AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   AK PARTİ Yerel Seçim (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=378)
-   -   2014 Yerel Seçimleri Büyükşehir Belediye Başkan Adayları (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=170675)

Ertuğrul ÖZGÜL 12-03-2013 21:09

2014 Yerel Seçimleri Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...15686623_n.jpg

1968 Çermik doğumlu olan Torun, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi - İngilizce bölümünü mezunudur. Orta Düzeyde Almanca biliyor olmasının yanı sıra Serbest Avukatlık yapmaktadır. Özel Şirket İşletmecisi ve Ortağı olan Torun 22. Dönem Adana Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve 3 Çocuk babasıdır.

Ertuğrul ÖZGÜL 12-03-2013 21:10

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...69120605_n.jpg

Mehmet Özhaseki

1957 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. O günkü siyasi şartlar ve öğrenci olayları sebebiyle buradaki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Buradan mezun olduktan sonra, Avukatlık stajını Kayseri Adliyesi’nde yaptı. Avukatlık yapmadı. Tekstil üzerine iş yapan aile şirketinin başına geçti. 1994'e kadar Tekstil Ticareti ile iştigal etti.

1980 sonrasında 10 yıl kadar sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev aldı. Kayseri’de ilk aşevi faaliyeti, öğrencilere karşılıksız burslar ve kış aylarında yakacak fonu gibi faaliyetlerin içinde bulundu.

27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazandı. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde p.2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mehmet Özhaseki, geliştirdiği Kayseri Modeli Belediyecilik ile Türkiye’ye örnek oldu.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde `.5 oy alarak 4. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Başkan Özhaseki 4. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke de imza atmış oldu.

Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinden 350'nin üzerinde üyesi olan Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını yapan Mehmet Özhaseki, TKB'nin yurtiçinde ve yurtdışında kurumsal kimlik kazanmasında ve yurt çapında birçok tarihi eserin ayağa kaldırılmasında büyük rol oynadı.

Evli ve 4 çocuk babası olan Başkan Özhaseki, İngilizce ve Arapça biliyor.

Ertuğrul ÖZGÜL 12-03-2013 21:11

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...47245394_n.jpg

Harun Karacan

1966 yılında Eskişehir’de doğan Harun Karacan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesidir.

Yanı sıra, Karacan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1990’lı yılların başında babası Ali Karacan’dan devralarak şirketin kurumsallaşma sürecini tamamlamıştır.

Akaryakıt istasyonu ile başlayan büyüme süreci, Türkiye’nin önde gelen enerji markaları ile gerçekleştirilen yakın işbirliği ile büyük bir ivme kazandı. Her yıl artan istasyon sayısı ile birlikte Karacan Grup, bölgenin akaryakıt sektöründeki lider kurumlardan biri haline geldi.

Ayrıca Eskişehir’den yeni bir marka çıkarma hedefi doğrultusunda yakın zamanda Laçin markası ile maden suyu sektörüne de adım attı.

Harun Karacan iş yaşamındaki başarılarının yanı sıra, birçok Sivil Toplum Kuruluşu’nda üst düzey yöneticilik görevi üstlendi; çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza attı. İnsan ilişkilerindeki pozitif enerjisi ve oluşturduğu sinerjiyle iş dünyasının da takdirlerini kazandı.

2009 yılında Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığına seçilen Karacan, 2011 yılında ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2013 yılında gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en geniş katılımlı Oda seçimi olan Eskişehir Ticaret Odası seçimlerinde ikinci kez Başkan seçildi. Ayrıca TOBB 69. Genel Kurulu’nda ikinci kez Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

TOBB bünyesinde Ticaret Odaları Konsey Üyesi, Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Üyesi, Genç Girişimciler Kurulundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Telekomünikasyon Kurulundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Bilgisayar ve İletişim Teknolojileri Meclisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Bilgisayar Meclisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Medya ve İletişim Meclisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Makedonya ile ekonomik işbirliğinin artması amacıyla yürüttüğü çalışmalar sonucunda Makedonya Cumhuriyeti tarafından Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya Bölgesinden sorumlu Fahri Konsolosluk görevini üstlenmiştir.

