Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-15-2012, 03:01   #30
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Özelde, türkce olimpiyatlarinin siyasi ve kültürel anlamda desteklenmesi gerektigini ve hatta bunun devlet eliyle tesvik edilmesi lazim geldigini düsündügümü yukaridaki bir mesajimda zaten belirtmistim. Fakat acizane, pozitif dini bir anlam yüklemenin sahsen yanlis oldugunu düsüncesindeyim. Dini boyutuyla degerlendirmem gerekirse bazi elestiri noktalarini paylasmam gerekecek....bunun icin faydali gördügüm yönünü arz ettim.

Genelde, cemaatin egitim faaliyetlerini takdir eden birisiyimdir.
Bu egitim faaliyetleri ve buna bagli diger hizmet alanlarindaki basarilarini inkar edemem. Dediginiz gibi hidayet noktasinda bazi insanlara rehber olmuslardir....fakat bu durum metodda yapilan hatalari mesru kilmaz...yani,az önce izledim, olimpiyatlarda türküler esliginde tribündeki bazi tesettürlü kiz kardeslerimizin okunan türkülere tempo tutup kendileri ile bagdasdirilmasi mümkün olmayan görüntüleri elstirmek ( yapici olmak namina) en dogal durumdur...velevki hizmet diye adlandirilan organizasyonlar bünyesinde ALLAH rizasi icin islam teblig ediliyor olsa bile, beyaz yogurdun üzerine konan sinegi elimizle def etmek zorundayiz. Malum oldugu üzere amac hak olsa bile arac batilsa eger ikaz etmek dogaldir...

ben buna saygı duyarım üstad...
araçta batıllıklar görülebilir...
(lakin tribündeki tesettürlü hanımların hatasını cemaate mal etmemek lazım gelir, onun haricinde şahsı elbette eleştirilebilir..)
onun dışında elbette yapıcı eleştiriler yapılmalıki, cemaat enaniyetini perdelesin...
hep övmek, yere göğe sığdırmamak, alkışlamak.. bunlar hubbu cahş dedğimiz makam mansıp sevdalılarına yapılır ancak...

pozitif dini bir mana yükleme meselesine gelince,
negatif dini bir mana yüklenince ... ancak onu zıttıyla çürütebilirz diye düşünüyorum
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla