![]() |
Türkiye'de Dublaj ?
Sizce Türkçe dublaj filmleri ne kadar başarılı ?
---- Diğer ülkelerin filmine göre çok am çok başarılı. Mesela bir ingiliz filmini fransızca izlediğinizde ingilizce ses hala gelir. Veya bir abd filmini ispanyolca izlediğinizde yine alttan ingilizce(Abd) seslendirmesi duyulur. Ve seslendirme çok başarısızdır.'Onların dilini bilmediğimiz için bize öyle geliyor' diyen olabilir ama dikkatli bakarsanız seslendiren filmde çerisini yaptığı kişiye yetişememkte :) Türkçe dublaj filmlerinde böyle bir hata yok,seslendiren filmde oynayana çok iyi ayak uyduruyor. Tabi filmine göre değişirdurum,mesela 'BABA' filminin serisi orjinal izlenmeli ama genele bakarsak seslendirme gayet başarılı hatta bazı filmlerde seslendirme orjinaline göre çok daha iyi. Küçük bir örnek vermek gerekirse,'V' (V For Vendetta) adlı filmin seslendirmesi orjinaline göre daha başarılır :) Tabi korku ve savaş filmlerinde orjinal seslendirmeyi tercih ederim,öneririm. Bizim çocuklar başarılı :) |
Türkiye'de Dublaj ?
Bence gayet güzel yapıyorlar dublaj işini...
|
Türkiye'de Dublaj ?
Yapana göre değişiyor.Mesela son izlediğim filmlerden Karayip Korsanları Dünya'nın Sonu çok güzeldi.Ölümcül Deney 3 berbattı.Ben Efsaneyim'i de iyi yapamamışlardı.
Genelde orjinali tercih ederim.Yalnız gerçektende bizimkiler yabancılara göre çok daha iyi yapıyor. |
Türkiye'de Dublaj ?
sinemadan pek anlamam ama reklam ve dublaj işinde bizden daha iyisi yok diye düşünüyorum..
|
Türkiye'de Dublaj ?
evet katılıyorum.Türkiye'de dublaj bir numara
|
Türkiye'de Dublaj ?
Alıntı:
|
Türkiye'de Dublaj ?
ztn bir araştırmaya göre 2. sıradayız dublaj konusunda
Hele hele Karayip korsanlarını kesinlikle Türkçe Dublaj izleyin |
Türkiye'de Dublaj ?
1. kimmiş ? merak ettim.