AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Anketler (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Hangi Cephedesiniz? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=15197)

AK_Genclik 12-01-2007 15:28

Hangi Cephedesiniz?

Türklerin birleşip tek bayrak altında olduğu Turan'ı mı istersiniz?

Hem Türklerin hemde diğer ırklardanda müslümanların bir olduğu ümmet birliğini mi istersiniz?

Veya Hristiyanların ağırlıkta olduğu Avrupa Birliği mi istersiniz?

erenon 12-01-2007 16:18

Hangi Cephedesiniz?

türkiyenin birşeyler olabilmesi için büyük para birikimine sahip olması lazımdır dünyada temel güç paradır;para sizde olmadıkça sizi ne islam dünyası ne türk dünyası dikkate alır almaz;bugün türki cumhuriyetler sizden çok amerika birleşik devletlerinin yada rusyanın sözünü dinliyor;her fırsatta türkiyenin ağbileri olduğunu ;ve kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu söylerken bile verecekleri iktisadi kararlarda önce amerika nediyecek diye bakıyorlar;çünkü amerika her yıl gerek pentagon gerekse bölgesel bakanlıkları aracılığıyla bu ülkelere milyar dolarlık yatırım ve yardım yapıyor bugün orta asya enerji ihalelerine giren türkiyenin amerikadan bu ihalelerde destek istemesi ;her halde bir türk birliğinin şu an için uzak olduğunu gösterir

bu saydıklarımın aynısını arap dünyası içinde uygulayabilirsiniz bugün en zengin arap ülkleri amerikan sermayesi ile iç içe geçmiştir , bugün bu ülkelerin başında bulunanların amerikan yanlılığı politikasının ağırlığını;filistinde israilin yaptığı zülümleri kınayamamalarından görürürsünüz;veya kıbrısı bügün tanıyan kaç müslüman ülke var ? yada kaç türki cumhuriyet

ab sürecimize gelince bu türkiyenin olmazsa olmazıdır çünkü bugün gerek orta asya ya gerek islam dünyasına giden devlet başkanlarımıza ;iş adamlarımıza ilk sorulan soru ab süreciniz ilerliyor mu ne oldu? hatta türk dünyasının iş sektörü her fırsatta türkiyenin muhakkak birliğe girmesi gerektiğini bunun yeni bir ergonekondan çıkışı temsil edeceğini söylemektedir;çünkü ab yabancı yatırım için bir patentir o patent in yoksa kimse seninle iş yapmak istemez o patent varsa sana müşteri yağar.

bugün arap şeyhleri kralları türkiyeye gelince cumhurbaşkanımız onu hava alanlarında karşılayıp ,otel odalarına kadar gidip ziyaret ediyorsa ;biraz daha fazla yatırım yapip ülkemize para girsin diyedir ama emin olun ab üyeliği tam gerçekleştiğinde bu arap şeyhleri bizim kapımızda sıraya gireceklerdir yatırım için.sonuçta biz ancak milyar dolarlık bütçeye ulaştığımızda;ihracatda dünyanın sayılı ilk 5 arasına girdiğimizde ve her yıl türk dünyasına, islam dünyasına milyar dolarlık yatırım ve hibelerde bulunabildiğimiz zaman gerek türk birliği gerek islam birliği kendi kendine kurulur bunun yoluda ab den geçmektedir.

erenon 12-01-2007 16:43

Hangi Cephedesiniz?

