AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   AK Gençler, AK Partililer Tanışalım ! (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   AK Partili Değilim, LDP liyim. Forumda yazmama izin verirmisiniz? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=28371)

Demokrat_ 05-12-2008 02:29

AK Partili Değilim, LDP liyim. Forumda yazmama izin verirmisiniz?

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
iyi demek ki bos birine benzemiyorsun, burasi tanisma basligi burada cok tartismak istemiyorum ama söyle birsey söylemeden edemeyecegim..
nereye kadar liberalizm?

Sonuna kadar liberalizm. Eğitim, sağlık vb. herşey özelleşmelidir. Özgürlükler konusunda da şiddet içermediği sürece tüm fikirler serbest olmalıdır. Örneğin, 301, 318 vb. faşist maddeler kaldırılmalıdır.

Türkiyede tam liberal bir ülke olunca ve sonrasında da liberalizm.

Necip Fazil 05-12-2008 02:30

İnsanlar alaka kuramayacakları konulara neden girer, herşeyi neden gırgıra alır bir türlü anlamam. Vatandaş söver, sayar ... Sonra nefret etmesi bile mesele haline gelir ...

Bir alemsiniz yahu ... Hiçbir zaman anlamayacağım ...!

VesseLam

Demokrat 05-12-2008 02:31

Alıntı:

Demokrat_ Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

iyi demek ki bos birine benzemiyorsun, burasi tanisma basligi burada cok tartismak istemiyorum ama söyle birsey söylemeden edemeyecegim..
nereye kadar liberalizm?

Sonuna kadar liberalizm. Eğitim, sağlık vb. herşey özelleşmelidir. Özgürlükler konusunda da şiddet içermediği sürece tüm fikirler serbest olmalıdır. Örneğin, 301, 318 vb. faşist maddeler kaldırılmalıdır.

Kardes sonu -izm biten rejimlerin hic biri tam anlamiyla ihtiyaci karsilamaz..sen sonuna kadar liberalizm dersin, diger komunizm bir digeride fasizm der..
Evet bazi noktalarda liberalligin faydasi vardir ama nufusunun cogunlugu müslüman olan bir ülkede topluma ters düser..
Mesela icki konusunda, escinsellik konusunda, eroin konusunda ne düsünüyorsun?

Demokrat_ 05-12-2008 02:32

Alıntı:

bu arada kardes bu tanisma basliklari arasinda rekor kiran bir konu oldu, isminin kiymetini bil :)

Öylemi. Çok memnun oldum. Herkese teşekkür ederim. Biraz kapitalistçe ve reklam kokan bir giriş oldu ama olsun.

Duygu'Seli~ 05-12-2008 02:33

Tanıştk görüştük memnunda oluruz inşAllah..Bence bırakalımda kardeşimiz forumu bir gezsin dolaşsın..Daha konuşacak çok zamanımız olacaktır ölmezde sağ kalırsak.. ;)

ENGİNEER 05-12-2008 02:33

Herkes kendi hayatını yaşar...
Onlara müdahale etmekse kimsenin hakkı değildir...

En iyisi konuyu uzatmamak...Herkese hayırlı geceler...

Demokrat_ 05-12-2008 02:37

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

nereye kadar liberalizm?

Kardes sonu -izm biten rejimlerin hic biri tam anlamiyla ihtiyaci karsilamaz..sen sonuna kadar liberalizm dersin, diger komunizm bir digeride fasizm der..
Evet bazi noktalarda liberalligin faydasi vardir ama nufusunun cogunlugu müslüman olan bir ülkede topluma ters düser..
Mesela icki konusunda, escinsellik konusunda, eroin konusunda ne düsünüyorsun?

Ben öyle düşünmüyorum. Liberalizm günümüzde ihtiyaçlara cevap veren tek düşünce. Çoğunluğu Müslüman bahane bence. İçki konusunda isteyen içer, istemeyen içmez. Buna kimse karışamaz. İçki yasaklarına karşıyım. AKP li belediyelerde uygulanan içki yasağı çok yanlış.

