![]() |
İran: Türkiye Nevruzumuzu çaldı
İran: Türkiye Nevruzumuzu çaldı NEVRUZ ile ilgili TRT’de yayınlanan programa tepki gösteren İran’ın resmi haber ajansı İRNA, Türkiye’yi İran’ın bir bayramı olarak nitelendirdiği Nevruz’u ele geçirmekle suçladı http://www.timeturk.com/resim/tr/201...bayramimiz.jpg 22 Mart 2012 Perşembe - 18:51 Türkiye'de Nevruz kutlamaları bayramdan çok savaş alanını yansıtsa da, İran, Türkiye'nin "Türk Dünyasının büyük bayramı" olarak sunulmasına karşı çıktı. İran haber ajansı İRNA, Türkiye'yi Nevruz'u ele geçirmekle suçladı. Nevruz ile ilgili TRT’deki yayınlara tepki gösteren İran’ın resmi haber ajansı İRNA, Türkiye’yi İran’ın bir bayramı olarak nitelendirdiği Nevruz’u ele geçirmekle suçladı. İRNA’da çıkan haberde, Nevruz, ’Köklerinin İran’a dayandığına kimsenin şüphe duymadığı eski bir bayram’ olarak tanımlanarak Türkiye’nin devlet televizyonunda ’Türk Dünyasının büyük bayramı’ olarak sunulması eleştirildi. Haberde, Ankara’da Azerbaycan Büyükelçiliği’nde Nevruz bayramı kutlamaları sebebiyle resepsiyon verildiği de aktarıldı. http://www.timeturk.com/tr/2012/03/2...ayramimiz.html |
ne nevruzmuş be...
türkler kürtler iranlılar... |
Komedi... ;D İran'ın bu zerdüşt bayramına sahip çıkması beni şaşırtmadı... ;D |
türklerin ve kürtlerin sahip çıkması şaşırttımı
|
Alıntı:
zerdüşlüğü değil. |
Alıntı:
Geçen haberleri izliyordun bu konu aklıma takıldı her milleten kutluyorlar da bu meret kimin bayramı yoksa bunlar akraba mı diye düşündüm. |
korkuyorum brezilyalılarda yakında bizim nevrozio'muzu çaldınız diyecek...
alın ulan başınıza çalın demek mi gerek ne yani...;D |
türkieye 3-4 yıldır kutluyor :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Fazla tetikte sayılmaz , o haber yayımlandıktan sonra 4 saat 35 dakika sonra eklemişim buraya... :) Alıntı:
Peygamber Efendimiz baharın gelişini öyle kutlamış mı hiç? Hani İran'ın bir İslam devleti olduğunu iddia ediyordun ya , o bakımdan sordum... Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 01:59. |