AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Bilimsel - Teknoloji - İnternet Haberleri (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=220)
-   -   9 Temmuz'da İnternet Kesilecek! (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=163140)

Akbursa 07-07-2012 22:18

9 Temmuz'da İnternet Kesilecek!
 
http://static.shiftdelete.net/img/pr...1341653037.jpg

9 Temmuz'da İnternet Kesilecek!


Dünya çapında tehlike saçan "DNS Changer" ismindeki virüs Pazartesi günü internet yaşamını derinden etkileyerek kesintilere neden olacak. Virüsten korunma ve temizleme yolu haberimizde.

07/07/2012 10:00



İnternet kullanıcılarını global anlamda etkileyen en önemli öğelerin başında hack ve virüs tehditleri geliyor. Kullanıcı verilerini ele geçirme ya da belirli amaçlar uğruna kazanç elde amacıyla düzenlenen bu tarz yöntemler gerek bireysel kullanıcıların gerek markaların başını hayli ağrıtıyor.


Buna son örnek ise yaklaşık 7 yıl önce ortaya çıkan ve özellikle geçtiğimiz yıl aktif olarak hayata geçirilen, 9 Temmuz Pazartesi günü tekrar aktifleşmesi beklenen "DNS Changer" ismindeki virüs.


Adından da anlaşılabileceği gibi bilgisayarın DNS adresini değiştiren zararlı uygulama tarayıcı ayarlarınızı etkileyerek internette sörf yapmanızı engelliyor. Yazılm sizi dilediğiniz site yerine önceden belirlenen ve içerisinde zararlı kodların bulunduğu başka bir adrese yönlendiriyor. Sonrasında bilgisayarınıza bulaşan virüs ile internet bağlantınız servis dışı kalıyor.


İlk etapta 570 bin kişiyi etkileyen virüs, yapılan uyarı ve temizlik sonrası 277 bine geriledi. Özellikle Amerika'da binlerce MAC ve bilgisayarın etkilendiği olay sonrası devreye giren FBI, geçici sunucu çözümüyle kesinti yaşanmasını engellemişti.


Her ne kadar geçen yıl virüsü oluşturan 6 kişi tutuklansa da konu sıcaklığını koruyor. Halen binlerce kişinin sisteminin etki altında olduğunu söyleyen yetkililer, bu sene benzeri bir durumun yaşanmaması için interneti 1 günlüğüne kesme kararı aldı. Yani 9 Temmuz'da virüs bulaştığı düşünülen DNS sunucuları etki geçene kadar FBI tarafından kapatılacak.


Virüsten Etkilendiğinizi Nasıl Anlarsınız? Temizle Yöntemi Nedir?



"DNS Changer"ı birçok antivirüs yazılımı hala tespit edemiyor. Zira bu yüzden uzun süredir kullanıcıların baş belası olan ilgili soruna alternatif çözümler üretildi. The DNS Changer Working Group tarafından geliştirilen bu web sitesi sayesinde DNS ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz.


http://static.shiftdelete.net/img/ar...1341651992.png

(DNS Resolution = RED yazısı saldırıdan etkilendiğiniz anlamına geliyor.)

Diğer taraftan alanının etkin isimlerinden olan McAfee'in internet trafiğini süzgeçten geçirmenizi sağlayan bu servisini kullanabilirsiniz.

Her ne kadar eskisi kadar bir gücü kalmasa da Pazartesi günü aktifleşecek virüs internet yaşamında birtakım kesinti ve gecikmelere neden olabilir. Türkiye'nin de en çok etkilenen 15 ülke arasında bulunduğu "DNS Changer"ın gelecek süreçte tamamen ortadan kaldırılması hedeflenirken, diğer taraftan günübirlik kesintinin finansal açıdan ciddi kayıplara neden olması bekleniyor.

Akbursa 07-07-2012 22:18

DNS Changer Check-Up


http://www.dns-ok.us/images/388px-Shared_IP.svg.png
DNS Resolution = GREEN
Your computer appears to be looking up IP addresses correctly!

Benim ki sağlam çıktı hadi http://www.zevkli.org/images/smilies/003.gif

Supraliminal 07-07-2012 22:45

Haberin amacı antivirüs programı reklamı yapmak.
Esed
Norton
Kaspersky
Varken mccafeede neymiş diye sorası geliyor insanın.

Fatih Hakan 07-07-2012 22:49

Kesilsin.. internetsiz günleri özledik

Akbursa 07-08-2012 21:14

Alıntı:

Supraliminal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012994)
Haberin amacı antivirüs programı reklamı yapmak.
Esed
Norton
Kaspersky
Varken mccafeede neymiş diye sorası geliyor insanın.

Benim test ettiğim site mcafee nin değil. Zaten ücretsiz...


All times are GMT +3. The time now is 16:05.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
AK Parti Forum 2007-2023