AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Şeyh Said`i Anma Etkinliğine On Binler Katıldı- Foto (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=150533)

İntifada 07-09-2011 05:24

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913756)
Neden konuşturmuyorlardı ? Neden konuşturmuyorlardı bunuda söyleyeceksin bilimiyorsanda öğreneceksin bu ülke kadar bir zamanlar bünyesinde barındırdığı etnikler kadar arkadan vurulan başka bir devlet oldumu ? Zor şartlarda özellikle savaş şartlarında birde hainlerin isyanlarını bastırmak zorunda kalan başka bir devlet olduğumu ? Olmadı ...Devlet ne yapsın ülke bekası ikide bir tehlikeye gire gire çaresi kalmadı Onlar melekdi devlet mi canavar dı adam gibi dursalardıda kimse bir şey yapmazdı

senin devletin zaten arkadan vurarak kurulmuş bir devlet...
abdulhamit hanı tahttan indiren kim varsa bu devlette kademe sahibiydi...
unutma lozanda vatan topraklarını dağıtan senin etnik unsurların değildi...
zulm edene isyan haktır !
hamd olsun son 10 yıldır devlet devletliğini bilmeye başladıda zulüm bitti...

İntifada 07-09-2011 05:26

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913754)
Hala devlet zulmettiği için diyor adam..

Şeyh Sait , masum insanları öldürdü mü öldürmedi mi ?

pkk masum insanları öldürüyor mu , öldürmüyor mu ?

Hak böyle mi aranırmış.. Ulan devletle zorun varsa git meclisi bassana götün yiyorsa..

senin devletin masum insanları öldürdümü öldürmedimi ?
merak etme meclise girip hakkı söyleyenin akıbetide aynı...
bknz:ali şükrü bey

Hüdaverdi 07-09-2011 05:31

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913757)
soykırım dan bahsediyorsan olmayan bir şeyi zaten Türkleştiremezsin ;1

Türkleştirmeye çalışan şerefsizler çıktı geçmişimizde,bunu unutmamak lazım :güzel:

Blur 07-09-2011 05:34

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913759)
senin devletin masum insanları öldürdümü öldürmedimi ?
merak etme meclise girip hakkı söyleyenin akıbetide aynı...
bknz:ali şükrü bey

Hala devlet diyorsun arkadaş devlete ayaklanan senin savunduğun adamlar devlete ayaklanan adam masum olur mu ?

Kurunun yanında yaşta yanar atasözü ne kadar da uygun değil mi bu duruma..

İntifada 07-09-2011 06:10

Hiç uygun değil...
Bir koyunun başına birşey gelse kendisinden sorulacağını söylerken hz.ömer sen kurunun yanında yaş diyorsun...
Hala şeyh sait olayında onun bunun ne suçu vardı diyorsun
Fenerbahçeli futbolcuların ne suçu var baştaki şike yaptıysa ama küme düşme olursa en büyük zararı onlar görecek ;)
Işte oda bu hesap devlet önce o askere köy bastırıyor zulmettiriyor o askere allah diyeni tutuklayacksın diye tembihliyor eğer ses çıkarırlarsa öldüreceksin diyor
Şeyh sait islam için ayaklandı gidiyor karşısına silahlı asker dikilmiş durmazsan öldürürüm diyor ne yapsın ?
Nefsi müdafadır...

