AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Kürt Devleti Kurulabilirmi? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=159716)

Yıldırım 02-02-2012 16:50

Kürt Devleti Kurulabilirmi?

'Kürt devleti' iddiası
http://85.111.20.14/yenihaber/2012/0...-421158-CB.jpg
ABD'nin askerlerini Irak'tan çekmesi sonrası ülkede siyasi belirsizlik sürerken Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nden bağımsızlık iddiaları geliyor

Irak Haber Ajansı'na göre, Kuzey Irak'ta 21 Mart'ta yani Nevruz'da bağımsız Kürt devleti ilan edilebilir.

Irak Haber Ajansı "El Nexil" ve "Avesta-Kurd" adlı internet sitesi, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'yi ikna ettiğini, 21 Mart günü de Kürt devletini ilan etmeye hazırlandığını iddia etti.

Çıkan haberlere göre, Fransa ve İngiltere net olmasa da birçok Avrupa ülkesi bağımsız Kürt devletini destekliyor.
star

Ammar 02-02-2012 16:53

olabilir. lakin ırk üzerine adlandırılan devlet adlarından yana değilim.

Terennüm 02-02-2012 17:22

kuzey ırakta kuruldu haberiniz yokmu?

Özgür Çağrı 02-02-2012 17:27

http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrdistan_B%C3%B6lgesel_Y%C3%B6netimi

bayrak var
toprak var
dil var
kültür var
insan var

kurulduktan sonra neyi tartışacağız ?

Erbil parise dönüyor sağolsunlar Türk şirketleri sayesinde oluyor. Türkiyenin başbakanı Kürdistanın başbakanıyla şarkı türkü söylüyor. Bu kadar arası iyi yani .

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Kürdistan coğrafyası şu an 4 devletin himayesi altında ha sen diyorsan bunlar birleşir mi
bence birleşmez
birleşmeleri bölge için felaket olur
amerikan mandası olurlar

özerk kalmaları daha uygundur.

xfce 02-02-2012 18:57

türkiyenin bölünmesinden tek korkanlar sanırım doguda fabrikası topragı olanlar.

BeldeiTAYYIBe 02-02-2012 21:18

Kuzey Irakta bir Kürt devletinin bagimsizlik ilani,
o an itibariyle siyonizmin ileri karakolu oldugunun resmilesmesidir...

Istiklali olmayan bagimsizlik....

İntifada 02-03-2012 02:39

kürt devleti diye bir tanım çok itici geliyor bana...
ne olacak kürt ırkı hariç vatandaş kabul edilmeyecekmi yada herkesi zorla kürtmü ilan edecekler...
bölge halkını rahat ettirecek,sorunlarını çözebilecek adil bir devlet olacaksa ne ala...
yok olmayacaksa biz türkler o trene 80 sene önce bindik iyi bir yere gitmiyor bu tren hiç tavsiye etmem...

Supraliminal 02-03-2012 02:43

Bize türk devleti deniliyorsa ve gayet rahat bütün ırkları barınırabiliyorsak ,kürt devleti adında bir devlette elbet tüm ırkları barındırabilir.Yeterki AK Parti gibi bir parti olsun başlarında !

Blur 02-03-2012 02:58

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986903)
Bize türk devleti deniliyorsa ve gayet rahat bütün ırkları barınırabiliyorsak ,kürt devleti adında bir devlette elbet tüm ırkları barındırabilir.Yeterki AK Parti gibi bir parti olsun başlarında !

biz bütün ırkları gayet rahat bir şekildemi barındırıyoruz... sivas'tan ötesi için bu söylediğin geçerli olabilir fakat sivas'ın berisine giden bir vatandaş sokakta dolaşırken Türk'üm dese neler olur acaba...

ülkemizde ki kürt vatandaşların yapamadığı neyi diğer kesim yapabiliyor ben bunu merak ediyorum... Eğitim , sağlık , ulaşım bilmem ne zart zurt her şeyi sayıyorum bunlardan bu ülkenin vatandaşı olan herkes eşitçe yararlanabiliyor mu ? Evet.

kürt açılımı neden yapıldı anlayabildiniz mi ?

hayır.

kürt açılımı yapıldı , kürtler çok mu özgürleşti ?

hayır.

1000 tane hayırı var bu işin...

onurcan 02-03-2012 03:07

Kürt devleti deyince sadece kürt ırkı geliyor benim aklıma nedense .. bu şekilde algıalnırsa amerikan uşaklığı yapar sömürüye gaza devam bazı arap ülkeleri gbi..

Ammar 02-03-2012 03:09

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986895)
hiç bir zaman toplum olamamış topluluğun sözde demokrasi ile iyice dillendirmeye başladığı kafasız insan güruhunun hayali..

itin duası kabul olsa...

demek ki artık TOPLUM olmayı Hak ediyorlar ki artık senin gibileri böyle dillerini uzatmasınlar.

