![]() |
Ugur Arslan Şiirleri
Seni Yagmurdan Sonra Sevecegim Simdi git.. Say ki, seninle içinden sevda geçen bir türkü söylemedik.. Say ki, gece mektuplarini, en güzel ask siirlerini beraber ezberlemedik.. Say ki, sevda trenini kaçirdigim durakta bir süre beraber beklemedik.. Sen git.. Ben gelemem bu yürekle.. Ya da kal.. Eylül yagmurlarini bekle.. Seni yagmurdan sonra sevecegim.. Saçlarima ak düsmemis halimle.. Sen yaslardayken.. Onsekizimde, yirmimde.. Seni yagmurdan sonra sevecegim.. Kaldirimlarin islak ve temiz haliyle.. Yasli yüzüm delikanli yüregimle.. Seni yagmurdan sonra sevecegim.. Asksiz geçen onca yili yakacagim.. Sevda alevinde kendi ellerimle... Simdi git.. Say ki, seninle sahildeki çardakta hiç dondurma yemedik.. Say ki, oturup konustugun yasli ve yabanci bir adamdi.. Ve sevdadan hiç söz etmedik.. Say ki, hiç gülmedik.. Ayni seyleri sevmedik.. Ve yagmurdan sonra beraber yürümedik.. Seni yagmurdan sonra sevecegim.. Kimse bilmeyecek, herkesten gizleyecegim.. Yagmurdan sonraki toprak kokusu olacak havada.. Seninle gökkusaginin altindan geçecegim.. Seni yagmurdan sonra sevecegim.. Ve seni sevdigimi kimseye söylemeyecegim.. Belki bu dünya gözüyle gördügüm son yagmur olacak.. Islak kaldirimlarda sirilsiklam yürüyecegim.. Ben seni yagmurdan sonra sevecegim.. Ve bir gün ölürsem siyah gözlerinde ölecegim..... Ugur Arslan |
Gözlerin Ve gözlerin aklima gelir Ve sözlerin Gidisin gitmiyor gözümün önünden Ve izleri derin Ilk degilsin bu senin bildigin Ve yine biliyorsun sen en son sevdigim Simdi uzaklardasin Ben çamlar arasinda bir hastane odasinda Cigerimde bir ince hastalik Içimde kapanmak bilmeyen bir yara Ve elimde sanki inadina bir sigara Biliyorum dönmeyeceksin Hatta arkana bile bakmaksizin Gün gelir belki bir yuva kurarsin Oglun olursa benim adimi koyar misin? Gittin Dag gibi sevdami devirip ardinda Gittin Allahaismarladik bile demedin Sazlar çalinir Çamlica'nin bahçelerinde O sarkiyi bir daha hiç söyleyemedim Simdi elimde bir bardak çay Ve dudagimda buruk tebessüm Kendi kendimi üzmemeye söz verdim Ve ben seni hayatimin bir musalla tasinin en yakin yerinde sevdim Ugur Arslan |
Seni Sevmek Diye Buna Derim Ben Seni sevmek diye buna derim ben, Sensiz sabahlara ermek, Gülmek seninleyken gülmek, Sensiz ne ağlamak nede ölmek… Seni sevmek diye buna derim ben, Sevdan kucağımda üç günlük bebek, Seni sevmek yaşamak demek, Sensiz ne ağlamak nede ölmek… Seni sevmek yanımdan geçerken, Kuru bir merhabayla başımı öne eğmek… Korkum senden aşk dilemek, Sevdamı bilmeyip yanımdan geçip giderken, Dönüp rüzgarla uçuşan sarı saçlarını uzun uzun izlemek… Seni sevmek diye buna derim ben… Hergün akşam yemeğini sensiz yerim, Aşka susamışlığım çöl, yaram derin, Şimdiye dek bun denli sevilmediğini bilirim, Ama içimde çağlayan nehri bir sır gibi gizlerim… Son bakışınla alev aldı içim, O alevi söndürmeye çalışır içimde çağlayan nehir, Bir bilsen her yeni gün nasıl büyür içimdeki yangın şehir şehir… Seni sevmek diye buna derim ben… Her yeni gün yeni bir yangın, Her yeni gün yeni bir vurgun yerim… Seni sevmek diye buna derim ben… Güzel gözlerin ömre ömür katar, Bunu birtek ben bilirim… Sen bu deli aşka kulak asma, Olsun ben sensiz gecelerde ölür ölür dirilirim, Her sabah sevginle hayata sarılır, Ve her sensiz akşamın sonunda yıkılır giderim… Ugur Arslan |
KAVUŞURSAK BİTERİZ BİZ Kavuşursak biteriz biz, Biz mutlu sonlar katiliyiz. Kavuşursak biteriz biz. Sevgiyle bakan gözleri kör ederiz. Herkesin bildiği bir aşk, Herkesin attığı bir imza Herkes gibi değiliz biz. Belki biraz serseri, Belki biraz deliyiz, Ama kavuşursak biteriz biz. Pervane böceğinin mum alevine sevdası Ateş böceğinin susuzluğuyuz biz Yanar ama su içmeyiz Etrafında döner, ateşle dansederiz. Bize kimseden zarar gelmez, Biz zararı ancak kendi kendimize veririz. Severiz, özleriz, aşktan ölsek kimseye söylemeyiz. Biz artık biz değiliz. Ruhlar kavuşur ve konuşur gökyüzünde bir yerde Ama bedenen kavuşursak biteriz biz. Melekler bize ağlar, biz halimize güleriz. Onu bilir, onu söyleriz, Kavuşursak biteriz biz. İki sınır ülkenin dikenli telleriyiz, Dokunursak kanar ellerimiz. Kimselere söylemez gizli gizli severiz Ama kavuşursak biteriz biz. Bir kor var içimizde yanan, Onu küllendiremeyiz. Kimselere söylemez gizli gizli severiz Ama kavuşursak biteriz biz. Bir kor var içimizde yanan, Onu küllendiremeyiz. İstedeğimiz zaman gelip, İstediğimizde gidemeyiz. Kahve içip, gülüp, konuşup, başbaşa yemek yiyemeyiz. Ne bir filmdeki mutlu son, Ne de göz yumulacak bir kaçamak değiliz biz. Sadece özlemle severiz, Ve kavuşursak biteriz biz. Sevda iki kişinin birbirine aşkı değil artık. Artık her aşk her ağızda sakız. Biz birbirimize aslında her aşıktan daha yakınız. Belki ayrı şehirlerdeyiz, Ama her gece aynı mehtapta buluşur, Yağmur yağarsa, çıkar, Aynı yağmurun altında ıslanırız. Bu aşkı ancak biz biliriz. Şiirleri güvercinlerin kulağına fısıldar, Mektupları suya yazarız. Biz belki ayrıyız, Ama her gün aynı geceyi sabahlarız. Melekler bize ağlar, biz halimize güleriz. Onu bilir onu söyleriz. Kavuşursak biteriz biz. Ugur Arslan |
Günahsiz Ask Zamansiz gözlerini ufka dikisin var ya Beni benden edisin Hesap vermeden Sormadan Söylemeden sevisin Bugulu gözlerinde Bakislarin beni birakir gider ya Sadece Sadece sen yokken kendime gelisim Umulmadik bir yerinde hayatin Cigerlerini söküp atarcasina Kalbindekileri haykiracakmis gibi Karsimda durusun Ve bir kelime bile etmeden Çekip gidisin Ve sususun var ya... Sakagima dayanmis bir namlunun Tetigini çekmeyisin Oluk oluk cana hayat veren kani Sahdamarda kesisin Ve beni benden edisin En yasanacak zamaninda yasanmamisliklarin Çekip gidisin Ve asktan ölürken dahi Sevmiyorum deyisin Ve günahsiz gidisin Beni günaha sokar ya... Ugur Arslan |
Uyuyan Güzel Seni ikimizde seviyoruz anlasilan, Birbirimize inat, kiyasiya Hiçbir rakip birbirine bu kadar yakin olmadi Seni seviyor olmam ama onu sevmiyor olamamam bu isin kötü yani Seni ikimizde seviyoruz, Ben ikinizi de seviyorum. Onun beni sevip sevmedigi bilmiyorum. O beyaz atli prens, Bense bu masali anlatan. Ya sen, Beyaz atli prensin öptügü uyuyan güzel mi, Yoksa bu masali anlatan kisinin dizlerinde uyuyan güzel mi? Beyaz atli prensin öptügü uyuyan güzelsen uyan Çünkü masal böyle devam ediyor. Eger masali anlatan kisinin dizlerinde uyuyan güzelsen Ister uyan, ister uyanma, Çünkü o seni her halinle seviyor. Ugur Arslan |