Ammar 07-09-2011 06:42

devlet her bi boku yiyecek bizde onu kutsayıp ey vallah diyecez öylemi ? faşistler bunu rüyasında bile göremez. ikide bir papağan gibi tekrarlayıp duruyorlar isyan ettide zülüm ettiler diye be adam kim canına susamışta durduk yere baş kaldırmış. devlet temeli halk olmayınca bir gecede islam silinmeye çalışınca artık rejim herşeyden nem kapmaya başladı. falan ezan okdu tehdir falan ca kürtçe konuştur tehdit falanca korkuan okudu tehdit falan camiye gitti tehdit. falanca namaz kıldı tehdit. ezilmedi gereken. olarak görüldü ve 90 yıldır bu dvlet zülümden baskıdan başka vatandaşına yaptığı başka birşey yok. haşa devleti Allahın birliğinin önüne bile çekmişler. devlet Allah yok diyort var diyenleri tehdit kabul ediyor ama kutsal olan devlet oluyor neye göre kılıf hazır yine islama göre. mehmetçik mehmetçik deyip duruyorsunuz. mehmetçilikte mehmetçik olunda göreyim sizi açık nmaz kılın islamı konuşun islamı ve "metmet'i anlatın. o cahil halk gitti tutmuyor artık içi boş kavramlar.

Yıldırım 07-09-2011 07:39

Lütfen uslubumuzu bozmadan devam edelim.Forumumuza yakışmayan hareketlerden kaçınalım.

BlueMoon 07-09-2011 08:57

İstiklal mahkemelerinde idam edilenlerin iade-i itibari geri verilsin ne dersiniz

Ammar 07-09-2011 13:22

Alıntı:

BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913770)
İstiklal mahkemelerinde idam edilenlerin iade-i itibari geri verilsin ne dersiniz

belki birilerinin dili kısalır süper olur.

Hüdavendigâr 07-09-2011 13:45

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913736)
“Türk’ün en kötüsü, Türk olmayanın en iyisinden iyidir”

hangi itin tohumu söylemiş bunu ?

İntifada 07-09-2011 13:49

Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913788)
hangi itin tohumu söylemiş bunu ?

Bu ülkede türk ırkından olmayanların tek görevi türk ırkından olanlara hizmet etmektir diyen mahmut esat bozkurt...
Türkiye cumhuriyetinin ilk adalet bakanı ne adil bi memleket değilmi...
Soyadını bizzat mustafa kemal vermiştir..

Blur 07-09-2011 15:29

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913790)
Bu ülkede türk ırkından olmayanların tek görevi türk ırkından olanlara hizmet etmektir diyen mahmut esat bozkurt...
Türkiye cumhuriyetinin ilk adalet bakanı ne adil bi memleket değilmi...
Soyadını bizzat mustafa kemal vermiştir..

Bunu söylemesine onu iten sebep nedir acaba..

Tartışmanın düzeyli bir ortamda yürütmek için karşıdakilerin değer verdiği insanlara hitap ederken kelimelerinizde titiz davranmanızı öneririm.

unnamed 07-09-2011 15:34

yuh artık..
böyle bir kelime edecek lafa bak..
yahudilerdede aynı ortak düşünce yokmu?
tüm insanlar yahudilere hizmet etmek için vardır?
niye?
asab bozmayın ...
sizin en hayırlınız Takva ile üstün olanınızdır diye buyurmuş efendimiz...
ırkıyla değil...

Ammar 07-09-2011 15:35

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913818)
Bunu söylemesine onu iten sebep nedir acaba..

Şeyh sait gibi kendi askerine kurşun sıkan kahpeler olmasın..

yönetici kardeşler. bunlar resmen küfür ediyor saçmalamaktan başka yaptıkları yok belgeleri de küfür hakaret. bizimde bir sabrın sonu var...

Blur 07-09-2011 15:36

Küfür eden ben değilim , benim arkadaşıma dün KÖPEK diyen kim di..

Mahmut esat bozkurt'a bak yukarda ne yazılmış..