Blur 02-03-2012 03:13

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986916)
demek ki artık TOPLUM olmayı Hak ediyorlar ki artık senin gibileri böyle dillerini uzatmasınlar.

tutan yok olsunlar bakalım...

Ammar 02-03-2012 03:26

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986920)
tutan yok olsunlar bakalım...

olunca bakalım sen ve senin gibiler ne yapacak

çok önemli not: ben ırkı devletlere karşıyım tükiye yede kürdiyeyede ama sizin yaptığınız hakaretten dolayı artık toplum olmaları üzerlerine farz oluyor. ki sizin gibiler dil uzatmasın.

Blur 02-03-2012 03:45

senin mantığına göre bütün devletler ırk üzerine dayalı devletler.. Amerika , Almanya , İspanya... Bilmem ne zart zurt...

En güzel örnek amerika...

Neden Amerika ? Çünkü adamın tarihi Amerikan...

İçinde yaşayanların yüzde kaçı Amerikan... Kaçı devletimi kurayım şunu yapayım bunu edeyim diyor...

Türkiye Cumhuriyet'ini atatürk kurdu diye Türk kelimesine düşman olmamız mı gerekiyor :):)

Ülkemizin ismi Osmanlı olsaydı yine Türk Milleti diye bir kavram olacaktı... Bunada karşı olurmuydun acaba..

HaArP 02-03-2012 03:58

İslami emirlik yahutta Şeriat Devleti dışında kim ne kurarsa kursun ! Bilinsin ki Kurulmasına müsade eden Küresel Finans'tır ! İlluminatidir !!!

İntifada 02-03-2012 04:29

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986927)
senin mantığına göre bütün devletler ırk üzerine dayalı devletler.. Amerika , Almanya , İspanya... Bilmem ne zart zurt...

İçinde yaşayanların yüzde kaçı Amerikan... Kaçı devletimi kurayım şunu yapayım bunu edeyim diyor...

-

amerika bir ırk adımı ?

Ammar 02-03-2012 04:58

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986927)

Türkiye Cumhuriyet'ini atatürk kurdu diye Türk kelimesine düşman olmamız mı gerekiyor :):)

Ülkemizin ismi Osmanlı olsaydı yine Türk Milleti diye bir kavram olacaktı... Bunada karşı olurmuydun acaba..

amerika ırk değil !

ayrıca bize kafirleri örnek getirme. onlardan bize bulatı !

ve osmanlı bir devlet adıydı ! ve o zamnki şartlar çok farklı ırk adı değildi şahıs adından devlet adı oluştu. ve islami bir devletti ve diğer ırklarla bir sorunu yoktu.
ve Türk kelimesine değil türk ırkçılığına düşmanız. ve evet osmanlı olsaydu da Türk milleti olacaktı tıpki sizin inkar edipte olan kürd milleti gibi.

anlayacağınız urkçılığın her türlüsüne karşıyız türkçülükten arapçılığı mezhepçilikten dinciliğe kadar. islamda hiç kimse sıfatından dolayı yüksek tutulamaz.

Hüdaverdi 02-03-2012 05:02

Kerküktemi Erbil de mi ne referandum yapacaklardı,yemedi yapamadılar.
Devlet kurmk apayrı birşey.Sınıra devleti korumak amaçlı füze koysalar olur mu ? Buna tabi müsade edilmez etmeyizde.Şuan ki konumları bile bir hata.
Babayı kurarlar ;D

İntifada 02-03-2012 05:06

barzani yönetiminde bir devlet kurulsa hükümetimiz buna karşı çıkarmı ?

Ammar 02-03-2012 08:42

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986951)
Kerküktemi Erbil de mi ne referandum yapacaklardı,yemedi yapamadılar.
Devlet kurmk apayrı birşey.Sınıra devleti korumak amaçlı füze koysalar olur mu ? Buna tabi müsade edilmez etmeyizde.Şuan ki konumları bile bir hata.
Babayı kurarlar ;D

bağımsızlığını ilan etse savaş mı açacakasın ? nasıl ve ne ile izin vermeyeceksin ?

EZEL 02-03-2012 08:54

Suriye ile aramızın neden kötü olduğu belli oldu K Irakta Kürt devletinin kurulmasın önündeki tek engel bölge devletlerinin uygulayacağı ambargo idi şimdi Türkiyeden başka Ambargo uygulayacak kimse varmı ?

