![]() |
Başörtüsü
Başörtüsü Ne demekmiş "Yasak!" İşiniz mi kalmadı Yapacak? Ne diye karışırsınız Saçımıza-başımıza, Bizi oyuncağınız mı sandınız Bakıp yaşımıza? Sebebini anlatamayacağınız Çocukça bir devrin hevesinden Karşınızdaki en güzel portreleri Mahrum ettiniz çerçevesinden! Kim demiş, ki: "Başörtüsüydü o!" Başımızın -renk renk- Süsüydü o! Altında saçlarımız, Arkadan, ne hoş sarkardı; Kimimizde -örgü örgü- sarmaşıklaşır... Kimimizde, su olup akardı! Şu, bu nâmına "Yasak!" demiş Bulundunuz, tezelden; Ne olurdu, anlasaydınız biraz da, Güzellikten, güzelden! Siz, bizden değilsiniz, Tanımıyoruz hiç birinizi, Çekin başımızdan Ellerinizi! Bir gericilik tutturmuşsunuz; Gericilik değil, Türk'ün köy modasıdır bu... Üstelik, ninemizin başımızda Taşıdığımız hatırasıdır bu! Dediniz: "Çıkacak başınızdan Başörtünüz!" Alın -öyleyse- onunla Yüzünüzü örtünüz! Arif Nihat Asya |
Başörtüsü
Dediniz: “Çıkacak başınızdan
Başörtünüz! ” Alın -öyleyse- onunla Yüzünüzü örtünüz! :-* teşekkürler +1 |
Başörtüsü
Alıntı:
|
Başörtüsü
Bu mudur başörtüsü ? Heyhat.. |
Başörtüsü
Utanılacak yüzleri kalmışmı acaba
Bir gericilik tutturmuşsunuz; Gericilik değil, Türk'ün köy modasıdır bu... Üstelik, ninemizin başımızda Taşıdığımız hatırasıdır bu! Emre bey şiirin bu kısmı nekadar doğru tam anlamadım? Yani başörtüsü ne bir Türk modasıdır nede nenelerimizin hatırı için taktığımız bir aksesuvar değildir Yanlış anlamışsam düzeltin lütfen |
Başörtüsü
Keşke Arif Nihat Asya dimağımda "Bayrak" ve "Naat" şiirlerinin tadı ile kalsaydı.. |
Başörtüsü
O kısımda hernangi bir yanlış göremedim...
Gayet güzel... Olaya illaki tek bir açıdan bakmak gerekmiyor... Gericilik olmadığını söylüyor.. Ninemizin hatırası demiş..ne var bunda? |
Başörtüsü
hakkıyla taşıyanlardan olalım inşaallah..Teşekkürler.:) +
|
Başörtüsü
teşekkürler +1
|
Başörtüsü
Alıntı:
Aynı cümleleri şimdiki medya çok kullanıyor... Onlarda köy modası deyip gelenekleri kastederek yanlış tarafa çekiyorlar.. Arif Nihat Asya olaya farklı bakış açısıyla bakmış olabilir..belki değerlerimiz babında bakıp öyle demiştir Ama bence başörtüsü sıradan bir konu değilki dediğiniz gibi farklı bir bakış açısından bakalım Bu ilahi bir emirdir bence olayada o çerçevede bakmalıyız Yoksa şiir kötü niyetli yazılmış demiyorum..Arif Nihat Asyalıyı bende beğenerek okuyorum Dostça kalın |
All times are GMT +3. The time now is 00:53. |