Ben vatanın bölünmez bütünlüğe karşı ayaklanan bi şerefsize hakaret ediyorum sana ne oluyor arkadaş zorunuza giden neeee Türkiye burası bize kurşun sıkanı kucaklayacakmıyız !!

unnamed 07-09-2011 15:37

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913823)
yönetici kardeşler. bunlar resmen küfür ediyor saçmalamaktan başka yaptıkları yok belgeleri de küfür hakaret. bizimde bir sabrın sonu var...

karışma molla bakalım daha ne cevherler dökülecek dillerinden merak ediyorum...
bunların yüzünden kendi türklüğümden utandım...
:@:@:@

Blur 07-09-2011 15:39

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913822)
yuh artık..
böyle bir kelime edecek lafa bak..
yahudilerdede aynı ortak düşünce yokmu?
tüm insanlar yahudilere hizmet etmek için vardır?
niye?
asab bozmayın ...
sizin en hayırlınız Takva ile üstün olanınızdır diye buyurmuş efendimiz...
ırkıyla değil...

Ben yapılanlar , söylenenler doğrudur demiyorum..

Artık o zaman devlet öyle bir noktaya getirildi ki.. Doğu'da sürekli olaylar , isyanlar neymiş kürdistan'ı verecekmişiz onlara toprak kazanacaklarmış.. :w:

unnamed 07-09-2011 15:42

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913826)
Ben yapılanlar , söylenenler doğrudur demiyorum..

Artık o zaman devlet öyle bir noktaya getirildi ki.. Doğu'da sürekli olaylar , isyanlar neymiş kürdistan'ı verecekmişiz onlara toprak kazanacaklarmış.. :w:

valla o kadar tarih kitabı okudum senin söylediklerine hiç rastlamadım...
acaba kimin kitaplarını okudun sen....

Blur 07-09-2011 15:42

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913825)

Araştırın biraz Seyyid Ahmed Arvasi'yi araştırın..

Kendi Türk'lüğünden utanmış..

Biz Müslümanlığ onur , Türk'lüğü gurur sayıp Ay yıldızlı bayrağın altında saf tutarız !

Bu lafı herkes söyleyebilir mi acaba..

Blur 07-09-2011 15:43

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913830)
valla o kadar tarih kitabı okudum senin söylediklerine hiç rastlamadım...
acaba kimin kitaplarını okudun sen....

Sen neyde bahsediyorsun arkadaş..

Şeyh Sait gibiler yüzünden olmadı mı bu söylediklerin..

Şeyh Sait'i burada resmen kahraman ilan ettiniz halbuki şeyh sait kendi askerine , kendi halkına kurşun sıkan heriff..

Ammar 07-09-2011 15:44

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913825)

:@:@ neyse " sabrımızı sorlasanızda yine karşınızda sabır "

İntifada 07-09-2011 15:45

Mahmut esat bozkurt ve faşist ıttihatçı itlerin yaptığına kiyam etmek haktır...
Ahirette zulümden hesaba çekilirken biz türktük derler artık...
Dinsiz imansiz kitapsız kafirler faşistler...
Sen avatarına resmini koyana kadar git 2 satır kitabını oku necip fazılın...
Şeyh saidi üstattan oku ;)
Ama işine gelmez köhne düşüncelerine kanıt bulmak için sahih olmayan bir hadisi yani bir iftirayı önümüze koyan sen
Yavuz sultan selime iftira atan sen...

Ammar 07-09-2011 15:45

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913831)
Araştırın biraz Seyyid Ahmed Arvasi'yi araştırın..

Kendi Türk'lüğünden utanmış..

Biz Müslümanlığ onur , Türk'lüğü gurur sayıp Ay yıldızlı bayrağın altında saf tutarız !

Bu lafı herkes söyleyebilir mi acaba..

Allah söyletmesin :)

unnamed 07-09-2011 15:46

blur minicik ufacık bir kediyi güzelce sev sana hiçbirşey yapmaz....
lakin onu köşeye sıkıştır bak sana ne yapıyor....
herhalde demek istediğimi anlamışsındır...
bu forum kurulduğundan beridir buradayım bir kere bile türklük kavramından bahsetmiş değilim...
sen neden bukadar bahsediyorsun?
öteki tarafta görürüm seni bakalım ayrıcalık varmı oralarda...

