![]() |
BEDAŞ özelleştiriliyor
Boğaziçi Dağıtım ihalesinde en yüksek teklifi 2.99 milyar dolarla İş-Kaya-MMK verdi... BEDAŞ özelleştiriliyor Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (TEDAŞ) bağlı Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 2 milyar 990 milyon dolar ile İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.-MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu verdi. http://www.bugun.com.tr/newsFiles/1/...ile/112684.jpg Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemelerde en yüksek teklif 1 milyar 11 milyon dolar oldu. Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. Toplam 5 tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların ilk turunda en yüksek teklif 2 milyar 90 milyon dolar oldu. Bu turda KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu elendi. İkinci elemeli turda Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş elendi ve en yüksek tutar 2 milyar 405 milyon dolar oldu. Üçüncü elemeli turda ise Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş elenirken, bu turda 2 milyar 725 milyon dolar en yüksek teklif gerçekleşti. Dördüncü eleme turunda da IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş elenirken en yüksek tutar da 2 milyar 895 milyon dolara ulaştı. Beşinci elemeli turda ise Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş elenirken, daha sonra açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 2 milyar 980 milyon dolar, artırım aralığı ise 5 milyon dolar olarak belirlendi. Tek tur olarak gerçekleşen açık artırmada, İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.-MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş OGG dışındaki tüm firmalar ihaleden çekildi. Böylece İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.-MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş OGG en yüksek teklifi veren firma oldu. Açık artırma sırasında firmanın teklifi 2 milyar 985 milyon dolardı. Ancak İhale Komisyonu Başkanı Aksu'nun, ''Son teklifiniz bu kadar mı, hesabı düzleştirelim'' önerisi üzerine firma, teklifini 5 milyon dolar artırarak, 2 milyar 990 milyon dolara çıkardı. http://www.bugun.com.tr/newsFiles/1/...684_manset.jpg (AA) |
All times are GMT +3. The time now is 07:38. |