Harun Karacan geçmişte BEBKA Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Çim Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Eskişehir Briç Spor İl Temsilciliği, Türk Silahlı Kuvvetler Vakfı Eskişehir Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Bunların yanında Eskişehir Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanlığı, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Onursal Başkanlığı, Formula İstanbul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, TABGİS Yüksek İstişare Konseyi Üyeliği, Türk Eğitim Vakfı Eskişehir Şube Başkanlığı, Yunus Emre Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Kızılayı Eskişehir Üst Kurul Delegeliği ve 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Karacan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Ertuğrul ÖZGÜL 12-03-2013 21:12

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...07069558_n.jpg

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

1952 yılında Akçaabat'ta doğdu. İlköğrenimine Trabzon Cudibey İlkokulunda başlayıp, Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı. Lise öğrenimine ise Trabzon Lisesinde devam ederek Fen kolundan mezun oldu. Yüksek öğrenimine başladığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi'ni 1975 yılında, Jeoloji Mühendisi olarak tamamladı. 1975-77 yılları arasında, İller Bankasında İçme suyu sondaj şantiye şefi olarak çalıştı. 1977-78 yılları arasında yedek subay olarak vatani görevini ifa ettikten sonra, girdiği Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1985 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu. 1985-1991 arasında Trabzon Hükümet Tabipliği ve Sağlık Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu. Daha sonra, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Haseki Eğitim Araştırma Hastanesinde İç Hastalıkları ihtisasını yaptı. 3 Kasım 2002 seçimleri sonrası sırasıyla, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarı olarak Sağlık Bakanlığı üst yönetiminde yer aldı. Başta Sağlık alanı olmak üzere, çok sayıda bilimsel yayını da bulunan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu iyi derecede İngilizce bilmektedir. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Ertuğrul ÖZGÜL 12-03-2013 21:13

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...36927885_n.jpg

Enver Yılmaz

Enver Yılmaz, 20 Mart 1970'te Ordu Ulubey'de doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Hamide'dir.

Hâkim ve Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Hâkim olarak görev yaptı. Serbest avukat olarak çalıştı.

22 ve 23. Dönem Ordu Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu.

24. Dönemde Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu üyesi oldu ve KEİPA'nın Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Almanca bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.Çocuk.

Ertuğrul ÖZGÜL 12-03-2013 21:18

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...85264440_n.jpg

Tahir Akyürek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek 1959 yılında Konya'nın Derebucak ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bağ-Kur Konya İl Müdürlüğü'nde Avukat, Konya Ticaret Odası'nda Genel Sekreter olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticiliklerde bulundu. Daha sonra Serbest Avukat olarak çalıştı. 2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapmakta olan Akyürek evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ertuğrul ÖZGÜL 12-03-2013 21:19

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...02035905_n.jpg

Mansur Harmandar

1949 yılında Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Seydiler köyünde doğdu ve 1960 yılında ilkokulu bitirdi, aynı yıl Isparta Gönenköy İlköğretmen Okulu yatılı sınavını kazanarak öğretmenlik eğitimine başladı. Gönenköy İlköğretmen Okulunda beş yıl öğrenim gördükten sonra, seçilerek gittiği İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulunda hazırlık sınıfı öğrenimini 1966 yılında tamamladı. 1971 yılında birlikte öğrenim gördüğü İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesinden mezun oldu.

Isparta Gönen Öğretmen Lisesi ve Erzurum Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü Kimya Öğretmenliği görevlerinde bulundu. 1976 Yılında Atatürk Üniversitesinde Kimya Asistanlığı görevine başladı. 1981 Yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Anabilim Dalında “Bilim Doktoru” (PhD) unvanını aldı ve 1984-1985 eğitim-öğretim yılında bir yıl İngiltere’nin Bath Üniversitesinde Organik Doğal Ürünler üzerine araştırmalar yaptı. 1987’de Organik Kimya Dalında doçent, 1993’de Kimya Eğitimi Dalında profesör oldu.