Ammar 07-09-2011 15:52

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913838)
blur minicik ufacık bir kediyi güzelce sev sana hiçbirşey yapmaz....
lakin onu köşeye sıkıştır bak sana ne yapıyor....
herhalde demek istediğimi anlamışsındır...
bu forum kurulduğundan beridir buradayım bir kere bile türklük kavramından bahsetmiş değilim...
sen neden bukadar bahsediyorsun?
öteki tarafta görürüm seni bakalım ayrıcalık varmı oralarda...

soru bir
sen türk müsün yoksa diğerleri mi ?

soru 2
has türkmüydün yoksa meles mi ?

soru 3
gençliğini tüklüğün hangi hizmetinde harcadın ?

soru 4
Türk birliği kurdunuz mu ?

soru 5
Türk olmayanları yeterince asimile ettiniz mi ?

soru 6
kaç kavmi türkleştirdiniz ?

:w::w::w::w::w::w::w:

Blur 07-09-2011 15:55

Necip Fazıl'ı çok seviyorsunuz öyle mi..

Necip Fazıl'ın MÇP Kongrelerinde hep en önlerde olduğunu ne çabuk unuttunuz gençler..

"Her şey Türk’tür orada,
Zaman Türk’tür, mekân Türk!"

22 Mart 1946’dan:
"Soyumuzla, sopumuzla, derimizle, ruhumuzla, imanımızla mensubu olduğumuz aziz Türk milletinin hak ve haysiyet davacısı olarak.."

"Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet
Güneşten başını göklere yükselt."
Kurtulmak... Türk’ün kurtuluşu... Tek çare var: Yeniden Türk olmak

"Türk için orta yol, yarım oluş yoktur. Türk, olunca her şey olmağa, olmayınca hiçbir şey olmamağa mahkûmdur. İslam’ın zaferi, Türk’ün olmasına bağlıdır."

Faşist NECİP FAZILL ! :D değil mi beyler.

unnamed 07-09-2011 15:55

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913847)
soru bir
sen türk müsün yoksa diğerleri mi ?

soru 2
has türkmüydün yoksa meles mi ?

soru 3
gençliğini tüklüğün hangi hizmetinde harcadın ?

soru 4
Türk birliği kurdunuz mu ?

soru 5
Türk olmayanları yeterince asimile ettiniz mi ?

soru 6
kaç kavmi türkleştirdiniz ?

:w::w::w::w::w::w::w:

molla naptın sen;D
çarpılacaz la;D

Blur 07-09-2011 15:56

‎"Türk Milliyetçiliği, bir avuç namerdin kahpeliği ile kökü kazınabilecek bir fikir değildir..".

;)

unnamed 07-09-2011 15:58

blur sana türklüğün hayırlı olsun..
hadi git türklüğünü kutla...
ben müslüman kimliğimle önde olmaya gayret ediyorum çünkü...

Ammar 07-09-2011 15:58

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913856)
‎"Türk Milliyetçiliği, bir avuç namerdin kahpeliği ile kökü kazınabilecek bir fikir değildir..".

;)

türkliük fikirde ırktır onun için kökü kazınmaz ayrıca bizim böyle bir çabamız yok faşist ırkçılar gibi

Ammar 07-09-2011 15:59

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913854)
molla naptın sen;D
çarpılacaz la;D

biz değil o sorulara cevap verecekler çarpılacak :D

Blur 07-09-2011 16:00

Müslüman Türk'üm diyorum bununlada şeref duyuyorum..

Siz şeyh saitle falan övünün , yakında ahmet türk'te kahraman olur sizin için.

İntifada 07-09-2011 16:03

Ben sana necip fazıl şakşakcıligi yapıyorum madem çok seviyorsun git kitabını oku diyorum...
Ayrıca o yazdığın şiir necip fazılın yeni istiklal marşı için yazdığı bir şiirdir istek üzerine yazmıştır...
Necip fazıl tarihi misyonu sebebiyle memleket aşığıdır yoksa tc ye karşı her zaman muhalif olmuştur...
Bilmem biliyormusun ama necip fazılın en büyük talebesi bizzat yanında eğitim alan ve büyük doğuyu ondan sonra sürdüren salih mirzabeyoğlu sisteme muhalif olduğu için devleti yıkmak suçundan hapiste...
Necip fazıl mspnin mttbnin akıncıların programlarındada bulundu bir çok kez...
Öyle necip fazilin türkeşinkiler gibi basit bir fikir dünyası yoktu...

İntifada 07-09-2011 16:04

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913856)

;)

Evet çünkü bir fikir değildir...
Bir hezeyandır...

Blur 07-09-2011 16:06

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913861)
Ben sana necip fazıl şakşakcıligi yapıyorum madem çok seviyorsun git kitabını oku diyorum...
Ayrıca o yazdığın şiir necip fazılın yeni istiklal marşı için yazdığı bir şiirdir istek üzerine yazmıştır...
Necip fazıl tarihi misyonu sebebiyle memleket aşığıdır yoksa tc ye karşı her zaman muhalif olmuştur...
Bilmem biliyormusun ama necip fazılın en büyük talebesi bizzat yanında eğitim alan ve büyük doğuyu ondan sonra sürdüren salih mirzabeyoğlu sisteme muhalif olduğu için devleti yıkmak suçundan hapiste...
Necip fazıl mspnin mttbnin akıncıların programlarındada bulundu bir çok kez...
Öyle necip fazilin türkeşinkiler gibi basit bir fikir dünyası yoktu...

Necip Fazıl sürekli seni kapaklamış be kardeşim..

BEYANNAME

M.H.P. Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in "Türk Milletine Beyannamesi"ni okudum.
Pılı-pırtı odalarının raflarında dizili, kapağı arkasına devrik ve içi boş, hattâ süprüntü dolu teneke konserve kutuları halindeki partiler arasında, bugünden itibaren MHP, nazarımda bambaşka bir mâna ve hüviyet sahibidir. Onu, müslümanlık ve Türklüğün gerçek hakkını vermeye namzet bir topluluk olarak anıyor ve canımın içinden selâmlıyorum.
Bu beyanname, tâ Cava'daki mü'minle Amerika'daki zenci müslümana kadar bütün İslâm âlemini ihtizaza getirecek ve oluş dâvasını temellendirecek kıymette tarihî bir hâdisedir. İdeal yumağımızın her lifini içinde saklayan bir tohum... İslâm âleminin Türkiye'den beklediği zuhur ve tecellinin tohumu...

Türkeş beyannamesinde dört ana esası, bir binanın dört direği halinde vazetmektedir:
1 - 1960 gece baskınının sorumluları arasında değildir.
2 - Posa ve kabuk milliyetçiliğinden uzak ve ruhî muhtevâya tâbi mânada milliyetçidir.
3 - Başını dayadığı tek ruhî muhtevâ, yine tek kelimeyle ve bütün ölçüleriyle İSLÂM'dır.
4 - Son 150 yıllık taklit devremizin bütün sahtekârlıklarını tezgâhlayacak ve gerçek oluşu billûrlaştıracak bir tarih (revizyon)una taliptir.

Ne Mebus, ne Senatör, ne Bakan, ne şu, ne bu !.. Allah'ın bana biçtiği manevî makam ve memuriyeti bunlardan hiçbiri tercüme edemez. Bu bakımdan en canhıraş ihlâs ve hasbîlik kürsüsünden haykırıyorum: 40 yıllık mücadele ve yepyeni bir gençlik inşası hayatımda, bugün, bu beyannameden, bu beyannamenin sahibine ve partisine taktığı şeref ve mesuliyet bâzubendinden sonra, artık, emin olmaya yakın bir ümid nefesi alabilirim.
150 yıldır hergün biraz daha artıcı bir hasretle kurtarıcısını bekleyen Türk Milletine "beklediğin geliyor!" müjdesini vermenin ilk ümid günü bu tarihî ândır.

