AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Haberler (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Van Depreminden Haberler... (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=157634)

depare 11-30-2011 00:47

Van Depreminden Haberler...
 
Van'a giden yardımlar yandı!

http://fotogaleri.haber7.com/album/5...9084823437.jpg

Alınan bilgiye göre, İpekyolu Caddesi'nde, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü bahçesinde yer alan, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gönderilen battaniye, halı ve giysilerin bulunduğu bildirilen depoda, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüdü.

Yangına itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Van Emniyet Müdürlüğüne ait toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla (TOMA) müdahale ediliyor.

Ekipler, alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Yetkililer, buradaki depoya 8 tır dolusu malzeme konulduğu belirtildi.

Henüz resmi bir açıklama gelmezken, çıkış nedeni olarak elektirik kontağı gösterilen yangın, 8 tır dolusu malzemenin konulduğu depoda büyük zarara neden oldu.

Karayollarının ikmal bölümünün de yer aldığı depoda benzinle birlikte kimyasal malzemelerin bulunması nedeniyle büyük tehlike atlatıldığı kaydedildi.

Akşam saatlerinde çıkan yangın; Van Belediyesi ve çevre ilçelerin itfaiye ekipleri, askerler ve polis memurlarının müdahalesi sonucu yaklaşık 3 saat sonra söndürüldü. Yangında depremzedeler için gönderilen malzemelerin bir kısmı kül oldu. Yangına ilişkin açıklama yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Ölümüz, yaralımız yok; çok şükür. 7 depodan 3 tanesi zarar gördü. Depolarda 5 bin metrekare halıfleks, Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü'ne ait yaklaşık

5 bin adet yol kenarlarına dikilen plastik köşebentler yandı. Bir miktar çocuk bezi yandı. Depremzedelere gönderilen bir miktar ikinci el giysi zarar gördü. Tuvalet kağıtları zarar gördü. Aslında bizi korkutan, Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü'ne ait kimyasal ve tiner idi. Buralara sıçramadan yangın kontrol altına alındı" dedi.

Bir gazetecinin yangının çıkış sebebi ile ilgili sorusu üzerine Vali Karaloğlu, "Elektrik kontağından çıktığını tahin ediyoruz. İtfaiye müdürlüğünün yaptığı kontrollerden sonra sebebi ortaya çıkacaktır. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Bu arada, kısmen zarar gören malzemeler kamyonlarla depodan tahliye edildi. Arama kurtarma ekipleri ise tiner depolarını boşalttırdı.

Kaynak: haber7

Hüdaverdi 11-30-2011 00:55

Cana geleceğine mala gelsin ama önlemlerde alınsın elbet.Kısa sürede o eşyaların dağıtılması gerekirdi.
Üst üste yığmak yerine konternırların içinde olsalardı yanmazdı hiç birisi.

İntifada 11-30-2011 00:57

niye böyle saçma sapan işler hep türkiyede olur...

depare 11-30-2011 00:59

Pkk'nın parmağı olduğunu düşünüyorum yoksa eksi 15 derece de yangın falan çıkmaz..!

Ammar 11-30-2011 01:17

buna benzer biz sürü depo var o eşyaların turşusu kurulacak sanırım.

İntifada 11-30-2011 01:24

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 972396)
buna benzer biz sürü depo var o eşyaların turşusu kurulacak sanırım.


evi barkı olmayan adamlar nerede saklayacak eşyayı ?
tabi ki depoda durucak...
adil dağıtım,muhafaza için depolar şart o konuda sorun yok...

Supraliminal 11-30-2011 01:27

Yüzde bin sabotajdır.

Ammar 11-30-2011 02:19

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 972403)

evi barkı olmayan adamlar nerede saklayacak eşyayı ?
tabi ki depoda durucak...
adil dağıtım,muhafaza için depolar şart o konuda sorun yok...

ben depolanmasın demiyorum tabiki depolanacak. depolarda bekletiliyor ve ihtiyacı olanlar var ben buna benzer bir sürü haber okudum. bazı ihtiyaç sahiplerine ulaşılmıyor.