1988-1990 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Yüksekokulu Müdürlüğü, 1995-2000 yılları arasında iki dönem Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu. 1997 yılında YÖK Öğretmen Yetiştirme Türk Milli Komitesi üyeliğine seçildi ve Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılandırılma çalışmalarına katıldı. 1998 ve 1999 yıllarında YÖK tarafından öğretmen yetiştirme ve eğitimi üzerine, ABD ve İngiltere’de düzenlenen araştırma, inceleme ve akreditasyon etkinliklerine katıldı. Eylül 2000’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine profesör olarak atandı. 2000-2003 yılları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü.

Akademik çalışmaları arasında 38 uluslararası makalesi, 48 bildirisi ve iki kitabı bulunan Prof. Dr. Mansur HARMANDAR, hâlen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yabancı dili İngilizce’dir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ertuğrul ÖZGÜL 12-03-2013 21:19

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...79024696_n.jpg

Fatma Şahin

1966 yılında Gaziantep’te doğdu. İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Özel sektörde çeşitli firmalarda mühendis ve yönetici olarak görev yaptı. 22. Dönem Milletvekili olarak Gaziantep'ten TBMM'ye girdi.

TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu’nda ve AB Uyum Komisyonu ile TBMM Töre-Namus Cinayetleri ve Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu’nda görev yaptı.

AK Parti Kadın Kolları’nda bir dönem teşkilattan ve bir dönem de siyasi işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanlarından Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'la ilgili oluşturulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nda ve Tuz Gölü Araştırma Komisyonu’nda çalıştı. AK Parti 2. Olağan Kongresi’nde Merkez Karar Yürütme Kurulu’na seçildi.

Evli ve iki çocuk annesidir.

Ertuğrul ÖZGÜL 12-03-2013 21:21

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...71408906_n.jpg

Melih Gökçek

20 Ekim 1948 Yılında Ankara Keçiören'de doğdu. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Melih GÖKÇEK 5 yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının avukatlık mesleğini icra etmek istemesi üzerine GÖKÇEK Ailesi Gaziantep'e taşındı. İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantep'te yapan Melih GÖKÇEK Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi. Parlamento Muhabirliği ve gazete temsilciliği yaptı. Yedek Subaylığını Kıbrıs Güzelyurt'ta yapan GÖKÇEK, askerlik dönüşü ticaret hayatına atıldı. 1984-1989 yılları arasında Keçiören Belediye Başkanlığı yapan Melih GÖKÇEK, 1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nü yürüttü. Refah Partisi'nden 1991 yılında Ankara milletvekili olarak parlamentoya girdi.

1994 Yılı yerel seçimlerinde Milletvekili iken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı.

1999 Yılı yerel seçimlerinde ikinci kez aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez iki dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişi oldu.

2004 Yılı yerel seçimlerinde üçüncü kez yine aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez üç dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı' na seçilen kişi oldu.

2009 Yılı yerel seçimlerinde dördüncü kez yine aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez dört dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı' na seçilen kişi oldu. Evli ve iki çocuk sahibi olan GÖKÇEK’in en büyük hobisi futbol oynamak ve fotoğrafçılıktır.

Ertuğrul ÖZGÜL 12-03-2013 21:22

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...05437790_n.jpg

Mustafa SEVER

1968 yılında Mersin’in Mut İlçesine bağlı Zeytinçukuru Köyü’nde dünyaya gelen Mustafa Sever, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini’ni bitirdi. Sever daha sonra İngiltere South Bank Üniversitesi’nde işletme mastırı yaptı.

Mustafa Sever, 1990 yılında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’na girdi. 1999 yılında atandığı Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşavir Yardımcılığında 3 yıl görev yaptı.

2002 Yılında yurda dönen Mustafa Sever sırasıyla, Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, aynı yerde Tarım Dairesi Başkanı, İhracat Genel Müdürlüğü’nde Tarım Dairesi Başkanı, İthalat Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

28 Ağustos 2009 tarihinden bu yana İthalat Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mustafa Sever, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın yardımcılığına atandı.

All times are GMT +3. The time now is 14:33.