AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   ~ Nur-u Muhammediye ~ (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=144)
-   -   Peygamber Efendimizin Sevdiği Yemekler (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=96237)

ÜMİT-AK 04-17-2009 11:55

Peygamber Efendimizin Sevdiği Yemekler

PEYGAMBER EFENDİMİZİN SEVDİĞİ YEMEKLER

"Çok sıcak yemeği sevmezdi."131

"En çok hoşlandığı yiyecek etti."132

"Kabağı çok severdi."133

"Avlanan kuş etlerini yerdi."134

"Hurmalardan Acve hurmasını severdi."135

... Gerçekten onlar için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Kendilerine rızık olarak bu ürünlerden her yedirildiğinde: "Bu daha önce de rızıklandığımızdır" derler. Bu, onlara, (dünyadakine) benzer olarak sunulmuştur...
(Bakara Suresi, 25)

Hz. Aişe (ra) Peygamberimiz (sav)'in sevdiği yiyeceklerle ilgili şunları söylemiştir:

"Tatlı ve balı severlerdi."136

"Hazreti Peygamberin katık olarak yediği yemeklerin bir kısmı şöyle sıralanabilir: Koyunun ön kolu ve sırt eti, pirzola, kebap, tavuk, toy kuşu, et çorbası, tirit, kabak, zeytinyağı, çökelek, kavun, helva, bal, hurma, pazı, anber balığı."137

Hz. Aişe (ra) ek olarak şunları bildirmiştir:

"Kavun, karpuzu yaş hurma ile yerlerdi."138

Hz. Cabir (ra)'den:

"Taze hurma ve kavun çok yerlerdi ve 'bunlar güzel meyvedir' derlerdi."139

"Hiçbir zaman bir yemeği yermemiştir. Hoşuna giderse yer gitmezse yemezdi. Hoşlanmadığında da bir başkasına kötülemezdi." 140

Peygamber Efendimizin sevdiği bazı yiyecekler için söylediği sözlerden bir kısmı ise şöyledir:

"Etin en güzel yeri sırt etidir."141

"Sirke ne güzel katıktır."142

"Mantar kudret helvasıdır."143

"Sinameki ve sennut (tereyağ tulumuna konulan bal) yemeye devam ediniz. Çünkü bu iki şeyde samdan (ölümden) başka her hastalıktan şüphesiz şifa vardır."144

"Zeytinyağını yiyiniz ve kullanınız. Çünkü bu yağ mübarektir."145

Morte 04-17-2009 12:05

Bu eşsiz bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkürler + ;1

Ruh-i zar 04-17-2009 13:11

Alıntı:

ÜMİT-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 583487)

"Kabağı çok severdi."133

Çocukken annem kabak yemeği yaptığı zaman,
Yemek istemezsem ''Peygamber Efendimizin en sevdiği yemek burun kıvırma ona!''derdi...
Kendimi zorlayarak ağzımı açmadan yerdim bende..(:

chatrefil 04-25-2009 14:14

bizdede kabak peygamber aşıdır derler. sağolasın kardeş güzel paylaşımdı keşke tamamını yazsaydın sanırım basından eksikler var

*AZRA* 04-25-2009 15:34

Peygamber Efendimizin sevdiği yemekleri ben de çok severim ;1teşekkürler paylaşım için:güzel:

ed@ 04-25-2009 20:47

paylaşım için teşekkür ederim Allah razı olsun.;1

ÜMİT-AK 07-14-2010 11:56

Alıntı:

*AZRA* Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 592686)
Peygamber Efendimizin sevdiği yemekleri ben de çok severim ;1teşekkürler paylaşım için:güzel:

Ben teşekkür ederim.Yorumunuza sağlık...

All times are GMT +3. The time now is 05:04.