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

erenon Nickli Üyeden Alıntı
türkiyenin birşeyler olabilmesi için büyük para birikimine sahip olması lazımdır dünyada temel güç paradır;para sizde olmadıkça sizi ne islam dünyası ne türk dünyası dikkate alır almaz;bugün türki cumhuriyetler sizden çok amerika birleşik devletlerinin yada rusyanın sözünü dinliyor;her fırsatta türkiyenin ağbileri olduğunu ;ve kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu söylerken bile verecekleri iktisadi kararlarda önce amerika nediyecek diye bakıyorlar;çünkü amerika her yıl gerek pentagon gerekse bölgesel bakanlıkları aracılığıyla bu ülkelere milyar dolarlık yatırım ve yardım yapıyor bugün orta asya enerji ihalelerine giren türkiyenin amerikadan bu ihalelerde destek istemesi ;her halde bir türk birliğinin şu an için uzak olduğunu gösterir

bu saydıklarımın aynısını arap dünyası içinde uygulayabilirsiniz bugün en zengin arap ülkleri amerikan sermayesi ile iç içe geçmiştir , bugün bu ülkelerin başında bulunanların amerikan yanlılığı politikasının ağırlığını;filistinde israilin yaptığı zülümleri kınayamamalarından görürürsünüz;veya kıbrısı bügün tanıyan kaç müslüman ülke var ? yada kaç türki cumhuriyet

ab sürecimize gelince bu türkiyenin olmazsa olmazıdır çünkü bugün gerek orta asya ya gerek islam dünyasına giden devlet başkanlarımıza ;iş adamlarımıza ilk sorulan soru ab süreciniz ilerliyor mu ne oldu? hatta türk dünyasının iş sektörü her fırsatta türkiyenin muhakkak birliğe girmesi gerektiğini bunun yeni bir ergonekondan çıkışı temsil edeceğini söylemektedir;çünkü ab yabancı yatırım için bir patentir o patent in yoksa kimse seninle iş yapmak istemez o patent varsa sana müşteri yağar.

bugün arap şeyhleri kralları türkiyeye gelince cumhurbaşkanımız onu hava alanlarında karşılayıp ,otel odalarına kadar gidip ziyaret ediyorsa ;biraz daha fazla yatırım yapip ülkemize para girsin diyedir ama emin olun ab üyeliği tam gerçekleştiğinde bu arap şeyhleri bizim kapımızda sıraya gireceklerdir yatırım için.sonuçta biz ancak milyar dolarlık bütçeye ulaştığımızda;ihracatda dünyanın sayılı ilk 5 arasına girdiğimizde ve her yıl türk dünyasına, islam dünyasına milyar dolarlık yatırım ve hibelerde bulunabildiğimiz zaman gerek türk birliği gerek islam birliği kendi kendine kurulur bunun yoluda ab den geçmektedir.

+1 erenon Konuya ait yeni dünya düzenindeki sistemin getirilerinde şu an durmamız gereken yer ve mevki için yeterli acıklama emeğinize sağlık , günü okuyamayan okuyanların elinde oyuncak olmaktan kurtulamayacaktır

teşekkürler yalçın kardeş :)

çilik 12-01-2007 18:41

Hangi Cephedesiniz?

böle bir soruyu bu dünyayı tanımadan sorsalar ümmet derim ama ......şimdi turanı isterim...(nedeni malum)

romakudüs 12-01-2007 20:29

Hangi Cephedesiniz?

tartışmasız ümmet birliğini isterim müslümanın müslümandan başka dostu yokturdiye düşünüyorum

Beritan 12-01-2007 20:33

Hangi Cephedesiniz?

Hem Türklerin hemde diğer ırklardanda müslümanların bir olduğu ümmet birliğini

tartışmasız

AK_Genclik 12-02-2007 14:58

Hangi Cephedesiniz?

