![]() |
Bir Cümleyle Siyasi Liderler
Cumhuriyet'ten günümüze Türkiye'de siyaset yapmış ve ismi öne çıkmış liderleri tek cümleyle nasıl ifade ederiz? Lütfen açıklamalar bir cümleyi aşmasın ki kısa ve öz olsun...
Ben aklıma gelen isimlerin listesini aşağıya yazıyorum. Dileyen başka bir isim de ekleyebilir. NOT: Listeye M.Kemal Atatürk'ü hem onun daha çok askeri kimliği ile öne çıkmasından hem Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olduğu için yeri diğer liderlerden farklı olduğundan hem de forum içi tatsız tartışmalara yol açma potansiyeli gördüğümden almıyorum. Saygıyla karşılamanızı umuyorum. İsmet İnönü: Adnan Menderes: Bülent Ecevit: Süleyman Demirel: Turgut Özal: Necmettin Erbakan: Alparslan Türkeş: Mesut Yılmaz: Tansu Çiller: Deniz Baykal: Recep Tayyip Erdoğan: Mehmet Ağar: Muhsin Yazıcıoğlu: Recai Kutan: Erkan Mumcu: Devlet Bahçeli: Ahmet Türk: |
İsmet İnönü: Deniz Baykal
Adnan Menderes: Evrensel siyasetci Bülent Ecevit: Basiretsizlik Süleyman Demirel: iki yüzlü Turgut Özal: Kurtuluş Necmettin Erbakan: islam Alparslan Türkeş: Dava Mesut Yılmaz: sistem kölesi Tansu Çiller: siste kölesi Deniz Baykal: ilkel Recep Tayyip Erdoğan: Ufuk Mehmet Ağar: ağır Muhsin Yazıcıoğlu: vakur Recai Kutan: suskun Erkan Mumcu: fire Devlet Bahçeli: despot Ahmet Türk: Parti içinde safını belli etmede acı ceken milletvekili |
İsmet İnönü::kızdım:
Adnan Menderes:unutulmaz... Bülent Ecevit:kılıbık.. Süleyman Demirel:riyakar... Turgut Özal:lider Necmettin Erbakan:baştan sona liderim.... Alparslan Türkeş:;ı: Mesut Yılmaz:kişilik yoksunu Tansu Çiller:??? Deniz Baykal:ergenekon... Recep Tayyip Erdoğan:ak pari genel başkanı..başbakan.. Mehmet Ağar:susurluk... Muhsin Yazıcıoğlu:sempatik Recai Kutan:dava adamı Erkan Mumcu:kaçak... Devlet Bahçeli:özde chp li.... Ahmet Türk:anlaşılmaz... _____________ |
İsmet İnönü: yıkıcı
Adnan Menderes: yapıcı Bülent Ecevit: bunak Süleyman Demirel: nankör Turgut Özal: delikanlı Necmettin Erbakan: hoca Alparslan Türkeş: ... Mesut Yılmaz: değersiz Tansu Çiller: anlaşılmaz Deniz Baykal: iblis Recep Tayyip Erdoğan: güvenilir Mehmet Ağar: mafya Muhsin Yazıcıoğlu: samimi, sıcak, içten Recai Kutan: genele açılamayan Erkan Mumcu: gözü doymaz Devlet Bahçeli: faşist Ahmet Türk: ayrılıkçı |
İsmet İnönü: İkinci Adam
Adnan Menderes: Demokrasi Katili Bülent Ecevit: Kıbrıs Fatihi Süleyman Demirel: Baba, büyüktür (!) Turgut Özal: Yıkıcı Necmettin Erbakan: Gerici Alparslan Türkeş: (bkz: emperyalizm), (bkz:uşak) Mesut Yılmaz: Turgut Özel Volume II Tansu Çiller: Boş Deniz Baykal: Lider Sultası Recep Tayyip Erdoğan: Çöpe Atılmayıp Kullanılan Mehmet Ağar: Mafya Muhsin Yazıcıoğlu: Bahçelievler Katliamcısı Recai Kutan: Niteliksiz Erkan Mumcu: Kalitesiz Devlet Bahçeli: Faşo Ağa Ahmet Türk: Aşırı Sağcı Kürt Milliyetçisi |
İsmet İnönü: Komunist Uydusu
Adnan Menderes: Demokrasi Şehidi Bülent Ecevit: Yemeyen Yediren Süleyman Demirel: Türkiyenin başına gelebilecek en kötü olaylardan biri... Turgut Özal: Reformist ve sevilen bir halk adamı Necmettin Erbakan: Çalışkan ama hakettiği değeri görmeyen siyasi oluşumun lideri... Alparslan Türkeş: ALLAH rahmet eylesin... Mesut Yılmaz: Kaktüsgillerdendir kendisi ... herkese batan bi tipi var... Tansu Çiller: İyimi kötümü anlamadık .... Deniz Baykal: Yorum yapıpta çenemi yormaya gerek yok... Recep Tayyip Erdoğan: Türk Siyasetine güven getiren birisi ...Halkı siyasilerle barıştıran lider... Mehmet Ağar: Boş nutukların sahibi... Muhsin Yazıcıoğlu: Olması gerektiği yerde bulunmayan dürüst ve sevilen bir isim... Recai Kutan: Tecrübeli ama bir türlü emanetçi yaftasını üzerinden atamayan sadık bir dost... Erkan Mumcu: nankörlükte a.n.s ile yarışan biri... Devlet Bahçeli: İp atıpta ayağına dolayan beceriksiz... Ahmet Türk: Bölücü değiliz diyip her fırsatta bölmeye çalışan matematiğin sadece bölmeden ibaret olduğunu sanan şahsiyet.... |
İsmet İnönü:Cöpe at
Adnan Menderes: Bülent Ecevit: Gülencilerlerin Büyük dostu Süleyman Demirel: 28 Subat Turgut Özal: Necmettin Erbakan: Nankörler tarafinca degeri bilinmeyen dahi ve dava insani Alparslan Türkeş: Milliyetci oldugunu sanan Mesut Yılmaz: 28 Subat Tansu Çiller: degeri sadece Erbakan hoca nin sayesinde artti Deniz Baykal: su an Erogan ile anlasmali Horoz dövüsüyle yetinmekte Recep Tayyip Erdoğan: biraz isbirlikci,fazlasi ile geri adim atmakla bilinen, Dis Politika Fiyasko Mehmet Ağar: Muhsin Yazıcıoğlu: Recai Kutan: Degerli bir Liderimiz Erkan Mumcu: Devlet Bahçeli: Ahmet Türk: Maymunlarin Lideri __________________ |
All times are GMT +3. The time now is 23:10. |