AK Gençliğin Buluşma Noktası
Genel Tarih Devlet tarihleri ve kültürleri.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-15-2009, 12:23   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Post Selçuklu ve Osmanlı'ya ait 166 bin elyazması eser üç ilde toplanacak
Selçuklu ve Osmanlı'ya ait 166 bin elyazması eser üç ilde toplanacak

Selçuklu ve Osmanlı medeniyetleri dönemine ait paha biçilmez değerdeki binlerce yazma eser, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulacak Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı'nda toplanacak.

Halen 28 ayrı kütüphanedeki toplam 166 bin 210 cilt yazma eserin denetim ve kontrolü İstanbul'da kurulacak başkanlık ile Ankara ve Konya'daki il müdürlüklerinde gerçekleştirilecek. Nitelikli personel istihdamı ile eserler korunup gün yüzüne çıkarılacak ve dünyaya tanıtılacak.
'Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı' kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun tasarısının önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilmesi bekleniyor. Başbakanlığın resmî internet sitesinde yer alan çalışmaya göre, başkanlık ile yazma eser kütüphanelerinin, alanında uzmanlaşmış birimler olarak etkin şekilde hizmet vermesi, yazma ve eski harfli basma eserlerin toplanması, sağlıklı biçimde geleceğe ulaştırılması amaçlanıyor. Uygulamada kolaylık sağlanması, yazma eserlerle ilgili hizmetin ülke geneline yaygınlaştırılması ve bürokrasinin azaltılması amacıyla eserler üç ilde toplanacak. Marmara Bölgesi'ndeki kütüphaneler İstanbul'a bağlı olarak teşkilatlanacak, Anadolu'daki yazma eser kütüphanelerinin ise Ankara ve Konya Yazma Eserler bölge müdürlüklerine bağlı birimlerde birleştirilecek.
Tasarı ile Bursa İnebey Yazma Eser Kütüphanesi, Edirne Selimiye Yazma Eser Kütüphanesi, İstanbul Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi, İstanbul Nuruosmaniye Yazma Eser Kütüphanesi, İstanbul Köprülü Yazma Eser Kütüphanesi, İstanbul Hacı Selim Ağa Yazma Eser Kütüphanesi, İstanbul Atıf Efendi Yazma Eser Kütüphanesi, İstanbul Millet Yazma Eser Kütüphanesi ve İstanbul Ragıp Paşa Yazma Eser Kütüphanesi İstanbul'daki merkeze bağlanıyor.
Çorum Hasan Paşa Yazma Eser Kütüphanesi, Kastamonu Yazma Eser Kütüphanesi ve Kütahya Vahid Paşa Yazma Eser Kütüphanesi, Ankara Yazma Eserler Bölge Müdürlüğüne; Diyarbakır Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi, Kayseri Raşit Efendi Yazma Eser Kütüphanesi, Konya Yusuf Ağa Yazma Eser Kütüphanesi, Sivas Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi ve Manisa Yazma Eser Kütüphanesi de Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösterecek.


ZAMAN
15 Kasım 2009, Pazar

 

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-15-2009, 12:25   #2
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Standart
Paylaşım İçin Sağol...
OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-15-2009, 12:59   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Gerçekten çok güzel bir uygulama olur hem tarihimiz değerlerinin incelenmesi ve gerçeklerin otya çıkması açısından mükemmel...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi