile ya da eş baskısı yüzünden kapanan o kadar çok insan var ki...

SEVGİLERİMLE...

eee simdi nereye varacagiz..mahalle baskisiyla kapananlar var diye, siyasi simge diye takanlar var diye bir özgürlük sinirlanmali mi? iyi o zaman birileri demokrasiyi artniyetli kullaniyor diye demokrasiden vaz mi gecelim!...
sonucta demokrat bir ülkeyiz cogunluk ne istiyorsa o olmuyor mu..kimse bana yasa var, kanun var demesin o yasa ve kanun bu ülkenin gerceklerine göre hazirlanmadigi sürece hic birsey ifade etmez!..

akdok 04-13-2008 01:12

Demek istediğini anlayabilmiş değilim.
Laiklik insanların din özgürlüğünü de din için birşeyler takma serbestliğini de sağlıyor zaten.
siyasi amaçlar için takılan türban yeni çıkmış bir şey değil.zamanında ülke için tehdit oluşturduğu anlaşılmasaydı belli yerlerde yasaklanmazdı zaten.
demokrasi deyip duruyorsunuz ama bazı konularda insanlar demokrasiye yeterince hazır değiller bence.
farzet ki bir yasa çıktı ve türban her yerde serbest oldu.bu bu kadarla kalır mı?Kalmaz.
Laiklik ilkesinde gedik açıldığı zaman geri dönüşü olmaz.şeriatçılar üşüşür başımıza,ülkeyi paylaşmak isteyen diğer ülkeler de arkasından.neden laiklik ikesi dersen de şu anda kullandıkları koz bu.DİNİMİZ.
Biz bu tartışmaları boşuna mı yapıyoruz,boşuna mı bütün bu olaylar,ülkenin içine düştüğü bölünmüşlük ortamı ve kaos.bunların hepsi planlı.aslında olaya 'dinimiz elden gidiyor' bakış açısıyla bakılmasa...
Dinimizin elden gittiği falan yok.Yüce Rabbimiz bunun garantisini bize zaten vermiş.
Tüm bu olaylara biraz da 'ülkemiz elden gidiyor' şeklinde bakılmalı.

Daha önceki bir yorumumda da yazmıştım bunu, tekrar yazıyorum.bir tane gelişmiş devlet gösterin bana laik olmayan?

SEVGİLERİMLE...

mavera 04-13-2008 01:27

o zaman sondan baslayim bana bir tane gelismis laik ülke söyleki basörtüsü yasak olsun?.. laiklik bireyin inanc özgürlügünü garanti almasi gerekirken, bireyin inancini kisitlayan bir argüman olarak cikiyor..
laiklik kadar vazgecilmez olan unsur demokrasidir simdi sen halka bu halk demokrasiden anlamaz, bidon kafali der ve onlari belli bir kaliba oturttugun zaman sistemin bir ayagi kirilmis olur...
Simdi sarik gelecek, carsaf gelecek diye bir özgürlügü kisitlamak ne kadar etikle ve hukukla bagdasir..bunu siyasal simge olarak takanlarin esamesi okunamayacak kadar az oldugunuda biliyorsun peki o zaman söyle diyelim bu sorunu cözerek bu konuyu sömürü olmaktan niye cikarmiyoruz?

Duygu'Seli~ 04-13-2008 01:35

Alıntı:

Daha önceki bir yorumumda da yazmıştım bunu, tekrar yazıyorum.bir tane gelişmiş devlet gösterin bana laik olmayan?

İRAN.. laik olmayan şu anda Amerikayı parmağında oynatan,İsraili gibi bir düşmanın bile petrol alışverişi yaptığı hatta dilendiği,içersinde kaos,savaş bölünme olmayan,olsada binde bir diye tabir edebileceğimiz laik olmayan tek ülke İran'dır...Aksini iddia edipte ispatlamak isteyen buyursun..Ben varım........ 8) her konuda kendini geliştirmiş ve bu gelişmeyi hakkıyla kullanabilmesini başarabilen,gayrimüslimlerin korkulu rüyası tek laik ülke şuanda İRANdırr...

Hüdaverdi 04-13-2008 01:38

Sayın veya Saymayın...

Vay babağn ananğn kemüğne sayın seyirciler şaştım kaldım.
Laiklik insanların inancına çembe takan ''bi'şey'' sanıyordum,oysa ki inançlara serbestlik getiriyormuş bak bak.
Bu yüzden olsa gerek mason locaları,üstadları şu mağlum yobaz mitingçilerin arasında 'Türkiye laiktir laik kalacak' diyerek bağırıp laikliğe ve o mitinglere sonsuz destekte bulundular.Haklılar inançlara serbestlik getiriyor laiklik ama 'müslümanlara' değil.O mağlum diğerlerine.

Siyasi amaç için takılmış.Bak sen ?
Türban değil başörtüsüdür o.Bazı şeyleri kafanıza göre (!) nasılda değiştiriyorsunuz şaşıyorum.
Siyasi amaçlı takılıyormuş başörtüsü,bak hele.
Demek ki şapka kanunu çıkmadan öncede siyasi amaçlı takılıyordu,Osmanlı zamanında da.
Siyasi amaçlı.
Arkadaş o zaman şapka kanunu daha düzenlenmeden neden belediyelerde başörtüsü yasağı oldu anlatırmısın ?
Ortada ak parti yok,saadet yok,bilmem ne yok,tek partili bir dönemde siyasi amaçlı örtünme ?

Pantolon bildiğimiz pantolondur.

Bunun
kotu vardır
kumaşı vardır
kısası vardır
uzunu vardır
dar paçalısı vardır
ispanyol paçalısı vardır
vardır da
vardır.

Kot mesela; ABD nin simgesidir... Jean!!!

Düşünsenize okula kumaş pantolonla alınıp kotla alınmadığınızı :)

Neymiş türban siyasal simgeymiş. Peki ülkücü bıyığı yada solcu bıyığı dediğimiz şeyler siyasal simge değiller mi?

Bu olay klasik savaş taktiğidir. Hedef aldığın düşman için önce simgeler uydurur bu simgler üzerinden savaşırsın. Asıl amaç o belirlenen hedefin temsil ettiği bütünlüktür.

Kimse bu ülkede kişilerin inançlarına doğrudan karışma gafletinde bulunamaz. Bulunmak isteyen bir kaç fransız Maraş'ta bunun bedelini çok ağır ödedi. Sütçü imamlar gibi kahramanlar çıkardı ve nitekim Maraş, Kahramanmaraş oldu.

Böyle birşeyin tekrar etmesinden korkan bu zamanın franszı tohumları ve mason p.... leri. Türban diye bir simge çıkardılar ortalığa. Neymiş efendim? Başla birlikte göğüslerde örtülür ve örtülen örtü eğer biraz cafcaflı olursa türban oluyormuş ve bu siyasal simgeymiş.

Türban adı altında amaç, tesettüre darbe vurmaktır. Tesettürlü kızların okumasını engelelyip onların yüksek mertebelere ulaşmasının engellemektir.

Kardelen projesinde okumak isteyen kızların başvurusu yapılırken aranan özelliklerden birinin hiçbir şekilde imam hatibe gitmemiş olmak olduğunu biliyor musunuz?

Bu mason uşaklarının bir oyunudur.

Ama gün oldu devran döndü. Artık eskisi gibi sıkıştığınızda darbeyle sizi kurtaracak mason askerlerde yok. Mason siyasetçilerinizde halk sandığa gömdü. Atamış olduğunuz mason yöneticilerde birer birer dökülüyor.

Farz et ki başörtüsü tamamen yasaklandı.Bu kadarıyla kalınır mı ? Kalınmaz.
Bu sefer camiiler dini simge diyip yıkmaya kalkacaksınız (yerse),oruç tutan öğrencileri okuldan atacaksınız (yerse),namaz kılarken şehadet parmağımızı kaldırdığımız için parmakları kesmeye kalkacaksınız.
Ezan okutmucaksınız (hala Türkçe olması için direnen gerizekalılar var)

Sen madem ki atatrük ilke ve inkilaplarına bu akdar bağlısın acep neden şapka kanununu göz önüne alıp şapkayla gezinmezsin ? Merak ettim.Hadi es geçtim.