Korkuyla Umut Arası Bilinmeyene yürümek garipti Hayat belki de Bilinmeyene yürümekten ibaretti Bir sonraki Atılıp atılamayacağı bilinmeyen bir adımın Götürüp götüremeyeceği bilinmeyen bir yolun Sonundaki bilinmeyenlerden oluşuyordu herşey Ve hiçbirşeyi önceden bilmek mümkün değildi Aslında yürütülmekti sonunu bilmeden yürümek cesur atılmalıydı adımlar korkuyla umut arasında Güneş açar ya da yağmur yağardı. Deprem ne zaman nereyi yıkar belli olmazdı En iyisi hazırlıklı olmaktı herşeye Umudu ve korkuyu elden bırakmadan... Kimin ne zaman, nerede, ne kadar olacağı belli olmadan. Önemli olan bir yerlerde olduğumuz sürece oranın hakkını vermek ve geride birşeyler bırakmaktı. Bir iş, bir eser ya da bir iyilik, Belki de kıyamet son iyilik yapıldıktan sonra kopacaktı. Ugur Arslan |
SANIRIM Canım sevgilim, bugün ayrılığımızın ilk günü Yürüyen kocaman açık bir yarayım şimdi Rüzgar değdikçe sızlıyor, kanıyor her yanım Nasılda ölesim var anlatamam ama, Senden başka birşeyle öldüremiyorum kendimi Bundan bir yıl önce Taksim'de o muhallebicide, Yine susarak başlamıştık biz herşeye Tek kelime bile etmeden buyurmuştuk hayatlarımızın içine Herşey başladığı gibi de bitiyordu Tek kelime bile etmeden vedalaşıyorduk işte Bugün ayrılığımızın ilk günü sevgilim Sanırım artık bende bittim Bugün bir ayrılığın ilk günü sevgilim Bugün ölmezsem bir daha hiç ölmem eminim Bir ayrılığın ilk günü ölmeyenler, Bir daha da ölmezler bilirim Bilirim, bilirim... Bugün ayrılığımızın ilk günü sevgilim Sana mutluluk, huzur, saadet, Kendim için Allah'tan sabır dilerim Bugünde ölmezsem, bir daha hiç ölmem eminim Bir ayrılığın ilk günü ölmeyenler, Bir daha da ölmezler bilirim Bilirim, bilirim... Sanırım birşey yok aramızda Acırım aşksız yıllarımıza Bundan böyle eksik bir yanımızla Yaşarız, yaşarız, yaşlanırız Başımıza gelmesi imkansız diye düşündüğümüz şeyleri yaşamakla geçiyor hayat Aşk önce damardan giriyor, sonra burnundan getiriyor insanın En yakışıklı çağlarında kanıyor her yanın Filmin sonu hiç değişmiyor, Sarılmamış yaralarla doluyor her yanın Bugün ayrılığımızın ilk günü sevgilim Ölüyorum acıdan, kendimde değilim Sokaklarda yalnız yürüyemem ben, Sabahların kör karanlıklarında kalkıp işi de gidemem artık Yemek yiyemem, televizyon izleyemem, uyuyamam ki sensiz Sen olmadan hiç sinemaya dahi gitmedim ki ben Bugün ayrılığımızın ilk günü sevgilim Çaresiz, hareketsiz, ölmeye yakın bir uçurumun dibindeyim Bütün cümlelerimi senin için kurmuştum ben Yeni bir cümle daha kuramam, Bütün sevmelerimi senin için kullanmıştım Şimdi kimi seveceğimi bilemem Ne adım geliyor aklıma, ne annem Ne huzur diliyorum artık kendim için, ne aydınlık Seyrelip tükenen dokunuşlar, Uzayan kırılgan sessizlik Aramızda duran tedirgin tuhaf yabancılık Sanıyorum biz şimdi gerçekten, gerçekten ayrıldık Bugün ayrılığımızın ilk günü sevgilim Sana mutluluk, huzur, saadet, Kendim için Allah'tan sabır dilerim Bugünde ölmezsem, bir daha hiç ölmem eminim Bir ayrılığın ilk günü ölmeyenler, Bir daha da ölmezler bilirim Sanırım birşey yok aramızda Acırım aşksız yıllarımıza Bundan böyle eksik bir yanımızla Yaşarız, yaşarız, yaşlanırız Ugur Arslan |
Aziz Yarim Aziz diyar El aziz Madenin gülü kokmuyor sensiz Hala haritanın sağ köşesindeyiz Her defasında sensiz her defasında sana dertliyiz Aziz yarim sanki ben hala 25 sen hala 18 Değişen hiçbir şey yok bak bizde Telvelerin kabardığı diplerde Eşrefin oturduğu mahalledeyiz Öyle bir özlemişiz ki seni Artık dönsen de olur dönmesen de Biz her daim yine sana sitemli yine sana hasret gideriz Aziz yar sen bir sabah bu şehri başıma yıkıp gittin Dağları deviriverdin üstüme hiç çekinmedin Ben bu şehirde bir daha da sabah görmedim Günaydınlar olmadı günler aymadı