"Emin olmaya yakın ümid" ışığının çaktığını gördüğüme ve bu ışığı nice defa hayâl edip de karanlıklara düştüğüme göre, bundan böyle yeni inkisarlara tahammülü kalmıyan yanık yüreğimi, dâva yolunda en küçük istikamet hatasına razı olmaz bir hassasiyetle bu beyannamenin halkaladığı sıcak avuçlara bırakıyor ve 40 yıllık emeğimin semeresini bu çevrenin aksiyoncu ruhundan bekliyor ve istiyorum!

İçi alev alev müslüman, dışı pırıl pırıl Türk ve içi dışına hâkim, dışı içine köle, yeni Türk neslinin maya çanağı olmak ehliyeti hangi topluluktaysa ben oradayım.
Allah'ın inayeti ve Resûlünün ruhaniyeti bu yoldakilerin üzerinde olsun!..

Necip FAZIL

http://www.beykoz-turkocagi.org.tr/w.../nfazilmhp.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_uI3l7rLbDE...s320/nfk63.jpg

Blur 07-09-2011 16:08

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913862)
Evet çünkü bir fikir değildir...
Bir hezeyandır...

Göreceğiz..

AK Parti'ye oy verenlerin bile yarısı milliyetçi insanlardır..Bunu teşkilatlarda da gayet iyi gördük..

Sizler inkar etmeye çalışıp muhalif olsanızda.. Bu memleket tarihte Türktü,halde Türktür ve EBEDİYETEN TÜRK KALACAKTIR!!!!

Beylerbeyi 07-09-2011 16:10

blur gibiler pkk nın adam kazanmasına en büyük katkıyı sağlayanlardır.

pkk, blur gibi faşistler sayesinde güç kazanıyor. sizin gibilerin en büyük duacısıdır pkk.

kürtlüğüme zerre kadar önem vermediğimi bilirsiniz ama vallahi blur gibilerin faşizan yazıları gördükçe kürt damarım kabarıyor.

neye hizmet ettiğini tekrar düşünmen lazım blur

Blur 07-09-2011 16:12

Neye hizmet ettiğim belli..

Vatanımıza geçmişte veya gelecekte zararı dokunmuş veya dokunacak kişilerin karşısında olmak !

şeyh sait gibi..

BeldeiTAYYIBe 07-09-2011 16:15

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913864)
İçi alev alev müslüman, dışı pırıl pırıl Türk ve içi dışına hâkim, dışı içine köle, yeni Türk neslinin maya çanağı olmak ehliyeti hangi topluluktaysa ben oradayım.
Allah'ın inayeti ve Resûlünün ruhaniyeti bu yoldakilerin üzerinde olsun!..

Necip FAZIL

Sunu bir idrak etsen, Üstadi anlamis olacaksin...

Türkün en kötüsü diger milletlerin en iyisinden efdaldir mantigi,
büyük bir gaflet,
gaflet olddugu kadar üstadain bu yazisinada muhalefettir.

MÜSLÜMAN TÜRK olmaktan bende onur duyarim...
Elmasi degerli yapan sey onun islenmis olmasidir.
Bir Türk Iman ile kemale ermisse degerlidir...aksi edebiyattir.

Özgür Çağrı 07-09-2011 16:17

Milliyetçi faşistleri kendi adıma islam kabul etmiyorum tağutun neferidir ümmet bilincinin önündeki en büyük engeldirler . Bilerek veya bilmeyerek İslama ve onun ümmetine karşı ırk putuyla savaş açmışlardır. Allah hidayet etsin . Şeyh said, iskilipli atıf gibi kemalizm küfrüne karşı savaşan önderlerimize rahmetle anıyorum .

All times are GMT +3. The time now is 20:17.