Ümmetçi insanlar samimi müslümanlardır.Ümmetçi insanlar , çokluğu ile gurur duyacağını söyleyen peygamberimizin ümmetinin birliğini isteyenlerdir!

mavera 12-02-2007 16:15

Hangi Cephedesiniz?

ihl yillarinda iyi bir ümmetciydim ama bu birligin su anda bir ütopya oldugunu düsünüyorum, milliyetci kökenim nedeniyle turan fikride bir ara aklima yatmisti buda bana gercekci ve gerekli gelmiyor acikcasi..
o zaman bir sik kaliyor evet ben ab ci oluyorum..yani türkiye icin en hayirlisini ab olarak görüyorum bu konu üzerinde saatlerce tartisirim cünkü ab benim tez konum..kisaca neden ab görüyorum derseniz diger iki fikirden daha gercekci..
tabiki bizde isteriz bir din birligi olsun ama gecmisimiz ve gecmiste yasanan tecrübeler önümüzde, islam cografyasinin ne halde oldugu ortada, kardeslerine israil zulmünü reva görenlerle nasil bir birlik icinde oluruz bilemiyorum!..
ab ye gelirsek olaya hristiyanlar klübü cercevesinde bakmadigim icin o tarafiyla alakali yorum yapma geregi duymuyorum..olaya daha özgürlükcü, daha katilimci, daha demokrat, daha modern bir türkiye acisindan baktigim icin söylüyorum..
tek secenek ab mi tabiki hayir ama kötünün iyisi diyebiliriz ;)

parabol 12-02-2007 20:53

Hangi Cephedesiniz?

Önce türküm sonra müslümanım...turan birliginden yanayım...

tabı bıraz zor...bı kere cografı olarak bıle hem musluman ulkelerın hem turk devletlerın arasına tampon devletlerı yerlestırmısler..sırf bırlık olusamasın dıye..ermenıstan ve ısraıl...cografı butunlugumuzu bozmak ıcın tampon oldukları besbellı...

TÜRK EVLADI 12-02-2007 21:04

Hangi Cephedesiniz?

[i][b]Ben Türklüğümle gurur duyan biri olarak her zaman bir Turan birliği hayal ederim...

Bugün Türkmenistan dünyadaki toplam doğalgaz rezervinin yüzde 35'e yakınını elinde bulundurur ve diğer Türki devletlerde de Kazakistan başta olmak üzere petrol ve doğalgaz rezervleri bulunmaktan.Dünyayı yönetmenin temel şartıda enerji yollarını ve kaynaklarını yada ticaret yollarını elinde tutmaktır! (Osmanlı Devleti, Coğrafi keşifleri yüzünden İPEK ve BAHARAT yollarının önemi azalınca zayıflamaya başladı)

Dolayısıyla Türkiye gibi BOR madenlerinin yüzde 71'ini elinde tutan bir Devletin liderliğinide düşünmek gerekir.
Ayrıca Türk soyu savaşçı özelliği, askeri zekası, birlik beraberliği ve dünyayı yönetme tecrübesiyle (8 dünya devletinden 3 tanesi Türkleri tarafından kuruldu) Turan Devletiyle dünyaya tabi ki hükmedecektir...

Ancak burada dikkat edilmesi gereken her zaman KURAN-I KERİM'dir!

Çünkü ne kadar konuşursak konuşalım Allah'ın dediklerinden daha doğru olmamız mümkün değil ve Kuran'da Müslümanların birbirine dayananması güvenmesi gerektiği söylenir.

Daha önce onlarca devlet kurmuş olan soyumuz ne yazıkki kurduğu hiçbir devlette süekliliği sağlayamadı!
Taki İslamla tanışana kadar.
Dünyaya 300 yıl boyunca hükmeden ve en mükemmel devletlerden sayılan 600 yıllık Osmanlı Kuran'ı Kerim'in ürünüdür!!!

Demek istediğim Turan kurulsun ama Müslüman Türklerin oluşturduğu bir birlik olsun!

Çünkü Kürt asıllı Bediüzzaman'ın dediği ''Müslüman olan bir Türk'ü, Müslüman olmayan bin Kürd'e değişmem'' sözüyle hareket edersek doğru yolu buluruz...

İşte bu yüzden Müslüman Türklerin oluşturduğu bir Turan doğru olabilir.Müslüman olmayan Türk'ü ise takmam...

All times are GMT +3. The time now is 19:50.