![]() |
BBP'de katıldı: "ANKARA'DA SAĞDA BİRLİĞİN TEK ADRESİ: MELİH GÖKÇEK"
BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL SEKRETERİ YALÇIN TOPÇU Yalçın Topçu: Anakara'da belediye, belediyecilik ve hizmet dediğiniz zaman rahmetli Ekrem Barlas'ı hatırlarım, niye: Opera köprüsü var ya onun eseridir. Altınsoy'u hatırlarım, çok ciddi hizmetler verdi, Allah rahmet eylesin. Sol çok belediyeler aldı, isimlerini zikretmiyorum. Bir tane numunelik bir şey hatırlamıyorum, Ankaralı hatırlıyorsa takdir onların. Tabi Türk Milleti ferasetlidir, sağ seçmen ferasetlidir hatta sağduyulu sol seçmen de ferasetlidir. Ankara'da bir değişim olduğunu, ciddi bir hizmet olduğunu hep beraber yaşıyor ve görüyoruz. Eksik, kusur, hata ayrı şeylerdir ama ben sözlerimin başında ifade ettim; milletin ittifak ettiği şeyde hayır vardır. Millet neye ittifak ediyorsa orada olmak gerekir. Büyük Birlik Partisi milletin ittifakını bozmayacaktır. Milletin gönlünden ne geçiyorsa o konseptte yer alacaktır. Latif Şimşek: Bu sözlerinizden sağdaki en güçlü adayı destekleyeceksiniz gibi bir şey anlıyorum. Açıkça şu söyleyeyim; Karayalçın'ın etrafında ittifak yapan partilere baktığımız zaman DSP, SHP, DTP, ÖDP VE TKP gibi partiler Karayalçın'ı desteklemek için aday çıkartmadılar. CHP başta olmak üzere bu partilerin hemen hemen tamamı sizin siyasi hayatınız boyunca mücadele içinde olduğunuz, fikri mücadele içinde olduğunuz partiler. Yani bu partilerin ittifak yapmış olması ve muhafazakârların arasında bir ittifak olmaması sizi rahatsız ediyor mu? Yalçın Topçu: Tabi siyasi partiler kararlarını kendileri verirler. Ben onların hakkında bir şey söyleyemem ama biz BBP olarak az öncede söylediğim gibi tabanımızın ferasetine güveniyoruz, tabanımızı tamamen vicdanıyla baş başa bırakıyoruz belediye başkan adayı belirlemediğimiz yerlerde. O belediye başkanının yaptığı açıklamaya o saydığınız partilerden birisi niye katılacak ki? Zaten bu Sayın aday basından gördüğümüz kadarıyla bir ilimizin merkezinde yapılan bir mitingde onlar bölücü başı ile ilgili slogan atıyor, Sayın aday da diyor ki "Ben sizin sloganlarınızı Ankara'ya taşıyacağım." Problem bitmiş demek ki ha o aday ha onun koyacağı aday anlaşılıyor. Ama şu esas olmalı; millet feraseti neredeyse nereye bakıyorsa ona itibar etmesini lazım. Sağın bölünmesi hizmeti de engelliyor, sağ bölündükçe hizmet de gelmiyor. Milletten hizmeti esirgememek lazım. Milletin gerçekten hizmete ihtiyacı var. Hizmet edene de şans tanımak lazım. Zaten aday koymadığımız yerde bu hassaslığı düşünüyoruz. Bölücülüğe, huzursuzluğa, barışın zedelenmesine mahal vermemek için aday koymuyoruz. Mardin'de neden koymuyoruz, biz aynı zamanda Mardin'de Dargeçit'te belediye başkanlığını da Allah'ın izniyle alacağız. Mardin merkezde esnaf benim önüme geçiyor diyor ki; "Başkanım biz sizi çok seviyoruz, Muhsin Yazacıoğlu bizim gönlümüzün sultanı. Ama burası 'bir örnek verilerek' orası gibi olmasın. Latif Şimşek: Sayın Topçu ben ifadelerinizden şunu anlıyorum, yanılıyorsam eğer düzeltin; solun böylesine kümelendiği bir ortamda, Ankara'da ya da her nerede olursa olsun muhafazakâr sağ seçmenin de en güçlü adayı desteklemesi gerektiğini söylüyorsunuz. Seçime katılmadığınız yerlerde tabii ki kendi adayınız olursa onu destekleyeceksiniz ve solun bu oyuna da gelinmemesi gerektiğini söylüyorsunuz. Yalçın Topçu: Aynen böyle söylüyorum. Sağ seçmen ve sağduyulu sol seçmen bu durumdan vazife çıkarmalı. Gerçekten Türkiye'nin barışa ihtiyacı var, huzura ihtiyacı var, hizmete ihtiyacı var. … Aday koymadığımız yerlerde de millet mutlaka barışın, huzurun hizmetin yanında ittifak edecek diye inanıyoruz. Bizim seçmenimiz tamamen serbest hiçbir partiyle ittifakımız yok. Latif Şimşek: Ben dillendirmedim, siz de isim vermediniz ama Ankara'daki hizmetleri bugüne kadar yapılanları eksikleriyle hatalarıyla beğendiğinizi söylediniz. Bundan çıkarılması gereken bir ders olduğunu da söylüyorsunuz. |
kendisin bu düşüncesini kutluyorum... zaten sagda birlik geçen seçimlerde olduğu gibi olacaktır. mansur yavaşda büyük hayal kırıklığı yaşayacak.......
|
All times are GMT +3. The time now is 10:16. |