Eşcinsellere hak verilmesinden yanayım. Bence eşcinsellerin evlenmeleri serbest olmalıdır. Eroin konusunda yine aynı şekilde serbest olmalıdır. Örneğin Hollanda uyuşturucu maddeler eczanelerde bile satılır. Yasaklar cazip gelir. Yasaklarla bir yere varamayız.

Demokrat 05-12-2008 02:40

iste bu noktada sizinle ayri düsüyoruz...siz resmen uyusturulmus bir nesil istiyorsunuz simdi siz hayvan katli oluyor diye kurbanada karsisinizdir..
Bakiniz özgürlügü savunun ama eger o özgürlük toplumu dejenere ediyorsa orada bir yanlislik vardir, özgürlükler toplumun yapisina göre sekillenmelidir yoksa öyle körü körüne ona özgürlük, buna özgürlük diyerek toplumu dejenere etmenin hic bir anlami yok diye düsünüyorum ;)

Demokrat_ 05-12-2008 02:43

Alıntı:

iste bu noktada sizinle ayri düsüyoruz...siz resmen uyusturulmus bir nesil istiyorsunuz simdi siz hayvan katli oluyor diye kurbanada karsisinizdir..
Bakiniz özgürlügü savunun ama eger o özgürlük toplumu dejenere ediyorsa orada bir yanlislik vardir, özgürlükler toplumun yapisina göre sekillenmelidir yoksa öyle körü körüne ona özgürlük, buna özgürlük diyerek toplumu dejenere etmenin hic bir anlami yok diye düsünüyorum ;)

Hayır uyuşturulmuş değil, kendi kararını kendisinin verdiği özgür nesiller istiyoruz. Kurbana karşı değilim. Özgürlükten korkmamak gerekir. Özgürlük hiçbir toplumu dejenere etmez, etmemiştir de. Korkularımızla yaşamayız. Özgürlük, demokrasi bir gün herkese lazım olacak. Topluma şekil verilmesine karşıyım. Yıllarca Kemalistler bunu denedi ama başarısız oldu. Bırakalım da birey doğru yolu kendisi bulsun.

Demokrat 05-12-2008 02:49

Alıntı:

Alıntı:

Hayır uyuşturulmuş değil, kendi kararını kendisinin verdiği özgür nesiller istiyoruz. Kurbana karşı değilim. Özgürlükten korkmamak gerekir. Özgürlük hiçbir toplumu dejenere etmez, etmemiştir de. Korkularımızla yaşamayız. Özgürlük, demokrasi bir gün herkese lazım olacak. Topluma şekil verilmesine karşıyım. Yıllarca Kemalistler bunu denedi ama başarısız oldu. Bırakalım da birey doğru yolu kendisi bulsun.

Simdi o noktada duralim..Bir birey kendi basina dogru yolu nasil bulabilir!..Bir ülkede kurallar olmayinca o ülkede düzen nasil saglanabilir!..
Sunu asla unutma senin özgürlügün benim alanima müdahale etmeye baslayinca bitmistir yani özgürlük göreceli bir kavramdir ve asla sinirsiz degildir..
Uyusturucu, Alkol ve Escinsellik gibi konular belki avrupada normal karsilanabilir sonucta o toplumlar buna müsait olabilir ancak Türkiye nin gerek aile yapisi gerekse toplum yapisi buna müsait degildir ve bu gibi faktörler toplumu dejenere eder..
Evet bende insanlarin belli bir kaliba sokulmasina karsiyim, bende insanlara birseylerin dikta edilmesine karsiyim ama "saldim cayira, mevlam kayira" mantiginida asla kabul etmiyorum, o zaman devlet ne is yapar..
Devlet bireyin özgürlügünüde güvence altina almalidir, devlet bireyin gereksinimlerini karsilarken zararli aliskanlardan men etme konsunda yaptirimda bulunmalidir..

All times are GMT +3. The time now is 10:17.