Ahmet Yasin 02-03-2012 10:55

Amerikanın 2.dünya savaşından sonra söz verdiği bir devlet bu, pkk nin ve bu çoğrafyadaki çıkan çatışmaların büyük bir sebebi de bu devlet.Hayırlısı neyse o olsun.

cartman 02-03-2012 11:37

İçimizdeki pkk, kck tohumlarının gideceği bir devletse kurulsun en azından kurtulalım huzur içinde yaşıyalım

Ertuğrul ÖZGÜL 02-03-2012 11:47

Kürt ırkçılarını görünce üzülüyorum ama beni daha çok kürtleri hor görenler üzüyor...
bu nasıl bir kafa yapısı ki neredeyse kürtler insan değil diyecekler... yok toplum olamamışda falanda filanda... bırakalım artık bu kafatas ölçen pis adamların yolunu derim ben...
Kürt devleti niye itici geliyormuş ki... şimdi bana kızacak çok olacak ama niye itici geliyor anlaya bilmiş değilim... Türk devleti oluyorda niye kürt devleti itici geliyor... ???

Ammar 02-03-2012 12:15

Alıntı:

Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986973)
Kürt ırkçılarını görünce üzülüyorum ama beni daha çok kürtleri hor görenler üzüyor...
bu nasıl bir kafa yapısı ki neredeyse kürtler insan değil diyecekler... yok toplum olamamışda falanda filanda... bırakalım artık bu kafatas ölçen pis adamların yolunu derim ben...
Kürt devleti niye itici geliyormuş ki... şimdi bana kızacak çok olacak ama niye itici geliyor anlaya bilmiş değilim... Türk devleti oluyorda niye kürt devleti itici geliyor... ???

yahudilik gibi kendilerini efendi her şeyin hizmetlerine verildiği ve kutsal ırk olarak gördükleriden olabilir.

blurun söylediği lafları ki çok rastlıyorum. hangi kürd kardeşimize söylense kafasında yoksa bile istek doğurur. bende şahsen bunu doğuruyor doğuruda blur gibiler bana bugün bunu söylüyorsa onun çocukları benim çocuğuma bunu söylememeli diye düşünürüm.. Kürtler yapamayacakları için değil kendilerini ümmet olarak gördükleri için bunu yapmadılar. eminim olun Türkiyenin ulus devlet hele Türk ulusu devleti olacaklarını bilselerdi kuçkusuz kabul etmezlerdi.

HaArP 02-03-2012 12:32

Alıntı:

yahudilik gibi kendilerini efendi her şeyin hizmetlerine verildiği ve kutsal ırk olarak gördükleriden olabilir.

Kelimelerin de hakkı vardır ! Türk Dünyaya İslam Adaleti ile Hükmettiğinde Türk Kutsal bir ırktı ama ırkından çok İslam Adaletiydi... Kürtte aynıdır...!

Alıntı:

blurun söylediği lafları ki çok rastlıyorum. hangi kürd kardeşimize söylense kafasında yoksa bile istek doğurur. bende şahsen bunu doğuruyor doğuruda blur gibiler bana bugün bunu söylüyorsa onun çocukları benim çocuğuma bunu söylememeli diye düşünürüm.. Kürtler yapamayacakları için değil kendilerini ümmet olarak gördükleri için bunu yapmadılar. eminim olun Türkiyenin ulus devlet hele Türk ulusu devleti olacaklarını bilselerdi kuçkusuz kabul etmezlerdi.
Halk ve Avamın sosyolojisinde elbet bu açıklama önemli ve doğrudur... Lakin Türkiye'de kurulması düşünülen ki Kuzey Irak'ta mahiren kurulan Kürt Devleti Deccalin İleri karakolundan başka bir şey değildir... Mesele Büyük İsrail değil mi ???

Ammar 02-03-2012 12:59

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986984)

Kelimelerin de hakkı vardır ! Türk Dünyaya İslam Adaleti ile Hükmettiğinde Türk Kutsal bir ırktı ama ırkından çok İslam Adaletiydi... Kürtte aynıdır...!

Halk ve Avamın sosyolojisinde elbet bu açıklama önemli ve doğrudur... Lakin Türkiye'de kurulması düşünülen ki Kuzey Irak'ta mahiren kurulan Kürt Devleti Deccalin İleri karakolundan başka bir şey değildir... Mesele Büyük İsrail değil mi ???

biz ümmetçi müslümanlar olarak zaten ümmet içinde sınırlardan haz etmeyiz !
lakin insanlara bu kadarda dikta edilmez öyle değil mi ?

Blur 02-03-2012 13:27

ben ve benim gibileri bu duruma getiren kürtlerdir... bizim bu vatanı seven sahiplenen vatandaşlarımızla bir derdimiz yok onlar kadar bende kürdüm bunu gururla söylerim...

bu bayrağa sahip çıkan herkes etnik kökeni ya da dini dili ne olursa olsun benim kardeşimdir ötesi yok...

ama bu devlet hikayeleri , yok özerklik bilmem neleri , yok açılımlar bilmem neler...

bunlara karşıyım... verdikçe isterler...

burası Türkiye kardeşim... kürdiye mi ?

