|
![]() |
#1 |
![]() Türkçe rap müziğin eski isimlerinden Sagopa Kajmer son albümünü 'en güzel yerinde biten leziz bir yemeğe' benzetiyor, sonraki kayıt için de takipçilerine 'derin' bir solo vaat ediyor
‘Galiba’ isimli şarkınızı single olarak yayımlamayı düşünüyormuşsunuz ama single yerine karşımıza yeni albüm ‘Saydam Odalar’la çıktınız. Pek çok isim albüm yerine single çıkarmayı tercih ederken siz tersini yaptınız. Kararınızı neden değiştirdiniz? Evet, en başta piyasaya single CD sürme düşüncem vardı ama sonradan bir iki yeni şarkı ekleyip mini bir albüme dönüştürmek istedim. Bu kararım dinleyenlerime yaradı. Aslında fazla şarkı yapmak ya da fazla remix sunmak problem değil. Mühim olan iyi şarkılar verebilmek. Bu CD’yi sadece ‘Galiba’ şarkısı üzerine şekillendirseydim de sevenlerim satın alacaktı. İyisi mi biraz daha çalışıp birkaç şarkı daha sunayım dedim. Düşünün buna rağmen ‘Neden az şarkı var?’ diyenler var. “Çalışmaktan kafamı kaldıramıyorum, hep düşünüyorum. Bu gidiş sağlıklı değil” demiştiniz. Şu an ne hissediyorsunuz? Hâlâ bıraktığın yerdeyim. Yıllar geçiyor ama tempo hep aynı. Fazla düşünüyorum, fazla mesai yapıyorum.Aksi takdirde üretmekten geri kalırım. Benim kendime göre bir misyonum var. Yılın bazı zamanları dinleniyorum ama genelde çalışıyorum. Gençliğimi çalışarak geçirmeliyim. Sağlıklı bir gidiş mi? Çok fazla değil ama yapacak çok fazla şey yok. Sağlığımıza dikkat edip, elimizden geleni de yapacağız ‘Düşünmek’ kelimesi şarkı sözlerinizde de sıkça geçiyor. Sagopa bu kadar çok ne düşünüyor? Ben sadece bir şey düşünmem. Aklımda çok farklı şeyler dönüp duruyor. Bazen şarkı sözleri, bazen hayatla ilgili şeyler, bazen sağlık, bazen ailem, çeşitlilik gösteriyor. En çok işimle ilgili düşünceler dönüp duruyor. Çocukluğumdan beri bir an boş kalmadı aklım. Belki de başarı anahtarının bir dişlisi de çok düşünmek. Bu durumdan mutluyum. ‘Kötü İnsanları Tanıma Senesi’ albümün için “En iyi albümüm” dediğini okumuştum. Peki ‘Saydam Odalar’ nasıl bir albüm sizce? Ben albümlerimi sahiplenirim ve her birine ayrı değer veririm. ‘Kötü İnsanları Tanıma Senesi’ bana göre hoş albüm. En azından bendeki izi büyük. Ama diğer albümlerin de izleri var. ‘Saydam Odalar’ bana göre her zamanki gibi tipik bir Sago klasiği. Bu sefer diğerlerinden farklı olarak az şarkı var. Bir de farklı müzikal yönleri var. İlk kez bu albümde remikslere yer verdim, farklı stiller kullandım. ‘İnsafa Gel’de “Söylenecek sözüm yok, gel insafa” diyorsun, ‘Galiba’da “Bütün bu olanlara dayanamam ama hazırım” diyorsun. Bu sözler kimin için yazıldı? Bu sözleri kimseye yazmadım. Benim gibi şarkı sözü yazıp sonra müzik üzerine icra eden kişiler, şarkı ortaya koyarken yazdıkları sözün oyuncuları oluverirler. Yani sözü hayata geçirirler, vurgusunu yapıp yaşatırlar. O nedenle söze bürünürler. ‘İnsafa Gel’in sözlerinde; hayatı yaşarken beraberinde getirdiklerine değiniyorum. ‘Galiba’da ise tam güvenmişken güvenin boşa çıkmasını anlatıyorum. Zaten hâlâ çoğu şarkımın konusu anlaşılamadı. Çünkü kişiden kişiye anlama özelliği farklılaşıyor. Bazen eğlenerek yazdığım bir şarkı kimisini ağlatıyor. “Saydam Odalar çok damar olmadı asıl yeni solo albümüm çok fena olacak” diye bir açıklamanız var. Peki sonra çıkacak albümle ilgili bilgi verir misiniz? ‘Saydam Odalar’ en güzel yerinde biten leziz bir yemek gibi. Tam yerinde bitiyor ama sonraki solo albüm biraz daha uzun süreceği için zaten maça 1-0 galip başlıyor. Güzel bir Sagopa Kajmer solosu hazırlıyorum. Derin derin... “Televizyonda görünmek istemiyorum” demişsiniz. Bunun özel bir nedeni var mı? “Görünmek istemiyorum” demedim. “Çok seçiciyim” dedim. İşin doğrusu, istesem her yere çıkabilir her davete iştirak edebilirdim. Ama o kadar çabuk yok olmak istemiyorum. Kaynak
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ''Benim gibi şarkı sözü yazıp sonra müzik üzerine icra eden kişiler, şarkı ortaya koyarken yazdıkları sözün oyuncuları oluverirler.''
Sagopa çok başka yaa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|