sensiz Karalar çekildi gözümün ferine Son soluğumun dibine çöktüm öylece Gidişin gibi durdum şuracıkta Her gün şu köşe başında kaç yıllar saydım Hiç yaşamadım sensiz ama hep yaşlandım inadına Her hazan hep hüzünle geçti bu şehirde Ben bir El azize birde sana kıyamadım işte Her hazan hep hüzünle geçti bu şehirde Ben bir El azize birde sana kıyamadım işte Daha geçmedi benim sana ağrılarım Salındığın sokaklar hala sızım sızım Yıktığın duvarlarda durur yine gül adı n Hiç dayanmadım hiç dayanamadım Bu enkazın altında seni düşünmeden yaşamadım yaşayamadım Ben sana nerde yanlış yaptım aziz yar Bir sabah gidiverdin aklımı kaçırdım Anlamadım hatalarımı hiç söylemedin Kafamın içinde bu sorularla ölmedim bile bak ölemedim Ben kafamın içinde bu sorularla ölmedim ölemedim Bana bir özlemin kaldı yadigar bu viranede Derdimi sığdıramıyorum bedene Yıkılıyorum her geçen gün yokluğunun üstüne Sıkılıyorum bazen Sakınıyorum yinede seni gönlümün her köşesinde Yine duruyor mu toyluğunun kabri gamzelerinde İşvenin alası savrulurdu tellerinde Ne senden geçilirdi ne bu diyardan gidilirdi Bir tutam saçın uğruna yaktıydım ben bu şehri Sonra bende yandıydım içinde Hiç gitmedim buralardan senelerce Sensizlikten gidemedim bir adım öteye Bir derin yara bir derinlikli sevda bıraktın ya sen bana Paylaşamadığım tek acı hatıra en anlamlı dua yine sendin bana sendin Aziz yarim El aziz Madenin gülü kokmuyor sensiz Biz hala haritanın sağ köşesindeyiz Her defasında sensiz her defasında sana demiz Aziz yarim ben sanki hala 25 sen sanki 18 Değişen hiçbir şey yok bak bizde Telvelerin kabardığı diplerde Eşrefin oturduğu mahalledeyiz Öyle bir özlemişiz ki seni Artık dönsen de olur dönmesen de Biz her daim yine sana sitemli yine sana hasret gideriz Ugur Arslan işte bu çok güzeldi.. :( |
Uğur Arslan – Su Gibi Hoşgeldin gülüm su gibi ömrün olsun Yangınlarıma sular yağdırdın Damla damla söndüm serinledim 10′ar 10′ar saydığım kayıp yıllarımı onardın Saat saat bulunduğum mechulden gün yüzüne çıktım Günler gördüm yüzünde Gönlümün kapılarını sana açtım Çalmadan gir içeri diye Adıyorum sana Onca kırık aşktan sonra arta kalanımı Temize çekiyorum sende bütün yalanlarımı Senin aşktaki kandirini bilmek için Önce kadersiz aşklardan geçmeli insan Eksiltip yoran bütün ayrılıklar Kavuşmalara giden yollara çıkar Vefai mozada gülmeyi gülhanede unuttuğum Garip bi zamanda çıka geldin Hoşgeldin yitirilmiş sevgililer köyü cografyama Hoşgeldin bir daha seversem namerdim sokağına Hoşgeldin gülüm su gibi ömrün olsun Hoşgeldin gülüm su gibi ömrün olsun Sefalar getirdin mutluluk bizim olsun Sefalar getirdin mutluluk bizim olsun Bitti dediğim yerden başlıyorsun Dindi artık dediğim yerden oluk oluk kanıyorsun Beni en iyi sen tanıyor Sen anlıyorsun Ne hoş geliyor ne hoş gülüyorsun En güzel renkleri komşu kızların Gözlerinde gördüğüm Solgun sarı bir zamanda çıka geldin Hangi yollardan uğradın durağıma Hoşgeldin yitirilmiş sevgililer cografyama Hoşgeldin bir daha seversem namerdim sokağıma Ağlama kıyamam su gibi bahtın olsun Ağlama kıyamam su gibi bahtın olsun Ben sensiz yapamam dünyaya ahtım olsun Ben sensiz yapamam dünyaya ahtım olsun Hoşgeldin gülüm su gibi ömrün olsun Hoşgeldin gülüm su gibi ömrün olsun Sefalar getirdin mutluluk bizim olsun Sefalar getirdin mutluluk bizim olsun burdan dinleyebilirsiniz; |
All times are GMT +3. The time now is 02:38. |