İntifada 11-30-2011 02:20

gıda,ısınma gibi ihtiyaçlar karşılanıyor...
mesele barınma...

Ertuğrul ÖZGÜL 11-30-2011 08:15

Van'da 5.0 şittedinde deprem
 
http://www.dunyabulteni.net/resim/25.../18/deprem.jpg


Van'da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmesi sonucu bazı vatandaşlar yaralandı.

Van'da gece saat 02.47'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, derinliğinin yer üstüne çok yakın olmasından dolayı çok şiddetli hissedildi. Edinilen bilgilere göre, yıkılan bina olmadı. Kimsenin ölmediği depremde bazı vatandaşlar yaralandı.

Bölgede 7.2 ve 5.6'lık yıkıcı depremlerin yaraları sarılmaya devam ederken, yeni depremler meydana gelmeye devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre Van'da saat 02.47'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Merkez üssü Kurubaş olan depremin derinliği ise 2.8 kilometre olarak ölçüldü. Derinliğin yer üstüne çok yakın olmasından dolayı etkisinin çok büyük olduğu belirtildi. Depremde ölen kimse olmazken bazı vatandaşlar yaralandı.





Dünya Bülteni / Haber Merkezi

depare 11-30-2011 17:00

Bölgede 6.0'lık işaret vardı şükür küçük oldu 5.0-6.0 arası bir kaç depem daha olabilir..

Beş gün kadar önce bölgede ki vatandaşlar ilçeler de kablosuz internet te sorun olduğunu 2 gündür neredeyse hiç giriş yapamadıklarına yönelik açıklamalar yaptılar :)

Bazı vatandaşlar da evlerin de karınca,örümcek vb gibi hayvanların yerden tavana doğru kaçtıklarını görmüş ve mesaj yoluyla bildirip bunun hikmetini sormuşlardı :)

Bunları biz takip edebiliyorsak yetkililerin de edip önlem almaları gerekiyor..

ALmi´ 11-30-2011 18:38

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 972379)
Pkk'nın parmağı olduğunu düşünüyorum yoksa eksi 15 derece de yangın falan çıkmaz..!


Aynen öyle ben de öyle düşünüyorum. Yazık oldu

ahmet tarık 11-30-2011 19:07

biz yardımlarımızı yapalım..kul bilmesse halık bilir...
ammeller niyetlere göredir..bizm niyetimiz yardımcı olmak..
rabbim yardımcı olanalrdan razı olsun..

Ertuğrul ÖZGÜL 12-05-2011 02:56

Van'da bir deprem daha
 
http://i.sabah.com.tr/sbh/Defaults/i...rSonDakika.jpg

Van'da 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Van merkezde saat 00.15'de aletsel büyüklüğü 4.9 olan deprem kaydedildi.








sabah

BeldeiTAYYIBe 12-05-2011 03:22

Allah yardimcilari olsun....

depare 12-05-2011 18:14

Van'da 5 katlı bir bina çöktü 1 kişi enkaz altında kaldı !
 
Van'da 5 katlı bir bina çöktü

http://img5.mynet.com/ha6/v/van-deprem.jpg

Van'da yıkım sırasında 5 katlı bina çöktü, iş makinesi operatörü enkaz altında kaldı..

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen Richter ölçeğine göre, 7.2 ve 9 Kasım'daki 5.6 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasar gören 5 katlı binanın yıkım çalışması sırasında, iş makinesini kullanan 37 yaşındaki operatör Recep Gezen enkaz altında kaldı.


Olay, 14.30 sıralarında Van'ın Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir binada meydana geldi. Yıkım kararı alınan binayı yıkmak için çalışma yapan kepçe operatörü Recep Gezen, bir anda yıkılan binanın altında kaldı. Çevrede bulunanların haber vermesi üzerine çok sayıda polis ve kurtarma ekibi gönderildi. Kepçe operatörünün kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: mynet


All times are GMT +3. The time now is 15:51.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
AK Parti Forum 2007-2023