Şeriat:

Şeriat ; Kur'an- Kerim in uygulanması manasına gelir.

Şeriat olan ülkede baş kapama zorunlu değildir. İslamiyette başını kapatmak zorunludur. Kaparsın kapamazsın senin bileceğin iş.

Ayrıca Şeriat bir ilke değildir. Yaşam biçimidir.Her insan Şeriat'i kendi içinde yaşamalıdır. Türkiye Cumhuriyetinde Şeriat hiçbir zaman yönetim biçimi olmaz Eğer korkular bu yöndeyse... Dediğim gibi herkes kendi içinde yaşarsa Şeriat'ı ortada bir sorun kalmaz zaten...

Kimsenin size Dayatmalarla başınızı kapamak gibi bir Görevi yok, benim Ailemde de başı açık olanlar var ama hiçbirine kapanıcaksın demiyoruz. Herkesin Aklı kendine yetecek kadar var neticede... Kapanmayanları da dışlamıyoruz, insandır...Kendi tercihidir...

Konuyu farklı yönlere çekerek "Bu Ülke'de şeriatla yönetilmek istemiyoruz" imajı çizmeyin. Yazıktır...

Çünkü dediğim gibi Kur'an- Kerim Allah' ın Kelamıdır... Emridir. Yaşamak istemiyorum diyerek karşı çıkmış olmazmıyız ?

Bu kaosların tek sebebi senin gibi düşünen,bildiğini okuyan kişiler yüzündendir.
İnların imanına küfür edip başörtüsünü siyasi simge olarak kafalarında(!) belleyen,meydalara dökülüp şeriata küfür eden,meydanlara dökülüp başörtülülerin o kutsal başörtüsünü çeken,ve yine meydanlara dolup aralarında kalmış 'yaşlı' bir başörtülüye kokoş karıların ''ülkeyi gerdini işgal ettiniz defolun''diyip polisin bulunduğu tarafa omuzlayıp fırlatan sizin gibi zihniyettir.

atatürke nefret beslenmesini sağlana sizlersiniz (bknz: attaürkü peygamber ilan eden mağlum mitingçiler)

Biz meydanlara dökülüp yüzünüze tükürmesini biliriz.Zamanında mitingler oldu,milyonlar döküldü,el ele verip anadoludan avrupaya zincir yapıldı,kör müsünüz ? Evet.

Ama hiç bir zaman sizin gibi çemkirmedi bu insanlar.Sessiz sakin rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Amaçları ülkeyi bölmek mi ?
Bunu anca pkk ve laikçi geçinen sahte atatürkçü sizler başarırsınız.
Sonuçlar ortada,insanların Allah korkusu ve imanı ortada,sen çıkıp insanların imanına küfür edip (başörtüsüne düşmanlık küfürdür) saldırır ve kendi olmayan kafana göre yorumlarsan kusura bakma burda suçlu sen olursun senin gibiler olur.

Ülke elden gidiyor,dn elden gidiyor,bu söylemler fazla yabancı değil,hiç değil.

Türkiye hakettiği noktaya gelecek inşallah.

Selam ve dua ile (insan olanlara)

Düş Sokağı Sakini 04-13-2008 01:38

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

İRAN.. laik olmayan şu anda Amerikayı parmağında oynatan,İsraili gibi bir düşmanın bile petrol alışverişi yaptığı hatta dilendiği,içersinde kaos,savaş bölünme olmayan,olsada binde bir diye tabir edebileceğimiz laik olmayan tek ülke İran'dır...Aksini iddia edipte ispatlamak isteyen buyursun..Ben varım........ 8) her konuda kendini geliştirmiş ve bu gelişmeyi hakkıyla kullanabilmesini başarabilen,gayrimüslimlerin korkulu rüyası tek laik ülke şuanda İRANdırr...

anlamadığım bir nokta iran laik mi değilmi?

All times are GMT +3. The time now is 08:17.