HaArP 02-03-2012 13:28

Alıntı:

biz ümmetçi müslümanlar olarak zaten ümmet içinde sınırlardan haz etmeyiz !
Çok doğru söyledin... Sınırımız toprak değil haramlardır...!

Alıntı:

lakin insanlara bu kadarda dikta edilmez öyle değil mi ?

Bunlar Müslümanları etkilememelidir...

HaArP 02-03-2012 13:34

Alıntı:

bu bayrağa sahip çıkan herkes etnik kökeni ya da dini dili ne olursa olsun benim kardeşimdir ötesi yok...

Bayrağı bayrak yapan üzerindeki kandır... Toprak uğrunda ölen varsa vatandır...! Din için ölmedikçe o toprak parçasından başka bir şey değildir...! Hele leşlerin, keşlerin yaşadığı bir yerse orası çerçöp olur...! Din korunur dine bağlı belde korunur...! Din yoksa yıkılsın gitsin !

Ammar 02-03-2012 13:35

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986992)
ben ve benim gibileri bu duruma getiren kürtlerdir... bizim bu vatanı seven sahiplenen vatandaşlarımızla bir derdimiz yok onlar kadar bende kürdüm bunu gururla söylerim...

ama bu devlet hikayeleri , yok özerklik bilmem neleri , yok açılımlar bilmem neler...

bunlara karşıyım... verdikçe isterler...

burası Türkiye kardeşim... kürdiye mi ?

ondan mı topluluk olmamış kürtler diye! hakaret ediyorsun ! hemde Türkiye sınırları dışındaki bir topluluktan bahsediyoruz.

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986993)

Çok doğru söyledin... Sınırımız toprak değil haramlardır...!

Bunlar Müslümanları etkilememelidir...

doğru ama ben tepkimi ortaya koyuyorum. sınırlar konusundaki fikirlerimiz yine aynı :)

Blur 02-03-2012 13:36

din üzerine dayalı bir devlet istiyorsanız bunun örnekleri çoktur burası Türkiye kardeşim Osmanlı'dan beri Türk'üz biz..

HaArP 02-03-2012 13:37

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986999)
din üzerine dayalı bir devlet istiyorsanız bunun örnekleri çoktur burası Türkiye kardeşim Osmanlı'dan beri Türk'üz biz..

Din yoksa Türk değilsin...!

Ahmet Yasin 02-03-2012 13:43

Alıntı:

Osmanlı Türk değil Osmanlı Herkes demek..

Ben Türk değilim ama Osmanlıyım Osmanlıyı kendin gibi sanma.....

Ammar 02-03-2012 13:51

Alıntı:

:w::w::w::w::w::w: :hihi2::hihi2::hihi2::hihi2::hihi2:

dine dayalı dediiiiiii !

Ahmet Yasin 02-03-2012 13:55

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 987004)
:w::w::w::w::w::w: :hihi2::hihi2::hihi2::hihi2::hihi2:

dine dayalı dediiiiiii !

Şeyh saitte Dİne dayalı devlet dedi Hain dediler.Günümüzdekiler malum...

Ammar 02-03-2012 13:58

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 987007)
Şeyh saitte Dİne dayalı devlet dedi Hain dediler.Günümüzdekiler malum...

hala aynı kafa ki he bir sor bakalım blur ne diyecek :)

Ahmet Yasin 02-03-2012 14:03

Ne dediğiyle pek ilgilenmiyorum.

Yıldırım 02-03-2012 15:03

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 986811)
Kuzey Irakta bir Kürt devletinin bagimsizlik ilani,
o an itibariyle siyonizmin ileri karakolu oldugunun resmilesmesidir...

Istiklali olmayan bagimsizlik....

Böyle bir devlet kurulduğu günden yıkılacağı güne kadar Siyonizmin kucağından hiç kalkamaz.
Şu sözünüzüde çok beğendim:
İstiklali olmayan bagimsizlik...:saygılar:

Garibüzzaman 02-03-2012 15:44

Düşmanın silahı ile düşman tezgahı arasındaki farkı iyi bilmek gerekir. Bu farkı ayırt edemeyen, tespit ve tahlil süzgecinden geçiremeyen kitle bellidir.

Osmanlı devletinin ırklarla sorunu olmadığı kesin, fakat kürtlerin osmanlı devleti ile sorunları vardı galiba çünkü tarihe baktığınızda öyle muteber bir devlet düzeninde bile isyan etmekten geri kalmamıştır.

All times are GMT +3. The time now is 01:38.